НЯМА Я ВЕЧЕ НЕРИ ТЕРЗИЕВА

Автор: Няма коментари Сподели:

Тя си отиде от света и ни остави да си спомняме за нея и за нейните предавания. Дойде в Радио- телевизионен център Пловдив, когато аз активно работих за Радио Пловдив. Тя беше новатор с нейната телевизионна журналистика. Умееше да мислинови форми, непоказвани дотогава. Създаваше предавания, които БНТ нямаше. Беше забелязана, защото беше талантлива. Затова БНТ спечели с нея като я покани да работи там. Беше различна, имаше идеи, знаеше как да ги осъществи.

Когато стана прес- аташе на президента Петър Стоянов, организира цялата му програма за идването в Хисаря. Свърза се смен, защото аз работих като журналистка в този прекрасен град, определихме в програмата му да има посещение и в имението на художника Илин Паунов. Президентът пристигна с цял автобус журналисти. А Илин Паунов беше щедър и отвори широко вратите на имението си и сърцето си за Петър Стоянов. Разказа му за дългогодишния си престой в Париж, докато Нери организираше интервю с президента за БНТ. Сега пред мен са снимките от оня ден и сред тях Нери – спокойна, с добри очи и с добро сърце. И аз – с микрофона на кабелна телевизия Хисар, за да правя репортаж от посещението на президента в Хисаря.

Още една снимка е пред мен – от Рожен, където Петър Стоянов се срещна с българите от чужбина. Там Нери е заснета в разговорп с художника Илин Паунов, пристигнал от Париж за тази среща и с мен в залата на хотел „Пампорово“. Нери, ти харесваше моято журналистика и ми казваше да не спирам да творя.

Знам, че ти прекара много в живота, но все пак беше жива. Сега те няма и това е невъзвратимо. Но ти няма да бъдеш забравена. Защото ти беше от тези, които могат, знаят, правят го с обич и от сърце!

Бог да те прости, Нери! След себе си оставяш близки, които винаги ще те помнят. И приятели, много, много, много…

ИРИНА КИРИЛОВА

Предишна статия

ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Следваща статия

„Где е народът? Где са тия измъчени робове, които ни викаха?

Други интересни