Светът днес 07 август 2022 година, какво се случва сега и какво ни очаква утре?

Автор: Няма коментари Сподели:
Следващият ми трик е предаване на болест, каквато нямам, на някой, който е имунизиран против нея

165-ят ден от странната война в Украйна

… или може би по-скоро от Третата световна

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Пълен спектър оцеляване

БЪДЕТЕ ГОТОВИ ЗА АТАКА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ СЕ ГОТВИ ДА ПОТОПИ КИТАЙСКИ ВОЕННИ КОРАБИ. ТАЙВАН ИЗДАВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ВОЙНА.

Авто-превод

Отделно


Канадски подготвител

ВРЕМЕТО ИЗТИЧА. Трябва да направите това СЕГА!

Авто-превод

Отделно


Онуфриенко, 08:30, без превод

Сутрешна сводка

Отделно


Потъмняването

Пълнометражен документален филм за климатичното инженерство, 1:56:50

Авто-превод

Отделно


Саня от Флорида, 18:27

Николаевският фронт започва скоро

Авто-превод

Отделно


Официална сводка на МнО на РФ, 14:00, без превод

Отделно


Подоляка, 15:00, без превод

Ежеседмична сводка | Настъпление на юг ще има, но друго

Отделно


Онуфриенко, 16:00, без превод

Скучното блуждаене на турбината

Отделно


Онуфриенко, 18:00, без превод

Вечерна сводка

Отделно


Подозрителни наблюдатели

SpaceX срещу Слънцето, магнитна промяна, климатични грешки

Авто-превод

Отделно


Тълси Габард

Камала плаче с крокодилски сълзи заради присъдата на Грайнър за притежание на марихуана

Авто-превод

Отделно

Камала Харис плаче с крокодилски сълзи заради затворническата присъда на Бритни Грайнър за притежание на марихуана, но като AG (прокурор) тя затвори хиляди хора за притежание на марихуана, държеше ги в затвора, за да ги използва като робски труд, и се смееше на собствената си употреба на марихуана в колежа. Срамно лицемерие.


„Бебета за резервни части“: Учените създават първия в света „синтетичен ембрион“, отгледан в лаборатория

Учени в Израел създадоха първия в света отгледан в лаборатория „синтетичен ембрион“ в пробив, който направи науката една крачка по-близо до създаването на бебета без биологични родители или дори оплодени яйцеклетки или матка.

Водени от молекулярния генетик Джоузеф Хана, екип от изследователи от Израелския научен институт Wizemann успяха да създадат „ембрион“ на синтетична мишка в лаборатория, което ги приближи една крачка по-близо до целта им да разработят синтетични човешки стволови клетки в опит да решат човешки здравни кризи.

Изследването поражда сериозни етични опасения, като критиците предупреждават, че бебетата ще бъдат създадени за „резервни части“ или дори по-лошо, за сексуално удовлетворение на възрастни (педофили).

Този нов ембрионален модел, както е описано подробно в статията, публикувана тази седмица в медицинското списание Cell, успя да имитира всички характеристики на ранно тяло, „включително предшественици на сърцето, кръвта, мозъка и други органи“, както и „на“ поддържащи клетки като тези, открити в плацентата и други тъкани, необходими за установяване и поддържане на бременност, както пише Меган Мънси, изследовател на стволови клетки от Университета в Мелбърн, в статия за The Conversation.

Изследването може да има големи последици извън очевидните етични проблеми. „Това е решаващ етап: при хората много бременности се губят около този етап и ние всъщност не знаем защо“, пише Мънси. „Наличието на модели осигурява начин да разберем по-добре какво може да се обърка и евентуално да разберем какво можем да направим по въпроса.“

Моделът на ембриона обаче оцеля само осем от 20-дневния ембрионален цикъл на мишка, което е критичен недостатък, като се има предвид обявената цел на Renewal Bio, компанията, основана от Хана, за търговско финансиране на това изследване.

Целта на стартиращата инициатива е да разработи синтетични човешки стволови клетки в опит да „разреши“ кризи на човешкото здраве, една наука, която според експертите няма да бъде готова след десетилетия. Накратко, Bio Renewal иска да създаде версии на човешки ембриони, така че да може да събира тъкани за трансплантации.

Критиците, които говориха с MIT Technology Review, казаха, че не е време да се говори за създаването на синтетични човешки ембриони, особено предвид по-големия политически контекст и противоречията около изследването. „Абсолютно не е необходимо“, каза пред списанието Николас Риврон, учен по стволови клетки във Виенския институт по молекулярна биотехнология, „така че защо бихте го направили?“


Министърът на транспорта на Байдън казва, че електрическите превозни средства са решението за високите цени на бензина

Пит Бутижеш от транспорта на САЩ отново рекламира скъпите електрически превозни средства като решение за високите цени на бензина

Pete Buttigieg

Бутижеш приветства електрическите превозни средства, които струват средно около $67 хиляди долара, като най-доброто решение за американците, които не могат да си позволят изключително високите цени на бензина.

Говорейки с MSNBC, Бутижеш заяви, че най-добрата стратегия за борба с високите цени би била „да се уверим, че американците имат повече възможности чрез по-голяма горивна ефективност и по-голям достъп до превозни средства, които не изискват гориво“.

БГпреведи: Чакай малко, нали Путин е виновен за вискоте бензинови цени! Значи сега той е виновен за наводняването на Америка с електрически автомобили! Или просто се следва Агендата 2030 – бъди щастлив, робски бедняко!


Турция се съгласява да плаща за руския газ с рубли


Сунак: Политическата коректност пречи на репресиите срещу бандите за секс с деца

Политическата коректност“ стои на пътя за справяне с бандите за сексуални партньори с деца в Обединеното кралство, заяви претендентът за лидерство на консерваторите Риши Сунак.

Бившият канцлер каза, че ако стане партиен лидер и министър-председател, той ще се увери, че полицейските сили на Обединеното кралство записват етническата принадлежност на членовете на педофилските групи, които са предимно от пакистански и южноазиатски произход.

В интервю за GB News Сунак каза: „Имам две момичета на 9 и 11 години и мисля, че твърде дълго просто не сме се фокусирали върху този проблем.“

„Това е ужасяващо престъпление“, каза той, добавяйки, че то е „далеч по-разпространено в цялата страна, отколкото всъщност всички осъзнаваме“.

Етническата принадлежност трябва да бъде записвана

Сунак каза:

„Всички знаем причината, поради която хората не се фокусират върху това. Това е заради политическата коректност и те се страхуват да изтъкнат факта, че има определена група хора, които увековечават тези престъпления, и смятам, че това е грешно, и искам да променя това като министър-председател.

Той каза, че иска да се увери, че „всички полицейски сили записват етническата принадлежност на участващите, което в момента не се прави, защото хората не искат да го правят“.

Той също така каза, че иска да създаде „чисто нова доживотна присъда“ за онези, които участват в групировките за секс с деца „с много ограничени възможности за условно освобождаване“.

„Няма да позволя политическата коректност да попречи на справянето с това абсолютно ужасяващо престъпление. Искам да го нарека за това, което е, и искам да се справя с него правилно“, каза претендентът за лидерство на торите.

„Едно консервативно правителство не трябва да позволява на политическата коректност да пречи на хората да бъдат в безопасност“, каза той.

Страхът да не бъдеш наречен „расист“

Хиляди английски момичета са известни с това, че са били сексуално експлоатирани през последните няколко десетилетия от така наречените „азиатски банди за груминг“ – из градовете и селата на Северна Англия.

В Обединеното кралство „азиатец“ често се отнася за хора от индийския субконтинент, обикновено Пакистан или понякога дори от Близкия изток.

През юни полицията на Голям Манчестър и Съветът на Олдъм заявиха, че „дълбоко съжаляват“ след доклад, в който се казва, че и двете не са успели да защитят момичета от банди за груминг между 2011 и 2014 г. и са „пропуснали възможности“ да защитят момиче, което се е опитало да вдигне тревога.

Министри от правителството и различни официални доклади оттогава признаха, че една от причините полицията и местните власти да не предприемат действия се дължи на влиянието на политическата коректност и страха да не бъдат етикетирани като расисти.

https://bgprevedi.com/07-08-2022-25042-2/

Предишна статия

Новините днес 08 август 2022 година

Следваща статия

Отвъд Оградата: Фалшиво време, президент и реалност

Други интересни