ОТНОСНО ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ЧЕ ГЕВАРА И ЦРУ!

Автор: Няма коментари Сподели:

До колкото ми е известно двама българи сме се срещали лично с Алейда Гевара ( дъщеря на Че Гевара) и сме получили искрен отговор на въпроса ни дали Че Гевара е познавал живота и делото на Васил Левски!

Лично на мен тя(Алейда) ми сподели, че баща й Че Гевара е бил запознат подробно с делото на Васил Левски, дори е писал статии за нашия велик българин!

Негов водител в борбата му срещу поробването на Латинска Америка са били чистите идеи за “свобода, равенство, братсво”, изповядвани и от Васил Левски. Гевара е копирал действията и идеите на Васил Левски!

В джоба на куртката си е носел снимка на Дякона! При убийството му снимката е иззета от служители на ЦРУ и засекретена, защото е публична тайна, че “Централно Разузнавателно Управление” е създадено на базата на получената информация от американските служби на протоколите и идеите на Вътрешната Революционна Организация, създадена от Васил Иванов Кунчев – Левски!

В ЦРУ има зала, носеща името на патрона си Васил Левски и до днес! “ВРО”, ръководено и създадено от Васил Левски е най-мощната и единствена по рода си световна по значение разузнаваческа структура за борба с престъпността и зверствата (в случая – османското иго).

Когато гледаме делото на Васил Левски… трябва да го разгледаме не откъслячно, като отделен “саморасляк”, а в контекста на световните демократични и общочовешки промени!

Помнете българи, Васил Левски е еднакво значим,както в България с делото си, така и в целия свят. Няма други държави с такива колоси, като Васил Левски, Христо Ботйов и Георги Раковски, допринесли толкова много за свободата на света!
                                       

                                           Да живее България!

                                                                                           Публикация: Иван Тренев

Предишна статия

Лекция – Тайната на Словото – 22. 06. 2022 г. – София – Читалище Природа и наука 1938г. – Част I

Следваща статия

България излиза от СЗО? Подписката вече е депозирана…

Други интересни