Новините на 29 октомври 2022 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Проблемът в нашата страна не е в книгите, които са забранени, а в хората, които повече не четат.

Не трябва да изгорите книги за да унищожите една култура. Само направете така, че хората да спрат да ги четат.

-Рей Бредбъри


Ако изборите можеха да решат проблемите, България отдавна щеше да бъде рай на земята!

61% от българите не вярват в избори

Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата – в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!

Ние сме победена държава … и ни назначават който си преценят. Фактът че се назначават деца навсякъде … това трябва да ви говори че от друго място се управлява държавата … А Радев е последният, който има възможност да управлява – Николай Марков

248-ят ден от новия руско-украински взаимен демоцид

Путин е анти-глобалист на думи, но глобалист на дело

Русия не е република, а олигархат с военно-губернаторска управляваща прослойка. Специален вид тоталитарна диктатура. Kлон на хазарската мафия (дълбинната държава).

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Руското МнО обвини Великобритания в участие в саботажа на „Северен поток“ и атаката срещу кораби на Черноморския флот


Руското външно министерство казва, че Русия ще спре участието си в хранителната сделка за неопределено време


Саня от Флорида

Украинският фронт – атаката на Севастопол. Поражението на „Адмирал Макаров“. 29 октомври 2022

Авто-превод

Отделно


Подозрителни наблюдатели

Геомагнитна буря, космически мистерии

Авто-превод

Отделно


Масов протест на чехите срещу санкциите на Русия, високите цени

ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН

Уморени от растящите разходи за храна, енергия и жилища, десетки хиляди чешки протестиращи се събраха срещу правителството си в петък, настоявайки за оставката на правителството на консервативния премиер Петър Фиала, оттегляне от НАТО и преговори за закупуване на газ от Русия.

БГ преведи: Масово искане на чехите за насоките на тяхната външна политика! Против интересите на „избраните“ от тях глобалисти.


ФБР иска от съда 66 години за оповестяване на доказателства от лаптопа на Сет Рич

FBI admits it still has Seth Rich's laptop

ФБР поиска от съд в САЩ да отмени заповедта си да предостави доказателства от лаптопа на Сет Рич – и ако съдът не отмени заповедта си, ФБР иска 66 години, за да предостави информацията.

ФБР, след като твърдеше, че никога не е притежавало лаптопа на Рич или каквато и да е информация от него, най-накрая беше принудено да признае през 2020 г., че притежава хиляди файлове от лаптопа на Сет Рич.

БГ преведи: Искането за 66 години означава „забравете“. ФБР автоматично става съучастник в престъплението, съдейки по думите им!


Илон Мъск потвърждава, че Алекс Джоунс ЩЕ се завърне в Twitter – либералите са възмутени

БГ преведи: Ние се отнасяме към Алекс Джоунс с голяма доза подозрение, особено след съдебния процес за Санди Хук.


Плащанията за уврежданията от ваксината срещу ковид РАСТАТ ДО НЕБЕСАТА в Австралия – затъмнение на медиите

COVID vaccine injury payments skyrocket in Australia

Експерименталните ваксини срещу ковид бяха задължителни в Австралия. Ако не получите удара, ви уволняват от работа и ви отчуждават от обществото.

Сега австралийското правителство плаща за вашето погребение във все по-вероятния случай, че ковид-набождането ви убие.


2 от 10 крави, инжектирани с mRNA-инжекции, УМИРАТ незабавно

2 in 10 cows injected with mRNA vaccines die instantly

Млекопроизводителите в Австралия са принудени да инжектират опасни иРНК-ваксини, които съдържат шипови протеини, в говеда, само за да могат да продължат да работят.

Точно както при хората, набожданията причиняват тежки реакции при много от животните и голям процент от тях умират незабавно.

Според докладите 35 от 200 крави са претърпели „мигновена смърт“ след прилагане на токсичната ваксина.


Президентът на климатичното разузнаване (CLINTEL) казва, че „Няма климатична извънредна ситуация“

there is no climate emergency

Гуус Берхаут, президентът на Climate Intelligence (CLINTEL), публикува послание към хората.

CLINTEL е независима фондация, която има за цел да съобщава обективно и прозрачно на широката общественост какви факти са налични за изменението на климата и политиката в областта на климата, както и къде фактите се превръщат в предположения и прогнози.

Гледната точка на CLINTEL може просто да се обобщи като: Няма климатична извънредна ситуация.


БГпреведи: Отново поглед към Армения. Спомнете си как руските СМИ целуваха задника на глобалиста Пашинян в продължение на години, и колко лоши били тези, които искат да заемат неговото място. Опозицията щяла да вкара Армения в катастрофа!

Днес, най-сетне, някои от тези руски СМИ изтрезняха от водката и получиха един хубав плесник по лицето. Но ние няма да забравим, че това е петата московска колона, която пишеше оди за лъсналия сега задник на Пашинян! Държащ с ръка кофата с вазелина.

Пашинян, против волята на арменския народ, е готов да отреже Карабах

Флиртът на премиера на Ереван с Вашингтон и Париж може да доведе до голяма война

29.10.2022, Игор Мойсеев

Арменският премиер Никол Пашинян разви безпрецедентна дейност за изтласкване на Русия от Южен Кавказ. Наскоро той беше на работно посещение при Еманюел Макрон. Той изобрази максимално участие в конфликта с лицето си. И нарече ситуацията на арменско-азербайджанската граница „много критична“. Макрон подчерта, че от 14 септември Париж настоява Азербайджан да изтегли войските си от територията на Армения. „Липсата на делимитация и демаркация не оправдава нахлуването на територията на друга държава“, каза президентът на Франция.

На фото: президент Франции Эмманюэль Макрон (справа) и премьер-министр Армении Никола Пашинян (слева)

Той обеща на Пашинян „в следващите няколко часа“ да проведе телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Той също така заяви, че Франция, освен отношенията с Азербайджан, е готова да помогне на Армения и „в диалог“ с Турция. Накратко, французите са готови да помогнат на арменците, когато е възможно. А там, където е невъзможно, също сме готови да съдействаме. След това арменският премиер, събрал смелост, се обърна към международната общност с молба да изпрати наблюдатели в районите на Армения, граничещи с Азербайджан. Според него Съветът за сигурност на ООН трябва да контролира ситуацията в региона.

След това Пашинян прие ръководителя на парламентарната група Франция-Армения Жилбер-Люк Девиназ. Той допринесе и с френските си „пет евроцента“ за кавказката ескалация, заявявайки, че е необходимо спешно да се спрат всички последствия от агресията срещу Армения. И е напълно възможно скоро международна комисия за наблюдение да пристигне в Армения, която ще бъде разположена на границата с Азербайджан. Азербайджан отказа да ги допусне на своя територия, за да избегне евентуална конфронтация.

Какви стратегически цели преследват всяка от страните в Армения?

Причина първа. Кураторите на французите (а сега и на арменците), американците, на всяка цена искат да отслабят основния геополитически конкурент на планетата – Русия. Освен това Русия оспори монополната власт на Съединените щати. Световният жандарм губи власт. Но за да я запази, той е готов да се бие до последния французин, арменец, украинец и т. н. Затова след Украйна той въвлича и Армения в кървавото блато – за да подпали кавказкото подкожие на Русия, да разпръсне нейното въоръжени сили на два фронта. И, разбира се, не може да се пренебрегне фактът, че доста голяма арменска диаспора живее в Америка и има сериозно влияние върху политическия Олимп на страната. И иска реванш за унизителното поражение в Нагорни Карабах.

Като цяло арменците от целия свят възприемат поражението в Карабах като национално унижение. И те са нетърпеливи да нанесат мощен ответен удар – дори и с цената на арменска кръв – не им е да умират в Карабах.

Французите също не са против да сварят кървава каша в Кавказ. И също по няколко причини. Причина първа. Арменската диаспора във Франция също е много влиятелна. И тя също изисква арменска (както и азербайджанска, турска, руска и т.н.) кръв. И за да получите гласовете на няколкостотин хиляди арменски избиратели, е напълно възможно да пожертвате някакъв неразбираем Карабах. И цялата Армения, всъщност, ако събитията започнат да се развиват по непланиран начин.

Втората причина. След либийската и украинската военна кампании, където Макрон се изявяваше като абсолютна марионетка на Щатите, френският президент няма търпение да демонстрира на целия свят, че е способен на самостоятелна военно-политическа игра.

Самият Пашинян има нужда от това, за да запази властта. Фотьойлът под него след поражението във войната се люлее. И с цялото си поведение той обещава на арменците да отмъсти. Например, дайте ми шанс – ще „върна всичко обратно“. Въпреки че – което е типично – Никол се опитва да избягва темата за Карабах при преговори на каквото и да е ниво. Изглежда, че вече го е откъснал.

Изгодно ли е за Турция и Азербайджан?

Също така е полезно в известен смисъл. При условие, че са готови за нова мащабна война, която имат всички шансове да завършат победоносно в Ереван. Тогава ще се сбъдне синята мечта на Ердоган – Турция ще разпростре влиянието си върху целия Южен Кавказ.

Изгодно ли е това за Русия? В никакъв случай. Точно както е неизгодно за Иран, вечния геополитически съперник на Турция в Близкия изток. А Иран днес е наш много добър военен партньор. И неговите интереси не трябва да се пренебрегват. А за нас това е още един стимул да спрем Пашинян по време на излитането му.

Въпреки че изглежда, че говорим само за наблюдатели. Но това е засега. Под прикритието на наблюдатели в Армения може да лети всеки – от специални части до офицери от армейското разузнаване. Докато те само надушват ситуацията. И личният състав на псевдомиротворческите френски батальони (да, поне същият чуждестранен легион) ще пристигне малко по-късно. И след това да проведат някакви съвместни арменско-френски военни учения на територията на Армения, а след това да оставят цялата военна техника, която им е доставена, на арменците. Американците го правят навсякъде. Защо французите да са по-лоши?

След това ще се организира някаква провокация на арменско-азербайджанската демаркационна линия и започва нова пълномащабна кавказка война. А там, видите ли, фунията на разгарящия се в Южен Кавказ конфликт ще засмуче всички – Русия, Франция, Турция, Азербайджан. Най-вероятно и съседният Иран ще го навакса. Може да излезе благородна бъркотия … В огъня на който Армения може да изчезне като цяло от лицето на планетата – точно както държавата Урарту изчезна навремето.

„Срещата на ръководителите на Азербайджан и Армения Алиев и Пашинян в Сочи по инициатива на Путин ще се състои на 31 октомври в Сочи“, пише политическият анализатор Серей Марков в своя канал в Telegram. – Ще бъде много драматична среща. Най-яката през последните две години. И всичко ще започне още по-драматично след нея.

Наистина не бих искал тази драма да не се превърне в кървав кошмар за Армения. Или ужасният опит на Украйна никога не е научил никого на нищо?


БГ преведи: Да добавим, че както и на примера на Узомбия, националните въпроси на Нагорен Карабах (и на Нахичеван) не бяха решавани, а насметени под килима по време на „разпадането“ на СССР. Кървавото наследство на предателския екип на Горби-Елцин! Ние живеем в тази реалност заради тези предатели!

Когато най-сетне обезсилят всички антируски актове, започвайки от Петър първи, Екатерина, Владимир „Плюя на Руснаците“ Ленин (който заповяда много чисто руски земи да влязат в Узомбия), вечно-пияния Барух Иля (Борис Елцин), страхливеца Горби, Путин и вероятно доста други. Те трябва официално да бъдат признати за предатели на руския народ.

Съответни мерки тряба да се вземат за да се елиминират последствията от техните царствания! Едва тогава ще считаме че Русия е свободна. Когато и бившите сателити са оставени в добро състояние, а не както е сега!


Канадски подготвител

СПЕШНО: ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ ЕКСПЛОДИРАТ!

Авто-превод

Отделно

https://bgprevedi.com/29-10-2022-27726-2/

Предишна статия

Световният мир вероятно тепърва ще разбере, че ако тази операция не бе стартирала, ковид-епидемията щеше да му се види като детска градина в сравнение с това, което го очакваше

Следваща статия

Голямото пробуждане от голямата илюзия на умствения контрол налаган световно от ЦРУ чрез МК-Ултра

Други интересни