ОТМЪСТИТЕЛ ИЛИ ОБЕДИНИТЕЛ?

Автор: Няма коментари Сподели:

ОТМЪСТИТЕЛ ИЛИ ОБЕДИНИТЕЛ?

Ирина Кирилова

Ах, Радев! Какво сторихте? Кой ви направи така некоректен, та постъпихте не морално политически? Колко години вече седите на президентския стол, благодарение на оная среща с ген. Решетников в един софийски хотел, в който Корнелия Нинова ви „извади от нищото“- нейни думи – и ви направи президент? Жената си беше направила труда да  изкара всички хубави думи за правителството на промяната, които сте издумал, докато те бяха на власт, изрече ги на Буздлуджа и вие решихте да я смачкате. Всъщност, нея ли искате да смачкате или БСП, която тя ръководи?

Ами вие къде сте бил, Радев? Нали сте бил член на тази партия?

Във вашето решение да махнете от министър на икономиката Корнелия Нинова и да сложите за министър уволнения от нея директор на борда на Сопотските заводи, има нещо колкото ясно, толкова и неясно. Ясното е, че искате да отмъстите за определението, което Нинова даде за вас. Неясното е, че този мъж съди Корнелия Нинова заради това, че тя го уволни. Както тя каза:“ президентът можеше да прояви по- голямо въображение, да сложи за министър шефа на „Кинтекс“, защото и той ме съди.“

Но за какво въображение да говорим, когато във вашите изказвания и действия винаги има нещо, което дразни интелигентните хора? И от къде въображение? Учите речите си наизуст и в тях няма нищо емоционално и затрогващо, а има разбор на вътрешното положение, независимо какъв празник е. Преди замеряхте с куршуми ГЕРБ, после давахте захарни петлета на момчетата от Промяната, сега с картечен откос стреляте срещу БСП.  А това, което направихте в края на юли в стрелбището, беше доста необмислено. Толкова сътрудници храните около себе си! Как никой не отиде да види този протокол от разпитите на Никола Вапцаров, в който той сам си признава, че е член на ЦК на БКП и че ръководи подривната дейност на тази партия, та трябваше д-р Горан Благоев да  го цитира в отвореното си писмо до вас?

Трябва да кажа на вас и на читателите, че никога не съм била член на БКП, на БСП или на друга партия. Не одобрявам Димитър Благоев, завършил две годишно обущарско училище, който само година е учил в Духовна академия в Санкт- Петербург и се върнал тук, за да създава социалистическа дружинка, не одобрявам атентата, организиран от комунистите в черквата „Св. Неделя“, не одобрявам  Окръжното , с което започва началото на  партизанско движение,  не одобрявам побоите за влизане в ТКЗС, не одобрявам лагерите в Белене, в Ловеч, в Скравена и т.н.

Но… този път ми е жал за БСП. Правилно каза Нинова, че два пъти, вие Радев, употребихте БСП и два пъти я предадохте.

Какво очаквате в бъдеще? Всъщност не само социалистите ще спрат да ви уважават, а и друга част от българския народ. Няма да станете едновластен господар на България, колкото и да ви иска. България е парламентарна република, а вие съсипвате една партия за ваш интерес. Погледнете само кого сложихте за министър на правосъдието – този, който иска да стане председател на БСП. Нанесохте още един удар в гърба на Нинова.

Затова в края се запитвам: вие отмъстител ли сте или помирител?  Запитвам се вие обичахте ли небесния простор, в който правихте лупинги? Вие обичахте ли ВВС? Обичахте ли БСП, която ви запозна с нас? Вие обичахте ли тези хора, които ви избраха? След като сте неблагодарен към партията, която ви свали от самолета и ви даде президентско кресло, мога да ви кажа, че неблагодарността и любовта са несъвместими понятия и вие не сте способен да обичате.  Поне се спрете да не отмъщавате! Защото отмъщението води до гибел. Може да съсипете БСП, но ще съсипете и себе си!

Ирина Кирилова   за Тракийски Cвят

Предишна статия

Китай США Тайвань Пламен Пасков

Следваща статия

Проф. Евгений Сачев: Българите са в основата на човешката цивилизация

Други интересни