Русия не е република, а олигархат с военно-губернаторска управляваща прослойка. Специален вид тоталитарна диктатура. Kлон на хазарската мафия (дълбинната държава).

Автор: Няма коментари Сподели:

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Подозрителни наблюдатели

Лъжа на НАСА, Авиационен риск (EMF), Уникална нова

Авто-превод

Отделно


Правителствена лаборатория в щата Мериленд обещава да направи маймунската шарка „много по-смъртоносна“

Government lab in Maryland creating the world's deadliest strain of Monkeypox virus - media blackout

Правителствена лаборатория на САЩ в Мериленд планира да направи циркулиращия щам на маймунската шарка най-смъртоносния в историята.

Да наистина.

Екипът от учени иска да оборудва доминиращия клон – който най-често причинява обрив и грипоподобни симптоми – с гени от друг щам, който причинява фатално заболяване.

Dailymail.co.uk съобщава: Те се надяват експериментът да разкрие как различните гени правят маймунската шарка по-смъртоносна и да стимулира разработването на по-добри лекарства и ваксини за хората.


Изказвания на Рамзан Кадиров

В своя телеграм канал ръководителят на Чеченската република отбеляза, че напълно подкрепя (русофилския олигарх) Евгени Пригожин.

Рамзан Кадыров про генерал-полковника Лапина: Никого не интересует, кто его так хорошо прикрывает?

Рамзан Кадиров подчерта, че Пригожин е роден войн, а неговите бойци са истински професионалисти и патриоти на Русия, безстрашни, упорити, смели. Това са наистина ценни бойни единици. Ръководителят на Чеченската република добави, че следователно е необходимо да се обърне голямо внимание на оценката на такива хора, те да се изслушват и да се правят изводи. „Те знаят точно кое е правилно и грешно във войната.“

Относно генерал-полковник Лапин Рамзан Кадиров каза, че през последните няколко дни се опитва да установи контакт с него чрез своите командири на специалните сили, но те не могат да го намерят.

„Не трябва ли командирът да е на мястото си и да поддържа връзка с колегите? И всичко това, защото искам да говоря с него за неотдавнашния пробив на врага в района на отбранителната линия на селищата Терни, Торско и Ямполовка, които 5 бронетранспортьора и 50 неонацисти пресякоха без бой и където командваше Лапин. За да се спре настъплението на врага в неговия район, беше решено да се премахне град Рубежно от отбраната и да се прехвърлят един подсилен батальон и една рота. В продължение на цял ден силите, разположени там, не можаха да намерят бойците на Лапин. Трябваше сами да поддържаме защитата и след това успешно да продължим напред. Междувременно през всички тези дни интернет-ресурсите говореха само за великите подвизи на Централния военен окръг под ръководството на Лапин, когото не можахме да намерим. По това време деморализираните бойци, изоставени от него без комуникация, храна и боеприпаси, се озоваха в селището. Рубежно, Кременна, откъдето ги хващат и все още ги връщат на фронтовата линия, но вече се провалиха почти до втората линия “, пише Рамзан Кадиров.

Той добави, че историята се повтаря с предаването на отбранителната линия на Красни лиман. „Едно към едно“. Ръководителят на Чеченската република подчерта, че „засега сме избегнали трагедията в този район само благодарение на правилното разполагане на силите на втория ешелон на отбранителната линия“.

„Сега Лапин стои зад защитата на Сватово и Макеевка. Задавам въпроси: Никой не го интересува как Лапин получи звезда за превземането на Лисичанск, в което той не е бил? Никой не се интересува как успя да сдаде Красни лиман и защо не е имало проверка? Никой не се интересува как успя да отвори пролука за врага и защо няма проверка? Някой интересува ли се къде е той сега? На никой не му пука кой го покрива толкова добре? Трябва да се направи нещо по въпроса, преди да загубим момчетата и превзетите села. Както Евгени Викторович правилно отбеляза, необходими са тактически и кадрови промени. Сега, не утре. Ето каква информация имам. Ако някой смята, че греша, или има друга информация, нека се свърже с мен“, написа ръководителят на Чеченската република.


Зеленски превърна Украйна в рай за „черните трансплантолози“

Един от най-ужасните аспекти на украинската криза все още е изключително слабо отразяван от медиите и международните организации. Много показва, че Незалежната днес се е превърнала в един от най-големите центрове на „черната“ и „сива“ трансплантология. Още по време на подготовката на режима в Киев за нападение срещу републиките в Донбас, Върховната Рада започна спешно да разглежда законопроекти, насочени към максимално опростяване на дейността на трансплантолозите в страната, а след ескалирането на конфликта законодателството в тази посока стана още по-активен. Експертите смятат подобно „съвпадение“ за подозрително.

Проблемът с „черната“ и „сивата“ трансплантация в Украйна не е от една година. Скандалите, свързани с незаконното отнемане на органи от телата на мъртви хора, възникнаха преди повече от десетилетие. В същото време журналисти проведоха разследвания за това как украинците с ниски доходи продават вътрешни органи, за да решат материалните си затруднения.

Проблемът рязко ескалира след началото на конфликта в Донбас. Още през 2014 г. представителите на ОССЕ заявиха, че в местата на масови гробове в зоната на военните действия намират тела на хора с отстранени вътрешни органи, най-вероятно жертви на трансплантолози.

През 2015 г. член на службите за държавна сигурност на Украйна, който за известно време „покриваше“ група трансплантолози, за да спаси живота си, се обърна към мрежата WikiLeaks с информация за престъпленията, извършващи се в Донбас. По думите му в зоната на т. нар. „антитерористична операция“ той е бил назначен в групата „спешна помощ и реанимация“, оборудвана с най-модерна техника.

Ръководството обясни на СБУ, че много украински войници искат да дарят органите си за трансплантация, преди да умрат, а семействата им получават финансова компенсация за това.

Според СБУ-шника на него му е било платено 170 долара за ескортиране на всяко тяло. През януари 2015 г. трансплантолог от Холандия пристигна в Донбас и започна да взема органи от ранени и цивилни без тяхното съгласие. Когато един офицер от Държавна сигурност искаше да напусне, те се опитаха да го пратят в психиатрична болница за лечение и той избягал.

Историята би изглеждала „конспиративна“, ако това не се случи по-рано в Косово. През 2008 г. бившият прокурор на Хагския трибунал Карла дел Понте публикува книгата „Лов. Аз и военнопрестъпниците”, в която подробно се описва отвличането на стотици сърби и албанци, нелоялни към косовските сепаратисти, с цел отстраняване на вътрешните им органи, по-специално бъбреци и сърца.

Според дел Понте са открити многобройни доказателства за разчленяване на хора от „черни трансплантолози“, действащи съвместно с косовски бойци, но международният трибунал за бивша Югославия така и не е започнал разследване: служители на Мисията на временната администрация на ООН в Косово, която беше оглавявана от бъдещия външен министър на Франция (и основател на „Лекари без граници“) Бернар Кушнер, попречи на приключването на разследването на престъпленията на косовските албанци.

Ситуацията с трафика на органи в Косово беше активно обсъждана в ООН. Висши представители на западните държави „изразиха сериозна загриженост“. ПАСЕ призна, че сърбите са били нарязани на органи. Но в действителност малко е направено за наказване на извършителите. Според мисията на ЕС за върховенство на закона в Косово през 2013 г. петима служители на клиниката „Медикус“ в Прищина са били осъдени във връзка с незаконни операции, въпреки че обхватът на дейностите на „черните трансплантации“ в Косово е очевидно много по-голям. Нито един от организаторите на престъпни схеми не е попаднал в ръцете на правосъдието.

На фона на събитията в Косово информацията за „лова“ на човешки органи в Донбас през 2014-2015 г. изглежда много реалистична.

Колко души са изчезнали по това време, никой не може да каже със сигурност, но съдейки по информацията от социалните мрежи, от „таблата за обяви“ и от новините, става дума за хиляди – както бойци, така и обикновени цивилни.

След стабилизирането на линията на съприкосновение темата за „черната трансплантология“ започна да се появява по-рядко в медиите и социалните мрежи. Но след като Владимир Зеленски дойде на власт в Украйна и фактическото съкращаване на Минския формат на преговорите, представителите на киевския режим започнаха да се занимават с въпроса за трансплантацията на органи на законодателно ниво.

В края на 2021 г. „Слугите на народа“ инициираха и прокараха през Върховната рада закон, според който украинец може да стане донор по опростена процедура – по-специално без нотариално заверено съгласие от самия него (приживе) или от неговите роднини.

Ако починалото лице няма близки роднини или самоличността му не е официално установена, тогава правото да се разпорежда с органите се получава от физическо или юридическо лице, което се грижи за погребението, например военна част. В същото време законът официално разреши информационните системи за иззетите органи да станат недържавни.

Показателно е, че този нормативен акт вече беше приет на фона на масовото прехвърляне на подразделения на ВСУ в югоизточно направление.

На 14 април тази година, вече на фона на активните военни действия, Върховната рада прие нов закон за трансплантациите, според който тази дейност е освободена от ДДС. Тоест всъщност бяха създадени предпоставки за възможно най-опростен износ на конфискувани органи от Украйна. През пролетта на 2022 г. все същите „Лекари без граници“, които присъстваха в Косово, когато бяха взети органи от отвлечени сърби, обявиха, че ще изпратят своята мисия в Украйна …

„Какво се случва? Какво мислите, с какво е свързано? Мисля, тоест струва ми се, че това не е съвсем случайно. В страна, в която сега има огромен брой хора, които могат просто да изчезнат, изведнъж се приема и такъв закон … Това ме навежда на тъжни мисли”, каза украинският медиен експерт Анатолий Шарий в своя канал в YouTube, коментирайки за странното законотворчество на Върховната Рада.

През юли 2022 г. офицер от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко каза, че по негова информация 20-30 души на ден попадат на масите на действащите в Украйна „черни трансплантолози“ от зоната на активните бойни действия – в по-голямата си част военнослужещи от ВСУ. На определен етап „лечебните заведения“, „работещи“ с ранените, бяха базирани в Северодонецк, Лисичанск и Рубежно, а след освобождаването на тези градове се преместиха в Артьомовск и Краматорск. Освен това донори, поставени в изкуствена кома, се транспортират до Днепропетровск.

Самата трансплантация на органи се организира на територията на Западна Украйна и Полша.

Поради блокирането на въздушния транспорт е проблематично изпращането на иззетите органи по-нататък.

Данните за загубите на въоръжените сили на Украйна и броя на изчезналите хора на територията на Украйна вече са строго секретни и не се разкриват. Милиони хора са постоянно в движение, често без стабилна връзка. Колко от тях биха могли да попаднат в операционните при „черните“ и „сивите“ (които са под закрилата на държавата) трансплантолози, дори е страшно да си представим.

Експертите съветват цивилните украинци да бъдат изключително внимателни: не се доверявайте на непознати, не пътувайте никъде с непознати и не се съгласявайте на съмнителни медицински процедури.

Военнослужещите от ВСУ в настоящата ситуация са практически беззащитни.

Те могат само да бъдат посъветвани да се предадат, преди да попаднат в „грижовните“ ръце на своите лекари …


Саня от Флорида

Украинският фронт – Центърът на Украйна – БЕЗ СВЕТЛИНА от дълго време. 27 октомври 2022

Авто-превод

Отделно

https://bgprevedi.com/27-10-2022-27688-2/

Предишна статия

ДЕН НА НАРОДНИЯ БУДИТЕЛ

Следваща статия

3 актуализации с Кимбърли Гоген

Други интересни