Полицията на Джърси се извинява за нападението на имението на Роман Абрамович…

Автор: Няма коментари Сподели:

Полицията на Джърси се извинява за нападението на имението на Роман Абрамович, съгласява се да плати щети

12.11.2022, ТАЙЛЪР ДЪРДЪН

На полицията в Джърси, най-големият от Нормандските острови (в Ламанша, под британско управление, край френското крайбрежие на Нормандия), й беше наредено да се извини на Роман Абрамович, след като призна, че е извършила незаконни претърсвания в имоти, свързани с руския милиардер.

Бившият собственик на ФК Челси беше санкциониран във връзка с февруарската инвазия на Русия в Украйна, по време на която съд нареди £6 милиарда от активите му да бъдат замразени.

След това през април бяха издадени заповеди за претърсване на имоти, свързани с Абрамович, по време на което бяха иззети документи и устройства от отдела за икономически престъпления и конфискация (ECCU) на Джърси, съобщава Daily Mail.

След претърсванията Абрамович оспори тяхната законност, което в крайна сметка доведе до признаването на полицията в Джърси в петък, че „заповедите за обиск са получени незаконно“ и „че заповедите за обиск трябва да бъдат отменени“.

Беше казано, че силите не са успели да достигнат достатъчно ниво на доказателства, за да оправдаят претърсването на помещенията.

Полицията също се съгласи да плати обезщетения и разноски, потвърди, че всички копия на документи, иззети при претърсванията, са били унищожени и че полицията ще се извини на Абрамович, според правните документи. -Daily Mail

„Г-н Абрамович винаги е действал в съответствие със закона, доволни сме, че полицията на Джърси се съгласи по отношение на тези незаконни и неоснователни обиски“, каза говорителят на Абрамович.

Абрамович спечели милиардите си по време на разпадането на Съветския съюз чрез петролната компания Сибнефт, заедно с Русал алуминий и авиокомпанията Аерофлот. След като притежаваше ФК Челси в продължение на почти две десетилетия, той я продаде на ръководена от Америка група през май тази година за 4,25 милиарда британски лири.

Той също така управляваше отдалечения арктически регион Чукотка в Далечния изток на Русия и беше замесен в опитите за преговори за уреждане на войната в Украйна без резултат.

Замразените активи на Абрамович са комбинация от акции на компанията и парични средства, държани в банкови сметки, и не включват физически активи като недвижимо имущество или такива, държани в зависимите от короната държави, като (островите) Джърси и Гърнси, според Mail.

Досега над 1200 лица са били санкционирани от Обединеното кралство, включително високопоставени бизнесмени и политици, както и над 120 юридически лица в Русия.


„Замесен в опитите за преговори за уреждане на войната в Украйна без резултат“ – Това е тяхното знание – „без резултат“, след като ние вече видяхме много добрия резултат за Узомбия.

https://bgprevedi.com/jersey-police-apologize-raid-roman-abramovich-agree-pay-damages-28108-2/

Предишна статия

Не гледайте това интервю! Валентин Вацев при @Martin Karbowski

Следваща статия

Новините днес 12 ноември 2022 година

Други интересни