КОАЛИЦИЯ „РОГА И КОПИТА“

Автор: Няма коментари Сподели:

Никой от нас не се съмнява, че управлението на България е либерална работа. Иновативните действия и мислене на новите управляващи в началото ни шокираха, а днес ни хвърлят в потрес как допуснахме такива хора във властта.

Държавата се тресе, като последните няколко дена трусовете стигнаха 7-8 степен по скалата Клинтън в политиката. Освен бруталните семейни нападки между ИТН и ПП, на народа му беше представено и друго, по-пикантно зрелище. Не искаме да вярваме, но излезе видео, на което видимо приличащи на Петков и Бориславова люде се качват в уютно гнездо, като приличащият на премиер подкрепя изотзаде /както би казала Караянчева/ началника на политическия си кабинет.

Няма лошо, човещина. Само да напомня, че Клинтън и доста други негови колеги за ей такива неща завинаги приключиха политиката. А като сложим и рогата на един заместник във висшия законодателен орган, нещата придобиват пошъл и вулгарен вкус.

В политиката трябва да има морал – и личен, и политически, и обществен. Аз не мога да повярвам на човек, мамещ в очите жена си и трите си деца, че няма да мами и народа си. И той на практика доказа това. Неприемливо е да има извънбрачни отношения, но още по-неприемливо е по половопартиен признак да назначаваш любовница на тлъст хонорар в подопечна ти банка и за шеф на кабинета ти, като оставяш впечатлението, че държавата се управлява от нея. Неприемливо е и да си такова чифтокопитно, че да допуснеш в такъв рисков момент от кариерата ти да те хванат буквално по бели гащи.

И от добро сърце – няколко препоръки – да проверят в гугъл какво означава прелюбодейство, използване на властта за лични цели и последици от евентуален развод /имуществени, там най-много боли/. А Петков да си прецени нрава на съпругата и ако е по-барутлия жената, да мине в нелегалност и да си праща оставката по бял пощенски гълъб или ЕКОНТ.

На негово място бих приела видеото като предупреждение. Който го е пуснал, явно си е направил труда да се снабди с доста компромати. Тоест, не е изключено да е поредица в стил 18+. И за да се допусне това нещо да излезе по медиите, означава само едно – от американското посолство са вдигнали чадъра над него.

Разбира се, може и да е фейк. Но това означава, че някой някъде е тръгнал на лов. А в политиката жертвата обикновено е обречена.
Вземете си пуканки….

ПОРЕДНО НЕДООБМИСЛЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Предложеното от Настимир Ананиев „окрупняване“ на общините на практика означава закриването на малките общини, с което допълнително ще усложни живота на жителите на тези общини и ще засили демографската катастрофа. Има община – има проблем, няма община – няма проблем, според народния представител от ПП. В интервюто пред Дарик подчертах, че 32 години ние само окрупняваме и закриваме – училища, ясли, детски градини, болници, а след това се чудим как да ги възстановим. Закриването не е решение. Още повече, че няма нито анализ, нито решение на проблемите на общините.

Границите на общините според Конституцията се променят след допитване до гражданите на общината. И не знам какъв е оптимизма на ПП, че ще успеят да съберат мнозинство за промяна на Конституцията, при положение, че вече дори бюджета представлява затруднение да го прокарат през парламентарните комисии.

Една малка община все пак обслужва хората. Един от мотивите на Ананиев е, че някъде общините са основни работодатели. Вместо да се търси причината за това и да се намери и друга работа в тези общини, решението според ПП е тяхното закриване /тоест населението там да остане и без тази работа/. При транспорта в момента, малко хора от малките населени места могат да си позволят да пътуват по-надалеч, за да получат елементарни административни услуги от общината. Закриването явно е специалитет на ПП. Тези дни се закриват редица полицейски управления в по-малки населени места, като гражданите се оставят на милостта на престъпниците. Държавата се оттегля от малките населени места и ги оставя на милостта на съдбата.

Вечните кметове според Ананиев са вредни. Но аз мога да кажа, че има редица например кметове на села и малки населени места, които са преизбирани, защото се грижат за населеното място и гражданите. Вместо да осигурят прозрачни и честни избори, от ПП ще решават проблема, като ограничават мандатите. Единствената полза от това ще бъде да се елиминират конкурентите им за постовете от ГЕРБ и БСП, които вече имат кметове от няколко мандата. Но това не е дългосрочно решение и определено е неработещо.

С намаляването на населението се поставят нови предизвикателства пред държавата. Но това не означава закриване. Защото както ни предлагат марионетните правителства последните десетилетия, скоро ще закрием и държавата.

И бих призовала Четворната/Тройна коалиция, преди да пусне в публичното пространство подобно недообмислено и непрецизирано предложение, да попита хората какво мислят. Защото все пак народът е върховната власт в тази държава!

                                               Елена Гунчева                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Сергей Лавров, нали нашите смели ястреби му забраниха да хвърчи над България, та е наел тая шейсет годишна летяща лодка, платил си е в рубли…

Следваща статия

Но истината ще избие подобно избуяваща растителност подир напоителен дъжд – рано или късно!

Други интересни