КАКВО НИ ОСТАВА?

Автор: Няма коментари Сподели:

Ирина Кирилова

Колкото повече време минава, толкова по- объркано става в нашата държава. Само като погледнем статистиката от изборите на втори октомври 2022 г. и веднага ни става ясно, че объркването тепърва започва. Най-напред се обърка президентът като изрази мнение, което не беше негова работа. Дали да приемат Украйна в НАТО? Сега ли трябваше да се изказва, когато не можем да оправим собствената си държава? Да се съберат с Костадинов и да пеят руски песни, ако искат да възраждат България, но сега, когато сме без Народно събрание, без Министерски съвет, не е работа на президента да дава мнение за позицията на България.
В същото време за първи път слушаме, че е дошло врече за компромиси. Лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов е готов да говори по конкретните програми на всяка партия, само и само да спаси народа. Защото, ако не бъде съставено правителство, ще отидат още 70 милиона за нови избори, а това са наши пари.
Онези от „Промяната“ им е лесно да искат нови избори. Те така преизчислиха пенсиите, че три дни се мъча да вляза в сайта на Националния осигурителен институт, но…не може. Изглежда сериозно са изиграни този път пенсионерите, които очакваха големи нови суми.
Има едно стихотворение, което вече не е в учебниците и в него пише:
„Не човек, а желязо – казал агентът фашист.
Тихо мъртвият казал: не, комунист.“
Такава е в момента Корнелия Нинова. Нито иска да признае, че е чак на пето място в изборите едва с девет процента и тридесет стотни, нито иска да си даде оставката, нито ще даде партийните книжа, които иска прокуратурата, нито ще отиде на разпит.
Ама, другарко Нинова, вие нали живеете в демократична държава и искате законите да се спазват?
Защо вие не искате да изпълните искането на прокуратурата?
Вие като ръководител на БСП трябва да давате пример, а вместо това проявявате инат, а ние сме длъжни да понасяме вътрешните ви разправии с Кирил Добрев.
Не усещате ли, че червената ви партийна лодка вече почти се е обърнала и ще цамбурнете във водата?
Добре е, че едни хора, които объркаха миналата година цялата страна, вече няма да ги има на политическия хоризонт. Народът, който обича да слуша чалга , помисли, че чалгата и политиката са едно и също нещо, та им даде на тепсия властта тогава, те се отказаха от нея и сега, браво на народа, че малко поне е поумнял, та ги остави на вратата на Парламента.
Сега има нови хора. „Български възход“ ще има 12 народни представители. До тук добре. А от тук нататък Стефан Янев – лидерът на тази партия с кого е? С НАТО или с Русия? Има ли програма тази партия? Кое ще предложи най- напред? Да се строи спрялата магистрала „Струма“, да започне техническо задание и да се обяви конкурс за проектантски екип на „Дунав мост 3“, за който се споразумяха двамата министри от двете страни на Дунав? Ще възобнови ли връзките с ГАЗПРОМ, или ще увеличи заплатите и пенсиите? Чакаме да разберем от генерала, който каза, че бъдещата работа на новата партия е да създаде структури по села и градове за месните избори.
Най- спокойни са от Движението за права и свободи. Те още по време на предизборната кампания казаха, че правителство без тях няма да има. И си гледат, и си слушат и чакат да си кажат какви кресла и в кои министерства ще поискат.
Ако питате мен, най- добре е ГЕРБ, ДПС, Демократична България и Български възход да направят правителство. ГЕРБ ще строи магистрали, мостове и тунел под Стара планина, ДПС ще направи канализации за обратни води и на най- малката махала и ще консултира хидро-строителството, Български възход ще се грижи за заплатите и пенсиите. А Демократична България да слязат в селското стопанство, да запретнат ръкави, да видят как се оре и сее, как се сади и копае, от къде излиза храната на този народ. Ще спрем да ядем вносните отровни храни, ще чакаме режима на тока, ще гледаме как мургавите ни сънародници не си пускат децата на детска градина и на училище, а само смучат социални помощи от държавата, и ще се броим колко по- малко оставаме всеки ден.
Защото няма да имаме пари за лекар. Здравната ни система е напълно сломена. Не се намери никой да я оправи и дали ще се намери някой, който наистина да има идея как едно сломено нещо може да се въздигне, не знам.
Какво ни остава? Да се молим за децата ни, които стоят тук и работят за България. Време е българските политици да помислят за тях.

Ирина Кирилова за „Тракийски Свят“

Предишна статия

Шваб: ще имате импланти всички…

Следваща статия

Димитър Недков: Циркът започва от утре, в политиците настъпва амнезия

Други интересни