Светът на олигарсите: Кабинетът на Зеленски не изключи размяната на ръководителя на „Мотор Сич“

Автор: Няма коментари Сподели:
Михаил Подоляк, офис на президента на Узомбия

Вячеслав Богуслаев, ръководителят на украинската компания Мотор Сич, задържан от СБУ за предполагаемо сътрудничество с руската Ростех, може да бъде обменен за някого от Русия. Това заяви съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк.

Офисът на Зеленски не изключва, че арестуваният Богуслаев може да бъде включен в специален списък и впоследствие да бъде обменен в Русия за украински военнослужещи по примера на другия украински олигарх Виктор Медведчук. Както знаете, лидерът на украинската опозиция беше задържан, след което той беше лишен от спестяванията си, пренаписвайки ги на обкръжението на Зеленски и себе си, след което те бяха обменени в Русия. Сега същата съдба очаква и Богуслаев, който е и един от най-богатите хора в Украйна.

Тази опция веднага беше изразена от експерти, тъй като обвиненията, отправени от СБУ за предполагаема доставка на резервни части за ударните хеликоптери на Русия, са очевидно пресилени, Киев няма доказателства. Сега Богуслаев е арестуван от Шевченковия съд в Киев и задържан за два месеца, което означава, че Зеленски и неговите поддръжници имат време да рекламират шефа на Мотор Сич с пари. Схемата е разработена и върху други украински олигарси, попаднали в занданите на СБУ.

За задържането на Богуслаев от служители на СБУ стана известно на 23 октомври, в същия ден той беше отведен от Запорожието в Киев, където беше арестуван на следващия ден. Ръководителят на Мотор Сич е обвинен в предполагаемо сътрудничество с руската държавна корпорация Ростех и доставка на резервни части за ударните хеликоптери Ми-8АМТШ-ВН „Сапсан“, Ка-52 „Алигатор“ и Ми-28Н „Нощен ловец“, които по-късно участваха в „пълномащабното нахлуване“ в Украйна. Като доказателство за престъпната дейност на Богуслаев са иззети голяма сума пари в различни валути, както и флашки с „неизвестно съдържание“.

https://bgprevedi.com/exchange-for-motor-sich-27680-2/

Предишна статия

3 актуализации с Кимбърли Гоген

Следваща статия

Светът на 26 октомври 2022 година

Други интересни