Защо не трябва да миете косата си с шампоан?

Автор: Няма коментари Сподели:

10 естествени средства, които да заменят сапуна и шампоана

Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Всичко е на авто-превод от ютюб

Отделно

Колко опасни са сапуните и шампоаните? Естествени препарати, които могат напълно да заменят шампоаните и сапуните.

Шампоанът против пърхот причинява ли пърхот? И това не са нашите предположения, а хиляди отзиви в интернет за употребата на шампоани за пърхот. Имаше много скандали по този въпрос, но производителите на химикали явно са намерили как да премълчат една неудобна тема.

Ако и вие сте имали подобно преживяване – напишете за това в коментарите.

… Те са във всеки дом. Използваме ги всеки ден и днес дори не можем да си представим живота си без тях, но малко хора осъзнават това.

В допълнение към пърхота, шампоаните причиняват около 40 хиляди (!) Болести и съдържат много химически отрови. Доказано е, че само в производството им се използват около 1000 токсични вещества…

Защо мислите, че не ни се казва за това, например, в часовете по химия?

Ако ви е близка темата на това видео – дайте палец нагоре и изгледайте видеото до края. Ще ви кажем защо не трябва да използвате обикновени шампоани и 10 здравословни варианта за заместване, които можете да направите у дома.

Ако все още не сте разбрали колко опасни са шампоаните, то тази информация е за вас.

През 1995 г. излиза книга, която се превръща в истинска научна сензация. Нейният автор, доктор по медицина, професор по екология в Института по обществено здраве на Университета на Илинойс, Самуел Епщайн описва в него много вредни съединения, с които ни радва съвременната химия, както и какви заболявания причиняват и къде точно се съдържат.

Голяма част от книгата на д-р Епщайн, The Buyer Safety Bible, е за съвременната козметика. Сапуни, шампоани, пасти за зъби, кремове, лосиони – всички те съдържат опасни консерванти и други токсични вещества, които вредят не само на кожата или косата ни, но и на цялото тяло.

Ето само няколко от тази армия от химикали, насочени към нашето здраве.

Нека започнем с факта, че съставът на всички шампоани, с изключение на водата, включва повърхностно активни вещества (повърхностно активни вещества). Те ефективно почистват скалпа, правят косата мека и блестяща. Но те постепенно вредят и на косата. Например, сулфатите, открити в повечето шампоани, могат дори да доведат до загуба на коса. Те се установяват върху скалпа, запушват порите и след това остават на повърхността на космените фоликули за дълго време. Ситуацията се влошава с всяко измиване. С течение на времето косата отслабва и започва да пада.

Всички дерматолози знаят за това.

Но сулфатите само вредят на външния вид. В нашите шампоани има още опасни вещества.

Повечето хора харесват силната миризма на шампоаните. Така че, ако остане на косата ви до следващото измиване, тогава в шампоана вероятно са добавени фталатни подобрители на вкуса. Тези химически добавки причиняват различни заболявания – от астма до безплодие!

Не вярвате ли? Но това отдавна е доказано лабораторно.

Друг химикал, полиетилен гликол (PEG), води до метаболитни нарушения.

Е, черешката на тортата са парабените.

За опасностите от парабените се говори отдавна. През 2004 г. Филипа Дарбре, д-р от университета в Рединг в Англия, изследва проби от рак на гърдата и открива, че парабените присъстват в 95 процента от изследваната тъкан. Тоест има връзка между тези вещества и онкологията.

Но какво представляват парабените? Това са консерванти, които се използват не само в козметиката, но и в хранителните продукти.

https://bgprevedi.com/why-not-putting-shampoo-on-your-head-26441-2/

Предишна статия

Неявяването за изборите е акт на гражданско неподчинение…

Следваща статия

Нещо странно се случва в Денвър!

Други интересни