Светът на 03 август 2022 година или какво ни очаква утре…

Автор: Няма коментари Сподели:

Будилник! 03.08.2022

Индия Днес: 10 точки защо Китай за 73 години не нападна Тайван!

  • Ако Китай атакува, съюзниците ще се намесят – САЩ и Япония
  • Тайванският пролив е 128 км в най-тясната си част
  • Тайван има модерни ВВС и ПВО
  • Нашествениците трябва да се придвижат по море, т.е. те ще бъдат бавни и уязвими
  • Градовете и целите в Тайван са разпръснати по цялата територия, не са концентрирани
  • Западният бряг на Тайван е пълен с реки и канали, много малко брегове са удобни за амфибиен десант
  • Огромно количество островчета в Тайванския пролив с анти-корабни защити и ПВО, т.е. Китай трябва да ги разруши за да заеме тайвански пристанища и ивици

161-ят ден от странната война в Украйна

… или може би по-скоро от Третата световна

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


HIMARS (Хаймарс): Унищожен от Русия

Една от прехвалените реактивни системи за залпов огън HIMARS (MLRS), изпратени в Украйна от Съединените щати, е унищожена от руската армия.

Източници в Европа ни казаха, че това е първото от това, което ще бъдат още доста.

Очевидно руснаците са уредили да „купят“ един от американските HIMARS от корумпирани правителствени войници/офицери в Украйна.

Казват ни също, че Русия е платила парите, получила ги е, разглобила ги е, анализирала ги е и сега е открила „множество начини да ги проследи, блокира и унищожи“.

Изглежда като един от начините, които са намерили… върши работа.

БГпреведи: Язък, Марс!


Китай спира износа на… ПЯСЪК … за Тайван

Китай нареди пълно спиране на износа на естествен пясък за Тайван. На пръв поглед повечето хора биха казали „Пясък? И какво от това!“ Но Тайван произвежда компютърни чипове и силиконът за направата на тези чипове идва от… О, да… пясъка.

Освен това китайският производител на батерии (акумулатори) CATL обяви, че „замразява“ откриването на завод за батерии на стойност 5 милиарда долара в САЩ. Заводът трябваше да доставя батерии за Tesla и Ford.

Получихме също доклади, ТВЪРДЕЩИ (но все още непроверени), че китайските доставчици на APPLE са спрели всички доставки на продукти и части; за които се твърди, че осакатяват APPLE.

Тези промени се случиха в рамките на часове, след като Нанси Пелоси наруши искането на Китай да не посещава Тайван.

Нещата вероятно ще се влошат много от този момент, тъй като Китай отмъщава за нарушаване на неговите дипломатически искания.


Пълен спектър оцеляване

БОРБА ДО СМЪРТ. КИТАЙ СТРЕЛЯ ПЪРВИ. ПО МАГАЗИНИТЕ НЯМА НИЩО. КУПЕТЕ ХРАНА И ВОДА

Авто-превод

Отделно


Канадски подготвител

Китай мести ядрени оръжия…

Авто-превод

Отделно


Д-р Стийв Търли

Холандците не приемат глупости!

Авто-превод

Отделно


Лора Инграм

Ъгъл | Президентът Си е зъл диктатор

Авто-превод

Отделно


Подозрителни наблюдатели

Електрически вулкани, галактическо магнитно обръщане, коронална дупка

Авто-превод

Отделно

Рискът от слънцето | Край на една епоха

Отделно


Саня от Флорида, 19:49

Соледар, Бахмут, превземането на Седмогорие

Авто-превод

Отделно


Официална сводка на МнО на РФ, 13:00, без превод

Отделно


Онуфриенко, 09:00, без превод

Сутрешна сводка

Отделно


Подоляка, 10:00, без превод

Тайванската криза: защо Китай не започна война?

Отделно


Онуфриенко, 15:00, без превод

Дневна сводка

Отделно


Подоляка, 20:00, без превод

Донбаската дъга на ВСУ се пука по всички шевове

Отделно


Онуфриенко, 21:00, без превод

Вечерна сводка

Отделно


Джеси Уотърс

Няма да повярвате кой е новият съдия по делото на Пол Пелоси за DUI (шофиране под влияние на упойващи средства) |

Защо Пелоси отиде до Тайван

Авто-превод

Отделно


Китай отваря коридор за Пелоси да НАПУСНЕ Тайван; Тя си замина

Китай и САЩ разработиха коридор за безопасен полет за председателя Нанси Пелоси, така че нейният самолет на ВВС на САЩ да може безопасно да излети от Тайван. Към 7:30 сутринта EDT пристигат доклади, че самолетът на Говорителя всъщност е излетял безопасно.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси завърши противоречивото си посещение в Тайван със самолет, превозващ третия най-високопоставен американски служител, излетял от летище Соншан в Тайпе в сряда.

Пелоси пристигна на самоуправляващия се остров във вторник въпреки суровите предупреждения от Пекин, който гледа на Тайван като на част от своята територия съгласно политиката за един Китай.

По време на краткия си престой в Тайпе, говорителят на Камарата обеща, че САЩ „няма да се откажат от ангажимента си към Тайван“, описвайки го като „едно от най-свободните общества в света“.

82-годишната жена се обърна към местния парламент, проведе среща с лидера на острова Цай Инг-уен и беше наградена с едно от най-високите граждански награди на Тайван – Ордена на благоприятните облаци със специален голям кордон – за твърдата си позиция в „защита на свободата, демокрацията и човешките права“.

Китайското външно министерство осъди посещението на Пелоси, заявявайки, че то „сериозно нарушава суверенитета и териториалната цялост на Китай“ и ще има „тежко въздействие върху политическата основа на китайско-американските отношения“.


Сорос хвали пробудените си прокурори като „ефективни“ след експлозията на престъпността в техните райони

Джордж Сорос похвали своите меки към престъпленията окръжни прокурори в понеделник след новината, че престъпността е експлодирала в техните области. Според Сорос окръжните прокурори, които той е подкрепил с милиони долари, правят обществото „по-ефективно и справедливо“, и когато става въпрос за финансирането им той „няма намерение да спира“.

Роденият в Унгария Сорос, на 91 години, твърди в публикация на Wall Street Journal, публикувана в неделя, че крайнолевият дневен ред, прокарван от висши прокурори като прокурора от Манхатън Алвин Браг, е едновременно „ефективен“ и „популярен“, въпреки че той не уточни с кого точно прокурорите са популярни. Най-вероятно с престъпниците.

„Тази програма включва приоритизиране на ресурсите на системата на наказателното правосъдие за защита на хората от тежки престъпления. Настоява да се отнасяме към наркоманията като към болест, а не към престъпление. И се стреми да сложи край на криминализирането на бедността и психичните заболявания“, пише той, като по-късно добавя: „Целта не е лишаване от средства на полицията, а възстановяване на доверието между полицията и полицействаните хора, партньорство, което насърчава разкриването на престъпления.“

Сорос публикува публикация в Wall Street Journal след реакция срещу небрежните окръжни прокурори, която накара гласоподавателите в Сан Франциско да отзоват окръжния прокурор Чеса Буден заради огромните пикове в престъпленията, включително кражби от магазини, разпространение на наркотици на открито и нападения посред бял ден, често срещу американци от азиатски произход. В Лос Анджелис друго усилие за отзоваване е насочено към прокурора Джордж Гаскон, който прибра почти 3 милиона долара в средства за кампания си от Сорос.

В Манхатън окръжният прокурор Алвин Браг – чиято кампания получи 1 милион долара от Сорос чрез комитета за политически действия „Цветът на промяната“ – беше подложен на критики за това, че позволява на обичайните престъпници да се разхождат на свобода, докато преследва обикновените нюйоркчани за това, че се защитават.

В своята публикация Сорос обвини увеличаването на престъпността в цялата нация на „обезпокоителното нарастване на психичните заболявания сред младите хора поради изолацията, наложена от блокирането за COVID-19, отдръпване на полицейската работа след публичните протести за реформа на наказателното правосъдие и увеличаване на трафика на оръжие.

„Много от същите хора, които призовават за по-наказателни политики в областта на наказателното правосъдие, също подкрепят по-свободните закони за оръжията“, добави той.

Доклад на NYPost: Изследователският център Capital съобщи през януари тази година, че Сорос е дал повече от 29 милиона долара на леви кандидати за окръжни прокурори чрез мрежа от комитети за политическо действие. Други титуляри, които са се възползвали от щедростта, са Лари Краснър във Филаделфия, Ким Фокс в Окръг Кук, Илинойс, Ким Гарднър в Сейнт Луис и Ким Ог в Окръг Харис, Тексас.

„Идеята, че трябва да избираме между справедливост и безопасност, е невярна. Те се подсилват взаимно: ако хората се доверят на съдебната система, тя ще работи. И ако системата работи, обществената безопасност ще се подобри“, пише Сорос.

Вместо да инвестираме милиарди долари в държане на хора затворени в затвори, твърди той, „трябва да инвестираме повече в предотвратяване на престъпността със стратегии, които работят – разполагане на професионалисти по психично здраве в кризисни ситуации, инвестиране в програми за младежка работа и създаване на възможности за образование зад решетките. Това намалява вероятността тези затворници да извършат нови престъпления след освобождаване.

„Ето защо подкрепих избора (а наскоро и преизбирането) на прокурори, които подкрепят реформата. Направих го прозрачно и нямам намерение да спирам“, завърши Сорос.

„Средствата, които предоставям, дават възможност на разумните реформаторски настроени кандидати да бъдат изслушани от обществото. Съдейки по резултатите, публиката харесва това, което чува.“

https://bgprevedi.com/03-08-2022-24895-2/

Предишна статия

Най-великите изобретения на Тесла обещаваха „светло бъдеще“ на човечеството, докато елитът не ги унищожи

Следваща статия

Светът на 02 август 2022 година или Видов ден идва…

Други интересни