Добре, че в България има все още сайтове и вестници, в които свободното слово може да бъде публикувано и чуто!

Автор: Няма коментари Сподели:

Не съм адвокат на Костадин Костадинов, но по повод цялата мисирска тупурдия, която се вдигна днес, ще заявя следното:

Нито Костадинов, нито отказаната от „Възраждане“ пресконференция, са истинските проблеми на нашите пишман журналисти. Стига сте кудкудякали! Стига сте се тръшкали като фалшиви родилки!

Истинският проблем е, че чужди фондации и посолства ви налагат какво да пишете и какво – не. Кой автор да публикувате и кой – не. Какви теми да разисквате и какви да премълчавате.

Истинският проблем е почти тоталната цензура, наложена в държавата и фактът, че вие за пари се съгласихте с тази цензура. Евроатлантическата, натовската, неолибералната, глобалистката цензура. Истинският проблем е, че отдавна сте загърбили националните интереси на България и се занимавате с дребнотемия, глупости, пошлости и откровена глобалистка пропаганда. Кой реален проблем на българското население сте помогнали да бъде разрешен? Коя българска кауза защитихте? Пандемия, ваксини, медицински терор – на вас ви бе заповядано да разпространявате тия заблуди и тая паника. И вие станахте съучастници, превърнахте се в платени подстрекатели, без да изпитате капка угризение. Вие сте рупорите на олигархията – вътрешна и чужда, която си постави за цел да унищожи държавата ни – и почти успя. С вашето безценно, ежеминутно, безсрамно участие.

Помните ли „журналистите“, които подписаха „документ“, с който опитаха да наложат жестоки санкции – стигащи до арест и отнемане на имуществото – на авторите на публикации, отразяващи руската гледна точка след началото на СВО – и дори на тези, изказващи се с уважение за руската култура и изкуство? Сещате ли се за списъците с автори, които никога не трябва да бъдат канени в тв и радиопредавания и над чиито текстове тегне забрана за печат в сайтовете и пресата? Помните ли, че вие се подчинихте на тоя нов маккартизъм и като свраки разнасяхте „списъците“, без да чуем от вас нито дума в защита на достойнството на вашата професия!

А сега, видиш ли, врещите в хор за погазеното си „достойнство и чест“ – та вие нямате понятие от тях, всеки ден ги потъпквате!

Какво достойство и чест, след като в студията и по екраните шества само унизителна, комична сервилност пред силните на деня!

Журналистиката трябва да бъде коректив на управляващите. Журналистът трябва да бъде най-безмилостният съдник на властника. Словото трябва да бъде бичът на справедливостта, оръжието на истината! Имате ли някаква представа за високото предназначение на Словото?

Вашата „журналистика“ е груб фалшификат.

Другият колосален проблем на днешните журналисти – вашият колосален проблем! – е чудовищната ви неграмотност, непознаването на граматическите правила, на литературния език, на българския правоговор и правопис. Липсата на обща култура, пък и на всякаква култура. Вие сте невежи, случайни, суетни хорица, обсебени от фалшиви представи за успех – ето защо е толкова лесно да ви купят. Продавате се евтино. Когато някой се продава – цената винаги е ниска.

Добре, че в България има все още сайтове и вестници, в които свободното слово може да бъде публикувано и чуто! Журналистите, които ги списват, са изложени всеки ден на риск. Но не се отказват! И за това им благодаря!

                                                                                   Милена Върбанова                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

„Ако НАТО одобри кандидатурата на Украйна за членство сега (той е „за“ по принцип), това крие „риск от пряко въвличане“ на Алианса във войната между Москва и Киев”

Следваща статия

Новините през последните 24 часа по света…

Други интересни