ЗА ИЗМАМАТА ВИЗАНТИЯ И ЗА ОНЕЗИ, КОИТО НАРИЧАТ СЕБЕ СИ “ВИЗАНТОЛОЗИ”…

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Пиша тази публикация, за да изясним за пореден път истината от заблудата и лъжата!
Името “Византия” е измислено като синоним на Източната Римска Империя през 1553 г. от ватиканския агент немеца Йероним Волф.
Категорично заявявам, че Византия и византийско изкуство не съществуват! Много хора са излъгани, че гърците са създателите на столицата на Източната Римска Империя, а дори има хора, които твърдят, че Византия е гръцка държава.

Днешните историци “византолози” безпределно лъжат и заблуждават хората, че гърците са в основата на създаването на Константинопол (Византион) и неговата култура. Самата държава Гърция започва съществуването си след 1830 г. До тогава държава Гърция не съществува!

Гърция е създадена изкуствено като държава по инициатива на Руската империя с помощта на Австрия, за да няма силна България! Това се наблюдава и от изкуствено създадената държава “Романия/ Румъния” на базата на двете дунавски български княжества Влашко и Молдова, чрез замяна на над 45 000 български думи с латиница!

Византион(Бизантион)е антично българско селище. Названието идва от името на основателя Byzas, което е древен вариант на българското Бузан). Това, че гърци са населявали античния български град, не означава, че той е създаден от гърци, или, че името му е гръцко.

До началото на ІV-ти век Византион(Бизантион) е само един малък град. Българинът Константин Велики, обаче осъзнава стратегическото му значение и го прави столица на Източната Римската Империя. По това време гърците не играят никаква роля в събитията.

След Император Константин Велики идват неговите синове българите Константин IІ, Констанций II, Констанс І. Последвани са от техния роднина българина Юлиан и от българите Йовиан, Валентиан, Валент, Маркиан, Лъв Бесът, Лъв ІІ, Юстин І, Юстиниан Велики, Юстин ІІ, Тиберий ІІ, Фока!
От превръщането на Византиум в столица на Източната Римската Империя до началото на VІІ-ми век са властвали петнадесет антично български императори. Тяхна е заслугата за изграждането на най-красивите сгради и най-внушителните укрепителни съоръжения.
Между 330 г. и 610 г. предимно българи са тези, които защитават Контантинопол (Византиум/Бизантиум).

Първите три века на своето съществуване Източната Римската Империя е управлявана предимно от нашите деди – античните българи, неправилно наричани и до днес “траки”. Тракия, Елада и Македония не съществуват, като държавни формирувания! Това са историко-географски територии, населявани от античните българи! Следователно траки, елини и македони не съществуват!

Има българи! Крайно време е историците да признаят, че борбите в Източната част на Римската империя са династични борби за властване над светите земи. Времето, когато Източната римска империя е била управлявана само от български владетели, тя е просперирала и е била най-мощната империя.
Унищожително е Византия (Източната Римска Империя) да наричат, че е гръцка държава!

Българите са в основата на човешката цивилизация и това са думите не на един или двама световни учени, дипломати и политици, в т. ч. и на проф. д. ик. н. Е. Сачев.

Ще припомня, че още 2000 г. пр. Р. ХР. ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА ЕВРОПА БЕЗ КАРПАТИТЕ СЕ Е НАРИЧАЛА В АРАБСКИТЕ ХРОНИКИ – БУРДЖАНИЯ (В ПРЕВОД “БЪЛГАРИЯ” )

                                                                                          Публикация: Иван Тренев

Предишна статия

Дълбокодържавна катранена яма

Следваща статия

Международен фестивал на традиционната храна

Други интересни