Какво се случи на 01 октомври 2022 година

Автор: Няма коментари Сподели:
Конституционна (представителна) република (върховенство на закона)
Демокрация (управление на тълпата)
Въпроси?

Не гласувайте, защото създавате невидим контракт, узаконяващ тяхната престъпна власт!

Неявяването за гласуване е форма на гражданско неподчинение

Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата – в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!

220-ят ден от странната война в Украйна

… или може би по-скоро от Третата световна

Долу продажния Абрамович заедно с кохортата му!

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Официална сводка на МнО на РФ, без превод

Отделно


Саня от Флорида

Лиман е изоставен!

Авто-превод

Отделно

Оказва се че ген. Лапин, който командва този фронт е поставил мобилизирани хора от ЛНР и НЕ Е осигурил свръзка! Кадиров си е казал мнението честно.

(БГ преведи: Ние ви казахме че Русия е един гигантски бърдак, сега го виждаме и у военните!) Най-важното е връзката.

Самият Лапин се намирал на 150 км от подчинените си! Как би могъл да управлява? Саня: Никак! Обидно е че не само Лапин е бездарник, но и че го покриват ръководителите в генщаба! Ако е под мене, аз бих го разжалвал до редник! – Кадиров

Саня впоследствие коментира че с отстраняването на Лапин нещата няма да се променят.


Подозрителни наблюдатели

Цикъл на ледниковата епоха, сателитно въздействие от Слънцето

Авто-превод

Отделно


Путин: Програмата за трансджендъри да бъде „пробивана“ в децата е „откровен сатанизъм“

Програмата за трансджендър, която се „набива“ на децата в западния свят, е „отричане на хуманизма“, според руския президент Владимир Путин, който заяви, че движението носи всички белези на „откровения сатанизъм“.

Путин направи забележките относно трансджендъризма по време на 40-минутна реч на церемония в Москва, която официално потвърди анексирането на четири региона в Украйна след поредица от референдуми.

„Наистина ли искаме да видим извращения, които водят до деградация и изчезване, наложени на децата в нашите училища от най-ранните години, за да им се втълпи, че уж има други полове освен жените и мъжете и им се предлага шанс да претърпят промяна на пола операции?’, попита той.

„Това е пълно отричане на човечеството, събаряне на вярата и традиционните ценности“, добави той. „Наистина, самото потискане на свободата е придобило чертите на религия: откровен сатанизъм.“


Директорът за планирано родителство твърди, че биологичните мъже могат да имат бременност

Planned parenthood director


Александър Ходаковски

01.10.2022, от телеграм-канала му

Независимо как ще завърши краснолиманската епопея, момчетата дори не си представят напълно какво са направили. Украйна се нуждаеше от темп, трябваше да се възползва от момента след офанзивата в Харков и да окаже натиск във всички посоки. Те бяха пълни със смелост, имаха ресурс, доста реалистични планове, инициатива, в крайна сметка … Щяха да атакуват в мариуполското направление, за което прехвърляха сили и средства край Угледар – но се натъкнаха на съпротивата в Красни лиман и закъсаха.

За да разбият нашите момчета, те трябваше да отменят плановете си и да вземат ресурси от други посоки, но инерцията вече беше загубена, шокът от отстъплението вече беше преминал и мобилизацията започна. Ако не беше факторът Красни Лиман, освен фиаското в Харков, ни очакваха още много проблеми … Оценявайки ситуацията, нашият батальон вече се подготвяше за битки в обкръжение, за което започна да формира позиции на линията на отстъпление. Съмнявахме се, че врагът ще мине през нас – условията на терена ни помогнаха – но отдясно и отляво той можеше да пробие отбраната и да отиде в нашия тил. Хаотичното оттегляне, забъркването в бъркотията и изгубването не е вариант. Така че трябва да предприемем цялостна защита – така решихме. Но някой имаше смелостта да се съпротивлява и да се бори; и процесите не вървяха в полза на Украйна. Дори и да падне гарнизонът на Червения лиман, той е изпълнил най-важната си задача.

Разбирам Кадиров, разбирам Пригожин, но все пак е неприятно, че страстите достигнаха такива висини. Очевидно е, че „старата школа“ сега се бори за своите позиции, а новото поколение се стреми към реална власт и контрол в армията – и ако процесът на интегриране на „свежа кръв“ беше по-хармоничен, конфликтът нямаше да се разлива навън в обществения план. Преди няколко седмици писах завоалирано за това, като казах, че някои военни лидери получават високи позиции, но не получават реални правомощия – имах предвид Суровикин.

Не го познавам лично, но съм чувал много хубави неща за него. Между другото, аз също не съм чувал нищо лошо за Лапин, но той има честта да принадлежи към тази много „стара школа“ и попадна в разпространение поради „корпоративни“ връзки. Бих искал вътрешните конфликти и противоречия да не стават публични, но кой ще забрани на Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин да споделят мнението си?


Рамзан Кадиров посочи виновника за ситуацията в Красни Лиман

Както заяви ръководителят на Чеченската република, няма нищо по-добро от изречената истина.

Съответният текст беше публикуван от ръководителя на Чеченската република в неговия телеграм-канал.

„Това е единственият начин да продължим напред. Затова не мога да мълча за случилото се в Красни лиман“, написа ръководителят на района.

Според ръководителя на субекта отбраната на този участък е ръководена от командващия Централния военен окръг генерал-полковник Александър Лапин.

„Същият Лапин, който получи звездата на Герой на Русия за превземането на Лисичанск, въпреки че де факто не беше там и не беше наоколо. На Лапин също му бяха предадени войските на Западния военен окръг“, отбеляза ръководителят на Чеченската република.

Рамзан Кадиров спомена, че генерал-полковникът е разположил мобилизирани бойци от ЛНР и други части на всички линии на Лиманското направление, но не им е осигурил необходимата комуникация, взаимодействие и доставка на боеприпаси.

„Преди две седмици командирът на специалните сили генерал-майор Ахмат, моят скъп БРАТ Апти Алаудинов лично ми докладва, че нашите бойци могат да станат лесна мишена“, каза ръководителят на региона.

На свой ред Рамзан Кадиров информира за опасността Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ. Но генералът увери ръководителя на региона, че не се съмнява в лидерския талант на Лапин и не вярва, че е възможно отстъпление от Красни Лиман и околностите му.

„Седмица по-късно Лапин премества централата си в Старобилск, на сто километра от подчинените си, докато самият той седи в Луганск. Как можете бързо да управлявате единици, като сте на 150 км от тях? Поради липса на елементарна военна логистика, днес сме напуснали няколко населени места и голяма територия. Не е срамно Лапин да е посредствен. И това, че го покриват по върха от ръководителите в Генералния щаб. Ако исках, щях да понижа Лапин в редник, да го лиша от наградите и да го пратя на фронта с автомат в ръце, за да измие с кръв позора си“, каза Рамзан Кадиров.

Според него непотизмът в армията няма да доведе до добри неща. В армията е необходимо да се назначат хора със силен характер, смели, принципни, които се тревожат за своите бойци, които разкъсват със зъби за своя войник, които знаят, че подчинен не може да бъде оставен без помощ и подкрепа.

„Няма място за непотизъм в армията, особено в трудни времена“, каза ръководителят на Чеченската република.

Рамзан Кадиров също каза, че още по-рано е казал да се стреля по военната концентрация на врага в Изюм, превзет от нацистите, „още повече, че нашата артилерия по това време е имала такава възможност“.

„Те веднага щяха да премахнат главните сатанисти и фашисти. Трябва да проведем СВО в пълния смисъл на думата, а не да флиртуваме. Използвайте всяка възможност и всяко оръжие, за да защитите НАШАТА територия. Донецк продължава да се обстрелва. Жителите на обединените 4 територии искат да бъдат защитени. Не знам какво докладва Министерството на отбраната на Русия на Върховния главнокомандващ, но лично според мен трябва да се вземат по-драстични мерки, чак до обявяването на военно положение в граничните райони и използването на ниско-мощни ядрени оръжия. Не е необходимо всяко решение да се взема с поглед върху западноамериканската общност – тя вече го каза и направи много срещу нас. Вчера имаше парад в Изюм, днес – знаме в Лиман, а утре какво? Всичко щеше да е наред, ако не беше толкова зле“, обобщи Рамзан Кадиров.


Прогноза на БГ преведи за бездарната, калпазанска военна операция дето започна на 24 февруари

Чуваме че руснаците ще изчакат до ноември („листопад“ на украински) за да замръзне земята за да могат танковете да вървят по нея. Т.е., един месец се очертава без особен напредък, дори вероятно руснаците може да изоставят и други населени места. Необходимо е време мечката да се приведе в бойна готовност – подготовка, обучение, снабдяване и др.

Може укро-нацистите да изкопаят нови „масови погребения“ в Красни Лиман, както в Буча и в Изюм.

Да не забравяме че една война се носи на раменете на войниците, а не на лъскавите генералски пагони!

Киев и Харков не трябваше да бъдат оставяни, ТОГАВА трябваше да се направи мобилизацията. Изводите за провала на ограничената военно-полицейска операция трябваше да бъдат направени ТОГАВА! Путин сам трябваше да си издърпа ушите, и ушите на други силови ведомства. Руската ФСБ е детска градина, която прави умни изявления за Фулфорд! Дебели задници, седят на столове, получават големи заплати и НИЩО НЕ ПРАВЯТ. Диверсантите и вредителите действаха свободно и досега получаваха символични наказания. Бърдака ставаше все по-огромен!

Виждаме как военните (РФ) много трудно и бавно реагират на обстановката. Съветският начин на мислене е дълбоко залегнал в генщаба и засега не се вижда подобрение. Укитата демонстираха гъвкавост и възможност за бързо прегрупиране. Видяхме вече как Путин се чудеше от кое на кое международно мероприятие да ходи, с кого да се ръкува (и да се целува с Ердоган), а през това време къщата му гореше в пламъци!

Руснаците много обичат да изчакват, а през това време укронацистите се окопитват и контраатакуват. Тази логика хич не я разбираме. Чакайте още да цъфнат налъмите! Но може докато чакате укитата да ги откраднат тези налъми!

Също така генщаба на РФ беше критикуван за т.н. високоточни удари. На практика те не промениха нищо. Дали не се използват за пропагандни цели само!

Спираме официалния канал на генщаба, защото това което те говорят има малък смисъл! Ще търсим други канали за информация.


Юри Подоляка, без превод

Нашите войски напуснаха Лиман

Отделно


Флотските армейски тюлени потапят шлеп на FEMA, плаващ към Южна Каролина

Докато отслабеният ураган Ян се придвижваше към Южна Каролина в петък следобед, същото направи и нещо по-зловещо и смъртоносно от всяка буря, която достига сушата на Съединените щати. Транспортен кораб на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, разговорно наричан баржата на FEMA, последва следите на Ян на безопасно разстояние, точно отвъд външните ивици на бурята. Тези огромни, извисяващи се призраци, дълги няколкостотин фута и високи няколко етажа, често преследваха удрящите урагани нагоре и надолу по Източното крайбрежие или покрай Мексиканския залив. FEMA ги нарича болнични кораби или временни убежища за преместване, но тези описания са измамни. Ураганните изгнаници, които са били на борда на тези кораби и са оживели, за да говорят за това, са видели ужасите, които се крият в преградите: гилотини и апарати за мъчения, напомнящи за Средновековието.

През август 2017 г., след като ураганът Харви опустоши части от Южен Тексас, тийнейджър стана свидетел как неговият отчужден баща, бездомен ветеринарен лекар, беше изваден на борда на шлеп на FEMA, закотвен в Порт Артур, Тексас. Той по някакъв начин беше влязъл и излязъл от кораба, без да привлича внимание, и въпреки че никога не намери баща си, той по-късно каза, че това, което се случи вътре в кораба, му напомни за филма Хостел, сатанински порно-филм за изтезания, който предпочитаме да не обсъждаме.

Тези събития можеха да се повторят този уикенд, ако шлепът на FEMA беше закотвен близо до Чарлстън или Джорджтаун, Южна Каролина.

Но когато окото на Ян удари брега и FEMA следваше бурята, американските военноморски тюлени на борда на подводница от клас Лос Анжелис хвърлиха очи върху FEMA. От блокиран резервоар на върха на подводницата тюлените, въоръжени със средства за разрушаване и подпомогнати от превозните средства SEAL Delivery Vehicles (моторизирани подводни шейни), бяха разположени в опасната вода и прихванаха бавната баржа. Те поставиха експлозиви по корпуса, след което се оттеглиха на безопасно разстояние и дистанционно взривиха зарядите. Баржата на FEMA се намираше на около 35 мили източно от Джорджтаун, Южна Каролина, когато се напълни с вода и потъна в бурното море.

Всички тюлени се върнаха безопасно в подводницата, каза източник от офиса на генерал Дейвид Х. Бергер пред Real Raw News.

Според него генерал Бергер е провел няколко разговора с колегите си от военноморското военно командване на САЩ (USNSWC) преди мисията. Генералът, наясно с продължаващите злодеяния на FEMA в Югозападна Флорида, предприе решителни действия, след като потвърди наличието на шлеп на FEMA след Ян. Той беше попитал USNSWC дали активите са в близост и са налични за бързо разполагане. За щастие бяха и операцията беше одобрена.

„Унищожаването на шлепа на FEMA вероятно спаси много животи“, каза нашият източник. „За съжаление, FEMA има няколко от тях и те често са на пристан във Венецуела, когато не се използват. Когато FEMA знае, че идва буря, те мобилизират тези адски кораби.

Запитан защо подводницата от клас Лос Анджелис просто не е торпилирала шлепа, което би било по-безопасно и не би застрашило тюлените, нашият източник каза: „Разбирам, че е обмислено. Не знам защо са използвали тюлените вместо торпеда. Не съм участвал в оперативното планиране.


Пълен спектър оцеляване

„ТВЪРДЕ КЪСНО Е“ – РАДИАЦИОНЕН ЕКСПЕРТ ПРЕДУПРЕЖДАВА КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД КАТО ИЗБУХНЕ ЯДРЕНА БОМБА.

Авто-превод

Отделно

https://bgprevedi.com/01-10-2022-27117-2/

Предишна статия

Светът лети към пропастта!

Следваща статия

“За добрия народ и лошите управници”- Проф. Иво Христов

Други интересни