Раковски, Левски и Ботев в Конгресната библиотека в САЩ

Автор: Няма коментари Сподели:

Изказваме сърдечна благодарност на родолюбивия българин Бойко Антонов, който оказа безценното съдействие за внасяне в Конгресната библиотека в Съединените Американски Щати на следните книги:

„Храм „Вси светии“ – Бачковска света обител „Успение Богородично“ Петрицион“

„Г. С. Раковски – 200 години безсмъртие. Един световен мъж“, автор Иван Тренев

„Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от османско иго“, автори Евгений Сачев, Иван Тренев, Александър Алексиев.

С този жест България запознава американския народ с личността на световния мъж – българинът Георги Стойков Раковски, работел всестранно за освобождаване на българския народ от игото и присъединяване на европейската и световната култура на българската култура! Книгата за ролята на масонството в борбите на българите за освобождението ни от османско иго доказва, че ролята на световните масони в т.ч. имат еднакви цели – повишаване на масовата култура на родните маси и приобщаването им към световно напредналите културни страни. Този акт за пореден път доказва, че българското масонство не е локално явление, а е свързано със световното масонско движение, което се бори срещу робството и невежеството.

Издателство „Нитон“ изказва благодарност на ръководството на Конгресната библиотека на Съединението Американски Щати в лицето на г-жа Angela Cannon за любезното съобщение, че българските книги са вече в библиотеката и ще могат да бъдат ползвани от всички, интересуващи се от България!

Автор: Иван Тренев

Предишна статия

Боян Чуков: Украйна продава оръжия на Русия!

Следваща статия

Събор на предприемачите в ИП: 13-14 август 2022 г.

Други интересни