ПУТИН НЕ СИ ОТИДЕ ВЕСЕЛ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ

Автор: Няма коментари Сподели:

                         

Русия е най- великата държава – винаги казва президентът и Владимир Путин. И тази най- велика държава, която свика икономически форум в Санкт Петербург на 17 юни 2022 година, допусна хакерите да блокират компютърната система. Наложи се чак от Москва говорителят на Кремъл Песков да обясни защо Путин не произнася речта си. Но това беше нищо в сравнение с факта, че залата беше затъмнена и часове компютърните специалисти на великата Русия се мъчиха да отстранят хакерската атака. Все пак този форум се проведе и на него бяха двама президенти – на Русия – Путин и на Казахстан – Касым – Жомарт Токаев. Речите на Путин имат една сюжетна линия и тя е: отричай всичко, хвали Русия, нападай Запада.
И този път Путин изтъкна, че помагат на Донбас и на Луганск, че санкциите не са нарушили икономическия растеж, че „ специалната операция“ на Русия не е виновна за световната инфлация, че светът ще загуби 400 милиарда от санкциите, които прилага спрямо Русия. Повече от час Путин хвали Русия, напада САЩ, оправда се, че „военната операция“ била започната, защото там – в Донбас и в Луганск живеели 80 процента руснаци.
Слушах и си мислих това истинският Путин ли е? Дали пък не е фалшивият, а истинският да е в някой от бункерите ? Дали пък не е под Урал, близо до Ямалтау, където още в 1996 година „Ню Йорк Таймс“ написа, че там се строи огромен подземен град и това беше потвърдено на следващата година от „Вашингтон Таймс“?
От тогава минаха години, но бяха направени журналистически разследвания за този таен град под земята и свидетели потвърдиха, че той е дълъг 500 километра и може да побере 300 хиляди човека. В него има всички удобства и необходими за бита и здравето неща за живот под земята шест месеца, в случай на ядрена война.
Сигурно е, че Владимир Путин не е на яхтата „Шехереза“, която е в пристанището Мариана ди Караня в Италия и струва 700 милиарда рубли. Макар, че човекът, на който по документи се води тази дълга 140 м. яхта, на пет етажа, с две вертолетни площадки, с ресторанти, СПА, басейни, салон за разкрасяване, царски каюти и т. н. не е Путин, че капитанът и е гражданин на Велибритания, журналисти намериха списък на екипажа. И там, ах, какво се оказа? Хората от екипажа – служители на ФСО / Федерална служба за сигурност/ на Русия.
А най- близо би бил Путин до икономическия форум, ако е бил във вилата на един полуостров до Санкт- Петербург, строена в началото на XX – ти век по проект на архитект Сегрен. Тази разкошна три етажна сграда е строго секретна от 2013 година. Никой не допускат до тази земя от 50 хектара. Има вертолетна площадка, къща за гости, къща за прислужниците, всички екстри и се води Резиденция за висшия команден състав.
Истинският или фалшивият Путин бяха на международния форум, президентът на Казахстан Токаев направо „преряза през корема“ руския президент и главнокомандващ, когато заяви на този форум, че Казахстан живее по международни правила и знае колко страни са членки на ООН. Затова не признава Тайван, Косово, Абхазия, Южна Осетия и ако продължи разчленяването на държави и станат 500 – 600, в света ще настъпи хаос. Нарече Донецк и Луганск квазидържавни територии. Касым Токаев не се уплаши да нарече абсолютно неадекватни изказванията по адрес на Казахстан на руски депутати. И за да накара Путин да замига, продължи, че разширяването на икономиката на Казахстан ще е на Изток и доказателство за това е, че основен външно-търговски партньор е Китай, който за 15 години е инвестирал в Казахстан 22 милиарда долара.
Като имам предвид, че тази икономическа среща се провежда, след като Владимир Путин се закани на света, не му беше леко на руския президент в Санкт- Петербург да издържи и кибератака, и балет, който запълни времето, докато отстраняваха повредата, и липсата на световни лидери. Защото и заплахите му , произнесени на 11 април 2022 година, ще останат само израз на голямото му самолюбие, жажда за власт и амбиции да докаже на света, че той е най- великият.
„Ние можем да изпратим стратегически бомбандировачи в Южна и Централна Америка, в Сирия, в Белорусия и в това число и в Ирак. Можем да унищожим територията на Украйна и на Грузия, военни обекти и въоръжение, които представляват за нас заплаха. Ако това е малко, можем да започнем да унищожаваме военната инфраструктура в Прибалтийските републики, да покажем, че никакво единство на НАТО няма и никой за Прибалтика няма да се застъпи. Никой. Там всеки е сам за себе си. Това е Запад. Никакви действия. Каква Прибалтика? По- нататък ще дойде ред за обектите в Полша и в Румъния, на чийто територии, по данни на нашето разузанаване, които ние няма да покажем, вече е наместено настъпателно оръжие. Има ли желаещи да воюват за Румъния? Ние на всички желаем добро. Ние просто искаме да обезпечим своята безопастност в най- неизгодния момент за САЩ! А има още и Никарагуа, Куба, Венецуела, които считат САЩ за свои врагове и ние сме готови да помогнем на тези страни, да помогнем за тяхната безопастност. Както е известно всяка суверенна страна има право сама да избира съюзника си.
Въобще отказа от нашето предложение открива пред нас широка възможност по обезпечаването на нашата национална безопастност по всяка точка на планетата, с всички средства и за оказване на помощ на нашите съюзници от Европа, Азия, Африка, та чак до Антрактида. Русия вече е толкова близко до границата с НАТО, че просто ще дойде време да взриви вратите и да влезе вътре. Опасно ли е това? Да! Опасно е! Но ситуацията в момента е такава: стоят двама противника. У всеки на кръста стърчи пистолет. Примерно – имат равни шансове. И ето един от тях през зъби заговаря и обвинява противника. Опитва се да извади пистолета и да го насочи към него. Едновременно е нужно противникът да не е извадил своя пистолет. Какво се прави в такава ситуация? Ето това правим. Просто искаме да живеем. Ние нямаме друг изход. На нас не ни е нужно земното кълбо, на което няма Русия.“
Как ви се струва това „велико“ слово на Путин от 11 април 2022 година? Усещате ли колко страх има в произнесеното и затова то е подплатено с агресивни думи? От тогава минаха повече от два месеца. И се оказа, че светът не се уплаши от него, нито Украйна спря да се бори за територията си, нито НАТО има намерение да напада Русия. А войната продължава и най- страшното е, че 323 са вече децата в Украйна, загинали до сега. Децата, милите, какво са виновни те?
Все още си мисля кой Путин беше на икономическия форум в този така красив град, от който започна онази черна страница от биографията на Путин. Къде сте Владимир Владимирович? Не умирайте, макар че руски средства за информация казват, че имате лоша болест! Не умирайте! Трябва да видите бъдещето! Не само Вашето, но и на ръководената от Вас страна, която даде на света Пушкин и Лермонтов, Толстой и Есенин, Репин и Веришчагин, Ана Павлова и Мая Плисецкая, и още колко велики художници , писатели, артисти, конструктори, космонавти…
Вие сте нужен като Мефистофел, за който Гьоте пише, че е дошъл от ада, за да има и ангели, които да спасят душата ви.

                                        Ирина Кирилова – журналистка (ТРАКИЙСКИ СВЯТ)

Предишна статия

Гост в предаването “Делници” беше Минчо Христов

Следваща статия

Как да се справим с българската мафия? Гост – Росен Миленов!

Други интересни