НепознатиТЕ: Даманхур: Храмовете на човечеството (1 част)

Автор: Няма коментари Сподели:

Даманхур е проект на модерната мисъл и стремежа за духовно обновление

https://www.facebook.com/DamanhurBGFriends/

Обявен от италианското правителство за “Осмото чудо на света”, Даманхур е проект на модерната мисъл и стремежа за духовно обновление.

“Даманхур е нещо като комуна, екоселище и духовно общество в Пиемонт, Северна Италия. Наричат го още “Лаборатория за бъдещето на човечеството”, която очертава пътищата, по които един ден ще живее по-голямата част от населението на Земята -живот в хармония с околната среда, взаимно уважение и самопознание”, разказва журналистът Георги Тошев, който заедно с оператора и режисьор Антония Барулова – Михайлова са първият български телевизионен екип, допуснат в Храмовете на човечеството.

https://www.btv.bg/shows/nepoznatite/videos/nepoznatite-damanhur-hramovete-na-chovechestvoto-1-chast.html

Високо в алпийските подножия на Северна Италия е разположено необикновеното селище, наречено Даманхур. Кръстено на египетския град със същото име, което в превод означава “Град на светлината”, то е основано от съвременни отшелници, решили да заживеят в хармония с природата.

Екологичната общност има собствени закони и самоуправление, собствена икономика, изкуство и духовен живот. Центърът е известен с подземните “Храмове на човечеството”, покрити с фрески от историята и религиите на различни култури. Получил е признанието на ООН като модел на устойчива общност.

Едно от най-прочутите изобретения на Даманхур е инсталацията, която превръща измененията в електромагнитното поле на растенията в музика. Устройството измерва слабите електромагнитни полета, които се създават от листата и корените на растенията и ги превръща в звуци, които често наподобяват сложни и приятни за човешкото ухо мелодии.

Хибрид от наука, изкуство и духовност, този феномен е добра илюстрация за разбиранията и дейността на хората, които обитават Даманхур.

Жената в това видео представяна своите посетители как растенията “пеят” и как работи механизмът, по който песента им става достъпна за нашия слух. Не след дълго ще чуете и тяхната песен.

https://www.obekti.bg/priroda/neveroyatnite-peeshchi-rasteniya-na-damanhur

 

Предишна статия

Известен американски астролог показва залата на народите в храма на Даманхур с шестте портала към други измерения и светове, на космически съюзници на човечеството

Следваща статия

Бенджамин Фулфорд: Групата Октагон в Швейцария търси мир след смъртта на Евелин де Ротшилд

Други интересни