И тук не става дума за конкретни политици, лекари, учители, полицаи, съдии, а за откровено робска схема за подчиняване на нормалния човек

Автор: Няма коментари Сподели:

Из дневниците на Димчо Димов: „Дори да допуснем, че някъде в тия съсловия се намират достойни хора, то масовата форма на социален терор, упражняван над хората, си остава…“

В България няма зависимости. В България има каста на зависимите, които през цялото време си търсят към кого да се прикачат и да гълтат плодовете на зависимостта. Това, очевидно за всички, е една и съща криминална, продажна група, която през цялото време лобира в чужда полза, без изобщо да се интересува от националното добруване. И са били винаги една и съща пасмина.

Дали има зависимости? Естествено, че има. Под благовидния предлог за освобождаване от едни зависимости, България бива набутвана в други зависимости, като мениджърите на зависимостите са и са били винаги едни и същи.

Политическата каста е съставена от рускозависими, натозависими, еврогейзависими,

които в момента веят някакви евроатлантически занамена, ама това е поради конюнктурата. В БСП да не говорим, че там са от хамелеон нагоре. При Боцо е някаква менажерия от служеци, кой от кой по-слугуващи. За ДПС нещата ич не са по-розови.

Иво Инджев се размрънкал, че европитеците били избърсали на Боцо задника и не си дава сметка, че в Брюксел има над 50 000 лобисти на всичко и всички, включително Русия. Който си мисли, че в Брюксел няма руски лобисти, значи е най-големият тъпак и наивник.

Всички политици в Европа се занимават само и единствено с лобизъм

И то в най-калташката му форма и в огромни мащаби. Байрактарят на на криминалния европейски лобизъм, разбира се, е любимата на цяла европа комисия.

За лобизма в по-ниския ешелон на държавните администрации в цяла Европа е напълно невъзможно да се говори, защото там е такова тресавище, че няма начин да се проникне нито с телескоп, нито с микроскоп. Появяват се отделни симптоми и феномени, които леко или по-силно загатват за случващото се в средните управленски структури, и изводите са ужасяващи.

Няма нищо чисто в така наречените „служебни съсловия“

Съвременният човек, гражданинът, селянинът, нормалният човек е управляван от „служебни съсловия“, които някога са били професии, чийто успех и битие са зависели само и единствено от упражняващите ги. Учителите, селският стражар, кметът, докторът са били длъжности, които са имали задължения, свързани с добрата подредба на селището, демек „политиката“, и всяко селище е имало служители, които са били подотчетни пред хората. Впоследствие обаче тия служебни длъжности постепенно са се трансформирали в „служебни съсловия“, много от които даже вече се унаследяват и така се образуват „служебни касти“. Примерите са толкова много, че е напълно излишно да се назовават.

В момента медицинската каста, която би следвало да се грижи за болните хора при нужда, се е превърнала в напълно безотчетен тиранин, крадец. Някога имаше един лекар, който обикаляше селото на повикване при спешни случаи. Днес обаче белопрестилковците са станали някакви глезеняци, на които трябва да се кланяме и да изпълняваме глупавите им нареждания, които поне да имаха някаква научна или здравна стойност.

Същата е картинката с полицията, учителите, правораздавателна система, общинската и държавната администрация, синдикатите, политиците, банковата система, застрахователните компании, медийните манипулатори. Да простят тия, които съм пропуснал! Дори да допуснем, че някъде в тия съсловия се намират достойни хора, то

масовата форма на социален терор, упражняван над хората, си остава

Перверзното в цялата тая схема е, че „служебни съсловия“ по презумпция би следвало да „служат“ на народа, а практически се получава съвършено обратният феномен. Всяка обществена служебна професия се стреми постепенно да се превърне в „съсловие“ и крайната цел на тоя процес е трансформацията от служебна професия в служебно съсловие и служебните задължения на членовете на съсловието по един вълшебен начин се трансформират във власт и вместо да служат, те започват да ползват удобствата на така наречената „малка власт“, която неизменно води до перверзия.

А малката власт корумпира личността отвътре. Само вижте с какво удоволствие разни медикалисти, за които е общоизвестно, че са на чужда хранилка, се изживяват, като началници на живота на хората, при това без да имат каквито и да било основания за това. Спомнете си за учителите, които с удоволствие тестваха децата, насилваха ги да носят маски, преподават им извратени идеологии!

Органите за вътрешен ред в огромната си част са далеч от изпълняване на някакви ангажименти към народа. Държавната и общинската администрации са откровен паразит, впит в снагата на държавата и народа. Политическата каста изобщо не желая да я споменавам, щото писанието ще стане съвсем нецензурно. А международните институции, европейската администрация, обединени нации и нейните функционни подразделения!

Тинята е страшна

Всички тия съсловия в първоначалната си форма са имали за цел подобряване живота на нормалния човек и здравото общество и после някому е хрумнала гениалната идея да превърне тия служби в тираничен инструмент за упражняване власт над хората. Целият живот на съвременния човек се е превърнал в подчинение на служебни съсловия, които с нищо, ама с нищичко не оправдават своето съществуване и от служебни съсловия са се превърнали в слугински съсловия, но не на хората, а на някакъв самопровъзгласил се за господар на Земята елит, който от столетия краде, убива и лъже безконтролно.

Така няма да стане. Направо не е възможно да бъде изградено някакво прилично и приемливо битие в условията на системен и систематизиран терор над нормалните хора. Продължаване напред с тая сбъркана операционна система е съвършено невъзможно. И тук не става дума за конкретни политици, лекари, учители, полицаи, съдии, а за откровено робска схема за подчиняване на нормалния човек.

Така няма да стане.

Автор: Димчо Димов

                                              Източник »                     

https://www.otizvora.com/2022/09/14991/kastata-na-zavisimite-e-nenasitna-za-plodovete-na-zavisimostta-si/

Предишна статия

Новото пришествие на Христос в етерния свят и подготовка на хората чрез етерно ясновиждане

Следваща статия

„Свобода може да се даде само на роба! На свободния човек не можеш да я дадеш. Той винаги е свободен…“

Други интересни