Лавров не отиде в Белград. Отиде в Анкара… Вие му мислете!

Автор: Няма коментари Сподели:

6 юни, bTV. Украинският посланик Москаленко говори благо, благодари смирено на братския български народ и българската държава за емпатията към украинските бежанци (в знак на благодарност някои оставят след себе си сакрални графити, изписани със специфична субстанция), думите му се точат като струя зехтин, из студиото пърхат розови дипломатически пеперуди, операторите сърфират по мазния под, щото много зехтин изтече нея сутрин.

Но не за това цъфти в телевизора Москаленко. А за да съобщи, че е поискал с нота до българското МВнР 140 тежки гаубици, още толкова миномети калибър 120 мм. и 100-150 ракетни системи за залпов огън. И изстрелва с метален глас мантрата за „Путин и неговата фашистка клика”. Дипломатическите пеперуди падат, ударени от дамла. Благодарностите ухаят на графити, изписани със специфична субстанция.

Москаленко говори това, което му нареди неговият шеф, външният министър Кулеба. Който вися като назален секрет в българския Парламент, тръшкаше се и викаше, че няма да си тръгне, докато България не му даде цялото си налично въоръжение. Едва ли не. Щото Кулеба говори и върши това, което му нареди неговият шеф, Зеленски.

А пък Зеленски се държи така, както му наредят неговите отвъдокеански режисьори, сценаристи и продуценти, и говори това, което му напишат неговите speechwriters. Като Андрю Мак (един от най-мощните лобисти на Вашингтон за Украйна и съветник на Зеленски) и Даниел Вайдич (и той лобист, бивш служител на американския Сенат). Според MintPressNews те двамата списаха речта на Зеленски пред американския Конгрес. Нескопосана реч, язък за хонорара. Лобистите лобират за американските интереси, за още и още американско оръжие в Украйна, за още и още милиарди долари, за още и още санкции срещу Русия, за разчленяване на Русия и разграбване на нейните природни богатства, за „война до последния украинец” и до пълното изтощаване на Европа…

Прочее, украинското МВнР се изживява като PR агенция. Има си дизайнер, който (всъщност която) не отговаря за перденцата, а за десетки русофобски плакати на художници от ЕС и САЩ, изпращани „спонтанно” в Киев. „Творбите” възпяват копненията на неонацистите по Валхала (и те като „чичко Адолф” си падат по нордическата мистика), „поздравяват” Русия със „смутито на Бандера” („коктейл Молотов”), Путин е в море от кръв, храбри азовци подритват отрязани руски глави… Дизайнери!

Рязането на руски глави е особено любим сюжет на укропропагандата. Помните онзи клип, в който една кървава украинска жътварка след зловещ монолог „прерязва” със сърп гърлото на руски войник… Видеото в стил ИДИЛ има сценарист, има режисьор, има оператор, има треторазрядни актьори, и главен спонсор има – „Украинската национална женска лига на Америка” и украинската диаспора в Ню Джърси. Отплеснах се по дизайна, пардон.

Знайно е, че гръмовната акция за преименуване на един тротоар срещу Руското посолство в София не е спонтанен блик в главите на остатъчното „отровно дуо”. Това е кампанията Ukraine Street на украинското МВнР за преименуване на улиците, където се намират руските дипломатически мисии по света. Ръководи я Наталия Попович (бивш съветник на Порошенко), основател на PR агенцията One Philosophy в Киев. Мото на кампанията – „Да изолираме Русия и да депутинизираме света” (думи на Кулеба).

Сайтът на Ukraine Street инструктира „активистите”, че могат да избират между „Героите на Украйна” и „Свободна Украйна”; изброени са „отличниците” по преименуването: Албания, Литва, Латвия, Норвегия, Канада, Чехия. Кампанията се спихна тъй бързо, както избликна. Като истерията с украинските знамена, боцнати връз държавни институции на чужди държави. Истерията винаги се спихва.

Връщаме се на Москаленко (абе как го търпят с тая москалска фамилия, щото 8 години бандеровците врещят „москалите под ножа”) и на възжеланите 140 тежки гаубици, още толкова миномети калибър 120 мм. и 100-150 ракетни системи за залпов огън. Знае той, че правителството не може да взима такива решения. Знае, че само Народното събрание може да вземе решение. Знае, че Народното събрание вече има решение. За ремонт на украинска военна техника. Как украинските танкове, 80 на брой, ще пристигат в България, не е ясно. Но пък е ясно,че на връщане свежо ремонтираните танкове ще бъдат помляни от руските ракети.

Москаленко (ама наистина се притеснявам за тоз човек с тая москалска фамилия!) знае всичко това. Знае, но провокира, докато точи зехтин в телевизора. Но! Пита се – откъде, как и защо Москаленко знае, че България има 140 тежки гаубици, 140 миномети калибър 120 мм. и 100-150 ракетни системи за залпов огън? Като как се е сдобил с тази информация? От тайнствен украински шпион? Що пък да е украински тоз шпион!? Може да е друг, някой атлантически съюзник наш ненагледен!

Представете си, че руският посланик изтресе нещо подобно.
Малеййй! Ще настане пиршество на русофобията! Ще бъде вой и писък, парламентарни схватки, протести и демонстрации, шествия със 140 гаубици от велпапе, кървава боя върху посолството, инсталиране на 4-метрова „Украинска майка” (с изначално название „Гол демон”) срещу паметника на Съветската армия, тв дефиле на Инджев, Ал. Йо. и подобни, експресно разследване за изнасяне на държавни тайни и брутално покушение срещу националната сигурност, лов на руски шпиони, зрелищни арести, разплитане на руски шпионски терлик, изритване на руски дипломати, протестна нота на МВнР, кастрене и хокане в Министерския съвет и накрая – persona non grata и „прощай, Григорий!”, в случая Виталий. Нали така? Така.

Сега? Ни-що! Ни звук. Само ДБ съзря келепирец в тая работа – даваме на братски Киев 140 тежки гаубици, 140 миномети калибър 120 мм. и 100-150 ракетни системи за залпов огън, и получаваме от още по-братски Вашингтон модерно оръжие. Превъоръжаваме се, демек. За чия сметка? ДБ не мисли. Ами що да мисли? Айде сега, претенции!
И други неща се случиха в началото на юни.

Певецът Ламбе Алабаковски, един мъничък сърбомански Ван дер Любе, взе, че подпали клуба на македонските българи в Битоля. Обаче бързичко беше „уапсен пеjачот” тоз.
България не даде въздушен коридор на Лавров към Белград. Както в 1999 г. Костов не даде коридор на руските самолети за Прищина, но НАТОвските бомбардировачи волно летяха над главите ни, устремени към същия Белград със смъртоносния си товар. Лавров не отиде в Белград. Отиде в Анкара. Вие му мислете!

Българското МОН по настояване на българското МВнР забрани на българските университети да поздравят своите руски колеги с празника на Руската федерация на 12 юни. МВнР напомни прелюбезно за „постигната на ниво ЕС договореност за неучастие на държавите членки в събития, организирани от Русия или Беларус по повод предстоящия празник на Руската федерация на 12 юни 2022 г., вкл. неизпращане на поздравителни писма за този празник”.

Кои празници забранява ЕС? Нова година, Коледа, Великден, 3 март, 9 май, 24 май? Кога ЕС се сдоби с Гестапо, което да слухти и дебне всяка дума, жест и звук на българските университетски преподаватели? Може би анонимните автори на тази „договореност”, постигната незнайно кога и как, очакват българските професори да поздравят руските професори със 140 тежки гаубици, 140 миномети калибър 120 мм. и 100-150 ракетни системи за залпов огън?! Yessss!

                                       Велислава Дърева                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

„Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт – не, всичко е въпрос на морал. Заради моралния избор доброволно излизам от управлението“

Следваща статия

А аз призовавам да бойкотираме всяка американска проява в България… Защото те са враговете!

Други интересни