Специалните сили арестуваха изпълнителния директор на Moderna Стефан Бансел

Автор: Няма коментари Сподели:

На 30 октомври американските специални части арестуваха главния изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел по обвинения в убийство, когато фармацевтичният магнат и евгеник излезе от луксозен ресторант в покрайнините на окръг Колумбия, където беше планирал бизнес-вечеря с директора на CDC Рошел Валенска, но тя така и не се появи. Източници от офиса на генерал Дейвид Х. Бергер казаха на Real Raw News, че Белите шапки са следили телефонните разговори на омразното дуо в продължение на месеци; Бансел и Валенски разговаряха често, поне веднъж седмично, като Бансел я молеше да се качи на полет до Париж, родния му град, за да обсъдят лично „многото доходоносни ползи“ от сливането на ваксинациите срещу Covid-19 и грип в една ваксинация.

Но страхливата Валенска, която говореше с треперещ шепот, изрази опасения относно напускането на Околовръстния път. Тя каза на Bancel по време на обаждане на 17 октомври, че се „чувства в безопасност“ в окръг Колумбия и че „отричащите Covid“ планират падането й. Тя му призна, че дори не е посещавала централата на CDC в Атланта от месеци от страх да не бъде „незаконно задържана“ или убита. Тя обаче се съгласи, че по-нататъшното обсъждане на хибридната ваксина трябва да бъде лично, за да се намали рискът някой да подслушва телефонни разговори или цифрови предавания. Доналд Дж. Тръмп, каза тя, имал шпиони навсякъде.

След много ходене напред-назад Бансел на 25 октомври се съгласи да лети от летище Шарл дьо Гол в Париж до международното летище Дълес във Вирджиния. Той ще пристигне в САЩ на борда на полет AFR26 на Air France около 19:00 ч. на 29 октомври, каза той на Валенска, добавяйки, че ще прекара нощта в хотел, преди да се срещне с нея в Ruth’s Chris Steak House в Маклийн, Вирджиния, на следващата вечер. Последното му съобщение до Валенски преди да се качи на полета: „Знам, Рошел, ти също говориш с [главния изпълнителен директор на Pfizer] Бурла. Би било и в наш интерес да постигнем сделка за ексклузивност.

Без знанието на Бансел, специалните части на САЩ го наблюдаваха от момента, в който той слезе от самолета. Според източници генералът от корпуса на морската пехота Дейвид Х. Бергер и командирът на 5-та група специални сили полковник Брент Лайнмен са обмисляли да грабнат Бансел в хотела и да приберат Валенска в ресторанта на следващата вечер. Те в крайна сметка отхвърлиха тази идея, вярвайки, че на Валенска може да бъде намекнато за внезапното изчезване на Бансел. „По-добре е да убиеш две птици с един камък“, твърди генерал Бергер.

Специалните сили, облечени в цивилни дрехи и шофиращи цивилни превозни средства, следят Бансел и неговия шофьор от летището до хотел Watermark в Тайсънс, Вирджиния, където той използва фалшиви идентификационни данни, за да се регистрира под псевдонимно име – Емил Блез. Неговият шофьор, по-късно идентифициран като Ралф Адлеман, служител на Virginia Limousine Service of Richmond, е отседнал в същия хотел в различен апартамент, платен от Бансел.

Нито Бансел, нито Адлеман напуснаха стаите си до 18:30 на следващия ден. След това бяха на дълга лимузина от хотела до ресторанта, на 15 минути с кола. Адлеман остана с лимузината на паркинга, когато Бансел влезе в ресторанта и седна на ъглова маса, но почетният му гост, Рошел Валенска, не присъстваше. Междувременно специалните сили от другата страна на улицата наблюдаваха Бансел с бинокъл и го слушаха с параболични микрофони, докато ядеше чиния с ордьоври и пиеше няколко коктейла. Бансел измърмори под носа си: „Къде си? защо не си тук?“ и се опита да се свърже с някого, привидно Валенска, по мобилния си телефон.

Трийсет минути по-късно Бансел плати сметката си и напусна ресторанта, като се забърза през паркинга към лимузината. Специалните сили наблюдаваха лимузината, когато тя излезе от паркинга и започна да се движи към неизвестно място. Измина по-малко от миля, когато специалните сили го отрязаха, блокирайки го между собствените си джипове. Отне по-малко от две минути на специалните части да извадят Бансел от лимузината и да го арестуват, докато шофьорът беше освободен със страшно предупреждение да не обсъжда при никакви обстоятелства какво се е случило току-що. Специалните сили отведоха Бансел в център за обработка за разпит, казаха източници на RRN.

„Не знаем защо Валенска не се появи. Искахме ги и двамата. Но засега ще вземем Бансел. Не можем да го обвиним в държавна измяна, защото той не е гражданин на САЩ. Но можем да го обвиним по много обвинения в убийство въз основа на броя на хората, които неговата ваксина е убила. Може би Валенска е разбрала за нашата операция — не знаем. В крайна сметка ще я хванем, точно както хванахме Фаучи. Те могат да бягат, но не могат да се крият завинаги. Бансел вече е задържан като вражески боец и ще бъде изправен пред военен трибунал“, каза нашият източник.


БГпреведи: Възниква естествения въпрос дали той не е отивал на друго секретно място за среща с Валенска. Дали задържането му не е било преждевременно… Ако не тази вечер тя би могла да дойде на друго място.

Споделете:
fb-share-icon
Tweet
Предишна статия

Новините днес 8 ноември 2022 година

Следваща статия

Кое е Царството Божие?

Други интересни