Светът лети към пропастта!

Автор: Няма коментари Сподели:
Байдън: Какво чакаш? Ритни консервата!
Пауъл: Ние трябва да отпечатаме повече от пътя!
На консервата пише: Консерва на дълга на Федералния резерв. Вие ни дължите 31 трилиона долара

Не гласувайте, защото създавате невидим контракт, узаконяващ тяхната престъпна власт!

Неявяването за гласуване е форма на гражданско неподчинение

Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата – в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!

221-ят ден от странната война в Украйна

… или може би по-скоро от Третата световна

Долу продажния Абрамович заедно с кохортата му!

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


„Отражението“ е във въздуха

01.10.2022

Този следобед около 16:00 източно американско време Boeing E-6B „Mercury“ излетя от Вашингтон, окръг Колумбия. Това е „Отражението“ на САЩ – Национален команден пункт във въздуха за командване на американските ядрени сили по света в случай, че всички наземни станции бъдат унищожени.

Както се вижда на радарното изображение по-долу, самолетът излетя, летя на юг към Южна Северна Каролина, завива на югоизток към Атлантическия океан и изключи транспондера си.

Boeing E-6 Mercury (бившият Hermes) е въздушен команден пункт и комуникационно реле, базирано на Boeing 707. Оригиналният E-6A, произведен от отдела за отбраната от Boeing, влезе на въоръжение във ВМС на Съединените щати през юли 1989 г., заменяйки EC-130Q .

Тази платформа, сега модифицирана към стандарта E-6B, предава инструкции от Националния команден орган на флота за подводници с балистични ракети (виж комуникация с подводници), мисия, известна като TACAMO („Поеми контрола и се отдалечи“).

Моделът E-6B, разгърнат през октомври 1998 г., също има възможност за дистанционно управление на междуконтиненталните балистични ракети Minuteman с помощта на Airborne Launch Control System.

E-6B замени EC-135C на военновъздушните сили в ролята на „огледало“, осигурявайки командване и контрол на ядрените сили на САЩ, ако наземният контрол стане неработещ. С производство, продължило до 1991 г., E-6 беше последното ново производно на Boeing 707, което бе построено.

Името „Отражението“, което е друго име за огледало, беше избрано за въздушнодесантния команден пункт, защото мисията работи паралелно с подземния команден пункт във военновъздушната база Offutt.


Гласът на Народа

Куулио се канеше да премахне холивудската педофилска верига, преди да умре

Авто-превод

Отделно


Подозрителни наблюдатели

Множество слънчеви изригвания, наблюдение на слънчевите бури, форсиране и цикли

Авто-превод

Отделно


Саня от Флорида

Новата линия на фронта

Авто-превод

Отделно


Следователят на Джими Савил работи по дело срещу „много важен“ педофил, който „може да бъде назован само когато умре“

Jimmy Savile

Следователят, който разкри плодотворната педофилия на Джими Савил, казва, че работи с полицията от известно време, за да разкрие „много значим“ човек, който досега е избягвал правосъдието, защото е „недосегаем“.


САЩ гледат на експлозиите на тръбите на Северния поток като на „огромна възможност“

Secretary of State Antony Blinken

Държавният секретар Антъни Блинкен каза пред репортери, че САЩ гледат на саботажа на газопроводите „Северен поток“ като на „огромна възможност“ да откажат континента от руската енергия.

С наближаването на зимата Блинкен каза, че САЩ искат Европа да намали потреблението на гориво.


Адвокатът по делото Санди Хук признава, че делото срещу Алекс Джоунс е предназначено да заглуши независимите медии

Sandy Hook lawyer admits Alex Jones trial is an attempt to silence independent media

Един от адвокатите на Sandy Hook призна, че истинската цел на делото срещу Алекс Джоунс не е да се търси обезщетение за щети, а независимите медии да бъдат заглушени завинаги.


„Ти ме изнасили!“ – Тара Рийд отговаря на речта на Байдън „Върнете малко приличие“

Tara Reade reminds Joe Biden that he raped her following his 'decency' speech

Тара Рийд, бившият негов служител, която обвини Джо Байдън че я е изнасилил против волята й, разкритикува Байдън, след като той имаше дързостта да произнесе реч за „приличието“.


WEF иска да замени истинските деца с деца от „Metaverse“ до 2050 г., за да „помогне при пренаселеността“

WEF wants to replace real children with 'metaverse' kids to solve overpopulation problem

Глобалистките елити искат да заменят истинските, биологични деца с CGI-деца през следващите 50 години, за да се справят с „пренаселеността“.

Според експерта по изкуствен интелект Катриона Кембъл на родителите ще бъде забранено да отглеждат истински семейства и вместо това ще им бъде казано да се грижат за дигиталните деца във виртуалната реалност.


След доклади за „секретни сделки с ваксини“, главният изпълнителен директор на Pfizer се оттегля от даването на показания в Европейския парламент

von der leyen and Pfizer CEO Bourla

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла няма да даде показания пред изключителната комисия на Европейския парламент за COVID-19 по-късно този месец.

Очакваше се комисията да осъди Бурла за тайни сделки за ваксини, сключени с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Сделката предшества договор за ваксини за милиарди евро.


Военни събориха аванпост на FEMA във Флорида

Специалните сили на САЩ в събота разбиха „мобилен команден център“ на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации в Югозападна Флорида, арестуваха шестима агенти на FEMA и откриха 350 огнестрелни оръжия, които FEMA бяха плячкосали от евакуирани домове, казаха източници на White Hat (Белите шапки) пред Real Raw News.

Приблизително в 15:00 отряд от специалните сили, който патрулира в разтърсения от буря град за признаци на федерални престъпления, се натъкна на лагер на FEMA – палатки за помощ при бедствия, опънати върху дървени палети – в източен Неапол, близо до кънтри клуб Wyndemere край магистрала 75. Елитът войниците останаха на безопасно разстояние, докато използваха бинокли, за да наблюдават сцената; половин дузина агенти, видимо невъоръжени, влизаха и излизаха от палатките безцелно изоставени, сякаш много отегчени. Пред една палатка стояха няколко ръчни колички, пълни с оръжия.

Войниците се разпръснаха в екипи от по двама души, обкръжиха лагера и скъсиха дистанцията до съоръжението. Един агент, часови, палеше цигара, когато специалните сили го издебнаха отзад. Залепиха дебела ивица тиксо върху устата му, завързаха китките му с цип. Агентът имаше Glock 17, прибран в кобура под ветровката му, и пистолет с калибър .32 (инча), прикрепен към глезена му.

Специалните сили и се справиха с часовия, изненадаха, надвиха и обезоръжиха останалите агенти, изисквайки отговор защо пет ръчни колички, препълнени с оръжия и кутии с амуниции, стояха до палатката.

„Наше е“, според съобщенията водещият агент на FEMA.

Но специалните части се усъмниха в искреността му, тъй като много оръжия в количките приличаха повече на незаконно иззети, купени от цивилни оръжия, отколкото на издадено от правителството оборудване – водачът на специалните сили прерови в една количка и извади тръбна пушка Marlin Model 60 .22 и античен кремъчен пистолет, който показа признаци на повреда от вода. След това намери Crossman 1377 American Classic, пистолет със сачми.

„Кога FEMA започна да ги издава?“ — попита командирът на специалните части.

„Отговаряме само на директора Дениз Крисуел или директора по вътрешна сигурност Алехандро Майоркас“, самодоволно отговори агент на FEMA. „Ако имате въпроси, обсъдете ги с тях. Ние си вършим работата.“

Агентите на FEMA се опитаха да оправдаят действията си и обвиниха специалните сили в „участие в незаконен преврат за сваляне на демократично избраното правителство на Съединените щати“, каза източник от офиса на генерал Дейвид Х. Бергер.

Източникът, който прегледа разпита, каза на RRN, че специалните части са арестували всичките шестима агенти по основателно подозрение, че са нарушили клетвата си и клетвата към Конституцията на Съединените американски щати. Специалните сили разрушиха лагера на FEMA и присвоиха огнестрелните оръжия, добави той.

„Това беше явна злоупотреба с власт“, ​​каза нашият източник, „и ние ще се погрижим те да бъдат наказани за престъпленията си. От извадените неща имаше няколко пистолета със сачми и BB-пушки, ловни пушки, кутии с птичи сачми — разбирате ли, не са неща, с които правителството оборудва агентите. Те откраднаха тези оръжия. По дяволите, имаше дори Еърсофт-пушка (въздушна).

Уви, Белите шапки вярват, че FEMA все още дебне, тормозейки, подигравайки се и ограбвайки богопочитащите американски патриоти в Югозападна Флорида. Нашият източник каза, че специалните сили ще останат във Флорида, докато всеки корумпиран агент на FEMA бъде или арестуван, или изгонен от района.


Военноморските сили се опитват да премахнат моряк, която отказа ваксина под „предлог“ за опит за дезертиране, каза адвокатът й

Старшина от военноморските сили втори ранг Кристин Фрего е уволнена от флота за опит за дезертиране, но нейният адвокат твърди, че това е прикритие за отделянето на офицера, тъй като тя е имала религиозно възражение срещу мандата за ваксина.

„Военноморските сили не можаха да отделят [Фрего] за отказ от ваксина, така че избутаха история за опит за дезертиране“, каза Шон Тимънс, адвокат на Фрего, пред The Epoch Times.

БГ преведи: Същата тази организация под командването на ген. Бергер, борещи се срещу ФИМА (вж горе).


Визуализация на глобалната пирамида на богатството

Нивото на финансовото неравенство по света е потресаващо…

Както съобщава Мартин Армстронг от Statista, според нов доклад на Credit Suisse, 47,8 процента от световното богатство на домакинствата е в ръцете на едва 1,2 процента от световното население.

Тези 62,5 милиона души контролират удивителните 221,7 трилиона долара, както може да се види на тази инфографика…

Infographic: The Global Wealth Pyramid | Statista


Сноудън не „избяга в Русия“: Обама го хвана там в капан

Когато руският президент Владимир Путин в понеделник даде гражданство на разобличителя на NSA Едуард Сноудън, новината съживи дълго тлеещия дебат относно уместността на неговите разкрития за американски правителствени тайни. В същото време това предизвика повторения на широко разпространената лъжа: че Сноудън е „избягал в Русия“.

Трафикът на дезинформация не беше ограничен до случайни хора в социалните медии. Между другото, The New York Times, The Guardian, ABC, Christian Science Monitor и канадската CBC твърдяха през изминалата седмица, че Сноудън е „избягал в Русия“ през 2013 г., след като разкрива, че правителството на Съединените щати е създало режим за масово наблюдение, насочен към своите граждани, в нарушение на Четвъртата поправка на конституцията на САЩ.

Това, което много хора не осъзнават – и което някои хора както в правителството, така и извън него целенасочено пренебрегват – е, че Сноудън не е пътувал до Русия, а просто през нея.

Когато напусна Хонконг след среща с журналистите Глен Грийнуолд и Лора Пойтрас и предаде стотици хиляди откраднати файлове, крайната дестинация на Сноудън беше Кито, Еквадор.

Важно е да се отбележи, че Сноудън казва, че преди да си тръгне, той е унищожил своите криптографски ключове, които му осигуряват достъп до файловете, и не е донесъл никакви копия на файловете със себе си.

По това време правителството на Еквадор предоставяше политическо убежище на издателя на Wikileaks Джулиан Асандж в консулството на страната в Лондон и Сноудън се надяваше, че Еквадор също ще му предостави убежище.

Маршрутът на Сноудън беше подреден така, че той да не кацне в страни, които биха го екстрадирали в Съединените щати. Нито би пресякъл въздушното пространство на САЩ по пътя. Той трябваше да направи общо четири полета, като го отведе от Хонг Конг до Москва, след това Хавана, Куба; Каракас, Венецуела и накрая Кито.

Въпреки това, при пристигането си в Москва, Сноудън беше ескортиран от руски служители по сигурността до конферентна зала на летището, където го информираха, че докато е летял за Москва, администрацията на Обама е анулирала паспорта му.

Той ще прекара следващите 40 дни на летище Шереметиево, през които кандидатства за политическо убежище в 27 държави. „Нито един от тях не пожела да устои на американския натиск“, пише Сноудън в мемоарите си Permanent Record, „като някои страни отказаха категорично, а други обявиха, че не са в състояние дори да разгледат молбата ми, докато не пристигна на тяхна територия — подвиг, който беше невъзможен.

Изглежда уморен от спектакъла, Путин даде убежище на Сноудън и оттогава той е в Русия. Същественото обаче е, че Сноудън е в Русия, защото администрацията на Обама умишлено го хвана там.

През 2013 г. и оттогава яростните клеветници на Сноудън не успяха да признаят как този ход на Белия дом на Обама опровергава собствените му твърдения, че Сноудън е предател, който е пътувал до Москва с изключително ценна разузнавателна информация и е бил изложен на голям риск да я предаде на руското правителство. (вж оригинала за туита)

Освен разкриването на противоконституционния режим на наблюдение, разкритията на Сноудън също така доказаха, че директорът на националното разузнаване Джеймс Клапър е извършил лъжесвидетелстване, като е давал показания пред Конгреса:

Авто-превод

Отделно

Клапър не просто избяга от обвинения в лъжесвидетелстване, прекратяване или срамна оставка – CNN всъщност го включи в ведомостта като „аналитик по национална сигурност“, давайки му амвон, от който да продължи да бълва всякакви лъжи от името на институциите за национална сигурност, за всичко от Russiagate до лаптопа на Хънтър Байдън.

Междувременно, въпреки че Сноудън беше оправдан многократно – включително решение на федералния съд от 2020 г., че програмата за наблюдение на NSA нарушава конституцията – той е принуден да живее в Русия, за да избегне съдебно преследване съгласно Закона за шпионажа от 1917 г.

Което ни води до друг мит, който върви ръка за ръка с лъжата „избягал в Русия“: клеветниците рутинно казват, че Сноудън е „страхливец“, за да избяга изобщо от Съединените щати.

Благородният начин на действие, казват те, би бил да се изправи пред съда в Америка и да остави жури от негови връстници да реши дали той е бил оправдан да разкрие престъпленията на своето правителство чрез изтичане на секретни документи на журналисти.

Въпреки това, както обясни правителственият адвокат Джеселин Радак в публикация на Wall Street Journal, това не е начина, по който действат съдебните преследвания по Закона за шпионажа:

„Законът за шпионажа се превърна в закон за строга отговорност, което означава, че правителството не трябва да доказва, че обвиняемият е имал престъпни намерения. Ответникът не може да твърди, че информацията е била неправомерно класифицирана… Мотивът и намерението на подателя на сигнала са без значение. И няма защита за сигнализиране на нередности, което означава, че обществената стойност на разкрития материал няма никакво значение.

Накратко, единственият начин Сноудън да бъде третиран справедливо е той да бъде помилван или да му бъде дадена сделка с много кратка присъда.

Тъй като разузнавателната общност продължава да упражнява прекомерно влияние върху нашето правителство, нито един от изходите не е вероятен скоро.


„Нацистка Украйна не е руска пропаганда, това отричане е западна пропаганда“

По предложение на Румяна Стефанова

Чуйте това от Едуард Долински генерален директор на „Украински еврейски комитет“

„Нацистка Украйна не е руска пропаганда, това отричането е западна пропаганда“ (буквално)

Следвам Eduard Dolinksy в Twitter от години, също така споделих шокиращи негови туитове, вече неактивен в Twitter след няколко смъртни заплахи.

ЗАЩО НИКОГА НЕ ЧУВАМЕ И НЕ ВИЖДАМЕ НИЩО ОТ ТОЗИ ЧОВЕК В НАШИТЕ КАЧЕСТВЕНИ МЕДИИ (риторичен въпрос)


Кисинджър предупреждава военните подстрекатели към война във Вашингтон: „Не е разумно да включваме Украйна в НАТО“

От Тайлър Дърдън

Обичате ли го или го мразите, Хенри Кисинджър беше неловко откровен на фона на неоконизацията на управляващия елит на Вашингтон през последната година или нещо повече.

Той беше критикуван от сините отметки през май, когато се осмели да предложи Украйна да отстъпи територия на Русия с цел мир.

„Надявам се, че украинците ще съпоставят героизма, който показаха, с мъдрост“, предупреди Кисинджър публика на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, добавяйки с известното си чувство за реал-политики, че правилната роля на страната е да бъде неутрална буферна държава, а не границата на Европа.

И предполагаме, че последните му забележки ще бъдат посрещнати със стена от атаки на групови мозъчни тръстове, тъй като той се осмелява да предположи, че не е добра идея Украйна да се присъедини към НАТО.

Г-н Кисинджър предизвика полемика по-рано тази година, като предположи, че непредпазливата политика от страна на САЩ и НАТО може да е предизвикала кризата в Украйна.

Той не вижда друг избор, освен да приеме сериозно изразените опасения за сигурността на Владимир Путин и смята, че е било грешка НАТО да сигнализира на Украйна, че в крайна сметка може да се присъедини към алианса:

„Мислех, че Полша – всички традиционни западни страни, които са били част от западната история – са логични членове на НАТО“, казва той.

Но Украйна, според него, е съвкупност от територии, някога присъединени към Русия, които руснаците виждат като свои, въпреки че „някои украинци“ не го правят.

Стабилността ще бъде обслужвана по-добре, ако действа като буфер между Русия и Запада:

„Бях за пълната независимост на Украйна, но смятах, че най-добрата й роля е нещо като Финландия.“

Хазаро-мафиотът Путин, ухилен до уши, се ръкува с любовницата си – хазаро-нациста Кисинджър!
Вече имаме цяла колекция от ръкуванията му с известни хазаро-нацисти.

Е, 99-годишният мъж сега удвои нещата, като направо каза на Съвета за международни отношения, че всеки опит да се премахне историческият „предпазен колан“ на Русия е неразумно.

„От руска гледна точка, след това Съединените щати се опитаха да интегрират целия този регион, без изключение, в ръководена от Америка стратегическа система“, като по този начин подчертаха, че „не беше мъдра американска политика да се опитва да включи Украйна в НАТО.”

Накрая бившият държавен секретар на САЩ каза, че рано или късно Западът и Русия трябва да започнат диалог.

„Някакъв диалог, може би на неофициално ниво, може би по проучвателен начин, е много важен“, повтори той, добавяйки, че „в ядрената среда“ такъв резултат е за предпочитане пред „решение на бойното поле“.

В началото на август Кисинджър предупреди, че САЩ са се озовали „на ръба на войната с Русия и Китай по въпроси, които отчасти създадохме“, твърдейки, че Вашингтон е отхвърлил традиционната дипломация, тъй като „се стреми да обърне или осъди техните събеседници вместо да проникне в тяхното мислене.

(туит)

Както Кейтлин Джонстън накратко отбеляза по-рано през годината, Хенри Кисинджър предупреждава за опасностите от подстрекателството към войната на САЩ не защото той е станал по-разумен, а защото американската военна машина е станала по-луда:

Фактът, че сега се втурваме към конфронтации, които не изглеждат рационални за някой, който е прекарал по-голямата част от живота си, наблюдавайки механизмите на империята от вътрешността на нейните вътрешни покои, трябва да тревожи всички нас. Когато говорите за противодействие между големите световни сили, особено за ядрено противопоставяне, последното нещо, от което се нуждаете, е една от участващите страни да действа хаотично и безсмислено. Имаме нужда от деескалация и разведряване и имаме нужда от това вчера. Ако си твърде ястребен за Хенри Кисинджър, ти си твърде шибан ястреб.

Не бихме могли да го кажем по-добре.


Юри Подоляка, без превод

Войната в Украйна – седмичен преглед (26.09-02.10.22): Резултати от битката за Красни лиман. Какво следва?

Отделно


Павел Иванов, без превод

Спешно! Кадиров срещу Системата!!! Путин, Пригожин, Шойгу?!

Отделно


Пълен спектър оцеляване

ШОКИРАЩ РЕПОРТАЖ. ОТИДЕТЕ ВЗЕМЕТЕ КОНСЕРВИ И НАМЕРЕТЕ ВОДА. ВСИЧКИ СМЕ ИЗОСТАВЯНИ

Авто-превод

Отделно


Канадски подготвител

Руският план е РАЗКРИТ: ИДВА ВОЙНА С НАТО!

Авто-превод

Отделно


Сайта на Кадиров и Чечения е блокиран от хост- или от домейн-компанията. Дали е от цензуристки уклон не знаем!

Надига се голям ропот на руските хора срещу Путин, Шойгу и други от генщаба на Русия. Както вървят нещата до края на октомври могат да станат съдбоносни изменения и Третата световна да избухне, преди да замръзне земята от студа. Укитата вероятно ще откраднат налъмите, които руското командване чака да цъфнат…


Генералски ултиматум към Кремъл: ще продължим ли да отстъпваме, докато не сменим ръководството на воюващата армия?

Опитите на Министерството на отбраната да се преструва, че „всичко върви по план“ в Украйна взривяват обществото

На фото: министр обороны РФ Сергей Шойгу и начальник Генерального штаба Вооруженных сил РФ - первый заместитель министра обороны РФ Валерий Герасимов (слева направо)

Капитулацията на донбаския град Красни Лиман на 1 октомври очевидно беше най-силният психологически удар върху руското общество.

Освен това това се случи само месец след почти едновременната загуба от нас в района на Харков на градовете Балаклия, Изюм, Купянск, Волчанск. Така врагът влезе в Красни Лиман, когато къщите и улиците му след края на референдума на 27 септември 2022 г. все още бяха украсени с ярки плакати с надписи като „Донбас с Русия завинаги“ и „Ние се завръщаме у дома“. А интернета е пълен с видеоклипове, които показват как населението на този малък град, следвайки ръководителя на градската администрация Александър Петрикин, в началото на тази седмица, като на празник, активно отиде до урните.

Абсолютно сигурно е, че сега тези кадри се играят с голямо внимание и с известни цели от служители на Службата за сигурност на Украйна, които заедно с войските си нахлуха в Красни Лиман на раменете на отстъпващите руски военни. Дали самият Александър Петрикин е успял да избяга от неизбежната репресия също не е известно. Тъй като всички пътища, водещи от това селище до Кременная, бяха дълги и плътно простреляни от артилерията на Въоръжените сили на Украйна.

Резултатът от трагичната за нас почти двуседмична битка за Красни Лиман решиха да опишат в Министерството на отбраната на Руската федерация спокойно и непринудено. Сякаш нищо особено не се е случило в зоната на спецоперацията.

Официалният представител на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков, без да му мигне окото, каза: „При масирани огневи удари по позициите на 66-та и 93-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в Краснолиманското направление са убити повече от 200 украински военнослужещи, пет танка и девет бойни машини на пехотата за един ден. Въпреки претърпените загуби, имайки значително превъзходство в силите и средствата, противникът привлече резерви и продължи настъплението в това направление. Във връзка със създаването на заплаха от обкръжение, съюзническите войски бяха изтеглени от селището Красни Лиман към по-изгодни линии.

Спомнете си, само преди три седмици, на 12 септември, в официалния доклад, изказан пред обществеността от същия герой в райета и със същия победоносен тон, беше казано за нашето действително бягство от Изюм. Едва тогава Конашенков говори за успешно проведената от нас „операция по свиване и организиране на прехвърлянето на Изюмско-Балаклейската групировка на територията на Донецката народна република“.

Както може да очаквате, твърде много хора просто избухнаха. Първи не издържа главата на Чечения, генерал-лейтенант от руската гвардия Рамзан Кадиров. Миналата събота вечер той оглушително просто излая в канала си в Telegram:

– Винаги съм казвал: няма нищо по-добро от изречената истина, макар и горчива, обидна, но истината. Това е единственият начин да продължим напред. Затова не мога да премълча какво се случи в Красни лиман.

Отбраната на този участък се ръководи от командващия Централния военен окръг генерал-полковник Александър Лапин. Същият Лапин, който получи звездата на Герой на Русия за превземането на Лисичанск, въпреки че де факто не беше там и не беше наоколо …

Генерал-полковникът разположи мобилизирани бойци на ЛНР и други части по всички линии на Лиманското направление, но не им осигури необходимите комуникации, взаимодействие и доставка на боеприпаси. Преди две седмици генерал-майор, командващ специалните сили на Ахмат, моят скъп БРАТ Апти Алаудинов, лично ми докладва, че нашите бойци могат да станат лесна мишена. На свой ред уведомих Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за опасността. Но генералът ме увери, че не се съмнява в лидерския талант на Лапин и не вярва, че е възможно отстъпление в Красни лиман и околностите му.

Седмица по-късно Лапин премества централата си в Старобелск, на сто километра от подчинените си, докато самият той седи в Луганск. Как можете бързо да управлявате единици, като сте на 150 км от тях? Поради липса на елементарна военна логистика днес напуснахме няколко населени места и голяма територия.

Не е срамно Лапин да е бездарен. А това, че го покриват на върха ръководителите в Генералния щаб (край на цитата).

Както можете да видите, това е изключително твърдо. И дори обидно за генерал Лапин. Който, с цялата си предишна служба и лична смелост, многократно проявявани в Сирия, многократно доказа, че е достоен поне за уважение. Поне с това той доказа, че заедно с него 35-годишният син на командира днес воюва за Украйна. Който не отива при адютантите, но в зоната на специалната операция води танковия полк на Таманската мотострелкова дивизия, който не излиза от битките.

Но основното в скандалната съботна реч на Кадиров, разбира се, не е публичното разчистване на евентуално съществуващи лични сметки с част от военното ръководство. Казаното от ръководителя на Чечения допълнително убеждава, че във всеки случай Лапин не е основният проблем за него. А в онези, които седят много по-високо във военната йерархия от него.

Защото по-нататък Кадиров пише: „Не знам какво докладва Министерството на отбраната на Русия на върховния главнокомандващ, но според мен лично трябва да се вземат по-драстични мерки“.

Което е симптоматично: почти веднага в същия ден от всесилната засега у нас партия „Единна Русия“ „долетя“ обръщението на военния министър и началника на Генералния щаб. Практически в безкомпромисния стил на Кадиров в същия ден се изказа бившият командир на 58-ма общовойскова армия, а сега член на фракцията на Едина Русия в Държавната дума и член на нейната комисия по отбрана генерал-лейтенант Андрей Гурульов.

Същата вечер, на живо по „Русия-1“, той пренесе и своите скорошни преки командири през неравностите: „Не мога да обясня сдаването на Красни Лиман. Не мога да обясня от военна гледна точка. Това вероятно е важен крайъгълен камък не само във военно отношение, но и в политиката, особено сега. Това се случи далеч не за един ден, това не е мимолетна битка, която обикновено се случва … Не разбирам защо не са преценили правилно ситуацията през цялото време, не са взели решение да подсилят групата, която защитава Лиман. Разбирате, колкото и героично да са се били, има елементарен разчет на силите, който показва дали може да се удържи Л’иман или не.

По-нататък – още по-яростно за ръководството на въоръжените сили на Руската федерация:

– Проблемът е в поголовния доклад за доброто състояние и в поголовните лъжи. Тази система върви отгоре надолу.

Ние не знаехме числеността на силите и средствата, които настъпваха към Лиман? Ако не знаеха, тогава къде беше разузнаването? Там 144-та дивизия работеше перфектно, армейската авиация изгори толкова много техника там (вражеска – „СП“) изгориха! Неизмеряемо количество. Артилерията не спира да действа. Те маневрираха перфектно и украинците не можаха да ги хванат. Защо?

Ние разбираме, че проблемът не е на земята, не в Лиман, не в 144-та и дори не в група „Смели“, а на Фрунзенския насип (Генерален щаб на Министерството на отбраната на Руската федерация – бел. ред.), където те все още не разбират че не контролират ситуацията.

… Не искам да коментирам нищо друго. Ясно разбирам, че докато в Генералния щаб не се появи нещо съвсем различно, нищо няма да се промени. Всичко останало е следствие от политиката, която се води оттам. Нито повече, нито по-малко. Може би грубо, но е така (край на цитата).

Пенсионираният генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване Леонид Решетников не остана безмълвен след трагедията v Красни лиман. В близкото минало той беше директор на Руския институт за стратегически изследвания, който се занимава с подготовка на аналитични документи за руското ръководство до администрацията на президента на Руската федерация.

В събота този генерал беше пределно ясен в своите почти ултимативни искания към Кремъл относно смяната на ръководството на спецоперацията: „Лиман е предаден, отстъплението продължава. В останалите области се задържаме, отвръщаме на удара. Като цяло Генералният щаб и командването на фронта заблуждават нашия президент и създават заплаха за Русия. В такава ситуация са необходими решителни кадрови промени, особено в Западния военен окръг, който провали и Балаклея, и Изюм, и Купянск, и Лиман. Всичко това е в резултат от многогодишни грешки в подготовката на войските и офицерите. И няма недосегаеми. Трябва да се отговори на всички замесени, от министъра до драпащите танкисти.“

Логично сега всички погледи трябва да са насочени към Путин. Трябва спешно да направи нещо. Полумерки, както преди седмица, оставката на главния офицер по логистиката на армията, заместник-министъра на отбраната на Руската федерация, генералът от армията Дмитрий Булгаков, на когото сега се опитват да припишат всички просто явни проблеми с логистика на частите и съединенията, воюващи на фронта, изглежда, че няма да работи. В противен случай скоро ще оставим не само Красни Лиман, Изюм, Купянск и Балаклея да бъдат наказани от жадния за отмъщение Киев.

https://bgprevedi.com/02-10-2022-27136-2/

Предишна статия

Светът за 24 часа или какво ни очаква

Следваща статия

Какво се случи на 01 октомври 2022 година

Други интересни