ПРИЗОВАВАМЕ РАДЕВ ВЕДНАГА ДА ОБЯВИ ДАТА ЗА ИЗБОРИТЕ, ИНАЧЕ – ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Депутатът Йордан Цонев от ДПС в „Панорама“, напускайки студиото:

Не знам за кой път идвам с огромно удоволствие, да кажа в това предаване, по моя лична преценка най-доброто политическо предаване, достатъчно качествено и интелигентно. Винаги съм бил готов да отговарям на всички въпроси. Но в днешната ситуация ще бъда по различен.

Скандалният запис който изтече днес, показа няколко неща, които ние говорим от 6 месеца. Показа истинското лице на това управление. Показа задкулисието на това управление. Показа всичко това, което се превърна в норма, нарушаването на Конституцията се превърна в патриотизъм.

Показа, че зад маската на загриженост, че по време на война не трябва да ходим на избори, че трябва да се борим с корупцията, че трябва да помагаме на хората и така нататък. Всъщност, идеята е да се създаде бухалка срещу политическия опонент. И разиграването на фарса „трети мандат“ има за цел да се създаде бухалка срещу политическия опонент в лицето на Рашков и КПКОНПИ. Има за цел да се бави топката, за да се реши проблема и с регулатора.

Това с бухалката не беше само цитат. Това показа онова, което ние виждаме със самата същност на закона. С незаконния арест на ръководителя на опозицията. Онова, което видяхме да прави Рашков, по време на два от трите избора миналата година. Онова, което направи Кирил Петков с нарушаването на Конституцията.

Не можем да останем глухи, слепи и неми за всичко, което се случва през последните 6 месеца. Не можем да останем безучастни към рушенето на българската държавност. През последните 6 месеца българската държавност се руши с усилени темпове. Това е видимо от всички. Как са скарани институциите.

Какво се случва по време на война? Каква е координацията между институциите? Лицемерието, фалша, измамата, корупцията – всичко това българското общество го вижда в много ярки тонове.

Скандално е използването на третия мандат, за да се решават проблеми, които може да се решат след излъчването на правителство. Никъде в Конституцията не е казано, че мандатоносителят може да бави топката за друго, освен за съставяне на правителството.

Къде го има това в Конституцията? Стана норма Конституцията да се превръща във врата в полето. Мандатът е само за съставяне на правителство.

Когато изтича този запис и виждаме задкулисието във властта. Самото разиграване на мандата. Технологията кой какво е казал, кой какво е направил, кой кого е трябвало да отстрани, да накаже. Как е трябвало едни партии да кажат как други партии да си сменят председателите на парламентарните групи.

Не разбирате ли как рушим партийната система, как рушим демокрацията, държавността?

Вижте, ние призоваваме от ДПС Корнелия Нинова веднага да върне този мандат, още в понеделник. Не виждаме реални усилия за съставяне на кабинет, но чухме, че мандатът се използва за други цели.

Второ, призоваваме президента Румен Радев веднага да обяви дата за избори. Предупреждаваме, че ако това не се случи, ние си запазваме правото с всички законови действия да защитим българската Конституция и държавност. Протест, гражданско неподчинение, напускане на парламента. За нас това е рушене на държавността, тя да не е мащеха. Ние само нея имаме.

Това, което днес стана, председателят на ДПС го каза в една декларация от парламентарната трибуна, в която характеризра точно какво представлява тази власт. Нарушаването на конституцията, задкулисиети, овладяването на институциите, битка за министерства и ресурси.

За мен е достатъчно скандално всичко, което се случи с появата на този запис. Не като самия запис, а като технологията, която разкри.

В това студио винаги съм позвал цитат от Евангелието или Библията. Спасителят казва няма нищо скрито, което да не се открие, тайно, което да не се узнае. Това, което сте казало на тъмно, то ще се чуе на видило. И каквото сте казали в скривалищата, то ще бъде разгласено от покривите. Днес това, което се върши в задкулисието, го чухме от покривите.

Искам да ви помоля за следното. Много безкрайно уважавам вашето предаване, тъй като смятам, че няма друга тема, която аз да коментирам в предаването, смятам, че това, което се случва трябва да мине през съда на избирателя. Смятам, че хората трябва да чуят този запис, за да видят как функционира тази власт и да се явим на избори.

Искам да ми позволите да се оттегля, защото няма да коментирам друга тема.

                                          Afera.bg                       https://afera.bg

Предишна статия

Започва обратното броене до имплозията на САЩ след провала на пътуването на Байдън до Близкия изток

Следваща статия

„Синът на Кеворкян е задържан, защото е шофирал пиян и дрогиран“

Други интересни