Васил Василев: Подготвя се прекратяване на войната, големите осъзнаха, че сме пред ядрен Армагедон

Автор: Няма коментари Сподели:

/ПогледТВ/ „Случиха се две събития, които не привлякоха особено голямо внимание през последните дни. Едното е изтеглянето на руските войски от Херсон, другото е срещата в Анкара – Турция на шефовете на ЦРУ и Службата за външно разузнаване на Русия. Мисля, че се подготвя прекратяването на огъня или примирието. Изтеглянето на руските войски от Херсон, може да значи, че река Днепър ще е бъдещата граница или линия на примирието.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, журналистът и политически анализатор Васил Василев.

„Като че ли светът и особено САЩ и Русия и ръководителите на ЕС си дадоха сметка, че нещата може да ескалират и всичко да приключи изведнъж. Очевидно се търси решение. Основна роля на това, което става в момента, имат военните, особено тези в САЩ, които много по-добре от политиците знаят докъде може да се стигне и какво е ядрена война“, обясни Василев.

„Наближили сме опасна точка, при която не е изключено някой да натисне ядрения бутон. Затова военните вземат мерки. Това, което стана в Херсон, е брънка от веригата от мерки, за да се наложи успокояване“, добави той. „Зеленски никой няма да го пита. Отправиха му предупреждения, уж чрез Орбан. Няма да получи 18 милиарда. Той ще трябва да отстъпи. Кой е той, когато Великите сили решат друго? Твърде рано е да се говори за руско-американско разбирателство, но ще намерят обща точка, за да дръпнат света от ядрената война“.

„Турция зае много сериозна позиция в света и разпределението на силите, и тя ще диктува много неща оттук насетне. След време ЕС ще моли Турция да влезе /към нейния съюз/. Той безвъзвратно затъва в криза. Реалната криза ще дойде след година и когато положението стане неудържимо, ЕС ще се разпадне и няма да издържи на тези противостоящи си интереси, заради които пъзелът ще се раздели.“, категоричен беше Васил Василев.

https://www.youtube.com/watch?v=KlFLHVoKQy4

Предишна статия

Новините на 17 ноември 2022 година

Следваща статия

Никой няма интерес българите да ги има. Освен българите. Проф. Иво Христов / първа част

Други интересни

Вашият коментар