НАКЪДЕ ОТИВА РУСИЯ?

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                Ирина Кирилова – журналистка

Преди време Владимир Владимирович Путин каза, че няма да преговаря с Володимир Зеленски – президент на Украйна за спиране на войната. Путин смята, че президентът на Украйна е нелигитимен, че правителството на Украйна е нелигитимно, затова няма нужда да се сяда на маса с тях, защото били командвани от САЩ, слушали техните нареждания и затова те са извън закона. Сигурно още повече се е ядосал като е разбрал, че вече е решено САЩ да отпуснат на Украйна нови 40 милиарда долара помощ, а Европейският съюз – 500 милиона евро за украинския народ.

А президентът на украинския народ – Зеленски стана мъж на годината. Да си спомним, че Путин също беше мъж на годината преди няколко години.

Започва да става страшно. Все повече пари пристигат в Украйна, все повече пари губи Русия от санкциите на Запада от конфискуваните имущества и долари на приближени на Путин. Ето и Алишер Усманов остана без жилища, без огромната вила на остров Сардиния, без самолета си, без вертолета си, без струващата милиони долари яхта и….без жена. Развод с Ирина Винер – прочутата треньорка на световни и олимпийски шампиони. Усманов се смяташе за най- големия богаташ на Русияс 18.1 милиарда долара. Сега му остава да се прибере в Узбекистан.

Ами водещият Соловьов? Отидоха двете му вили на езерото Комо. А Путин остава не само без олигарсите си, а и без някои хора, които бяха много близко до него. От 4 май до Владимир Путин го няма генерал Валери Герасимов – началник на Генералния щаб на Руската федерация. Дали е ранен в Украйна, или не е ранен, дали е в болница или не е в болница, дали е отстранен или не е, сведенията са напълно противоречиви. Факт е, обаче, че все повече висши служители изчезват от обкръжението на Путин.

Къде е Дмитрий Козак – роденият в Украйна – заместник- ръководител на администрацията на президента Путин? От 21 февруари никой не го е виждал в публичното пространство. Политически анализатор твърди, че Козак всеки ден ходи на работа, събира някакви документи, но никъде не се показва.

Президентът открива все повече предатели във ФСБ. Двама висши служители на това ведомство са под арест. Всъщност да те обявят за предател в Русия е много лесно. Вдигаш лозунг „Не искам война“ или „Искам мир“, казваш публично, че това не е специална операция, а война, милицията идва и те натиква в автобусите, строени в редица, когато има мирна демонстрация. От там какво става, това знае само властта.

В Държавната дума се страхуват да вдигнат очи. Кой знае как се появи едно отворено писмо до Ирина Роднина – прочутата в миналото десет пъти световна и три пъти олипийска шампионка по фигурно пързаляне, която е депутат в Държавната дума. Пишат и да напусне, тъй като е гражданка на САЩ, където е живяла 12 години. Там е и дъщеря и. Роднина се появява в Русия, влиза в партията на Путин и става депутат от 2007 година. Ама хората и напомнят, че тя, работилата за интересите на САЩ, трябва да напусне руската земя и да си отиде там, където е поданството и.

И Алина Кабаева – световната и олимпийска шампионка по художествена гимнастика беше депутат в Държавната дума от партията на Путин, а после стана ръководител на най- голямата медийна групировка. След като излезе от Кремъл, тя се сдоби с много богатства и отиде в Швейцария. Вече открито се говори за близостта и с Путин, но богатството, което има, беше конфискувано и така се срутват кумирите на обикновения руски народ.

Като че ли някаква прокоба тежи над Русия, защото от коронавирус много артисти, поети, писатели, певци си отидоха от този свят. Други пък направо избягаха от Русия. Алла Пугачова е вИзраел с децата си и с мъжа си Максим Галкин. От там артистът се изказа в полза на Украйна и попита какво правят руските войски там. Веднага високо платените пропагандисти на Путин – Олга Скабеева и Евгени Попов не одобриха думите му, но това не изплаши човека, който е излизал на сцена със скечове за Путин.

Филип Киркоров си позволи без покана да посети конкурса „Евровизия“, но не не го допуснаха до концертите. Скандала, който той създаде там, даде основание да се чудиш Киркоров здрав ли е. А на десетки певци от Русия им е забранено да изнасят концерти в Европа, сред които Николай Басков, Полина Гагарина, Дима Билан…

Да припомня, че министърът на отбраната – Шойгу е по народност тувинец и произхожда от потомствени номадски скотовъди. Някои руски сайтове допускат, че той дава съвети на Путин да се потапя във вана, в която има кърваво-червена отвара от рога на северни елени. Политологът Валерий Соловей потвърди, че Владимир Путин наистина е болен от коварна болест. А Андрей Пионтковский , също политолог, каза, че има таен доклад на разузнавачи експерти от Китай, които предвиждат гибел на Русия.

Само Никита Михалков, накитен със скъпи пръстени, който води специално предаване и работи в полза на действията на Русия, остава верен до гроб на Путин. Преди години той направи за заслугите на Путин за възраждането на Русия филма „55“. И 76 годишният Никита Михалков, който получи в Кан „Златна палма“ за филма си „Изпепелени от слънцето“ и засне „Сибирският бръснар“ с бюджет 45 милиона долара, се е превърнал в един Гьобелс. Дали пък Никита Михалков не трябва да си спомни думите на Гьобелс от 26 май 1940 година: „Историята никога не се повтаря. Тя като всяко творчество е с незчерпаема фантазия и възможности. Всичко в нея, обаче, върви по едни и същи закони и поради това, че народите или хората не съблюдават тези исторически закони, често резултатите си приличат.“

Сега разбирам защо брат му предпочете моминското име на майка си и се нарече Андрей Кончаловски. Със своята „Сибириада“ той постигна голям успех в Кан и след това избяга в САЩ и стана режисьор в Холивуд. Върна се от там в Русия през деветдесетте години.

Накъде отива Русия? – питат политолозите. Ами към завземането на Донбас и Луганск, които освен от Русия, от никоя друга държава в света не са признати като Донбаска народна република и Луганска народна република. Ах, този Донбас! Той е колкото половината България и в земята му има не само въглища, има желязна руда, титан, литий, графит… шистов газ. Ама този Донбас и този Луганск са в източната част на Украйна. Какво търси там руската войска?

“Ние бяхме повикани да помогнем“– казва Путин. Руските средства за информация твърдят, че фашистите- националисти на Украйна защитават Донбас и Луганск и вършат безчинства. А украинските сайтове питат:

– Ако помагате на самопровъзгласилите се републики, какво правите в Мариупол, какво правите в Чернигов, какво правитев Харков, какво правите в Одеса? Те са украински градове. Бомбандирате ги, сринахте Мариупол със земята, убивате мирни граждани, изнасилвате девойки, жени, деца и ограбвате имуществото им.

Олга Скабеева, която има сутрешно предаване в централната телевизия на Русия, за която казват, че заедно с Маргарита Симонян са любимки на Путин, попита експертите защо руските войски не срутят железопътните линии на Украйна, за да не пристига по тях оръжие за Украйна. Отговориха и, че железопътната линия се възстановява за два дни. А Симонян допълни, че руснаците много жалят украинците, трябвало е да ги довършат за три дни.

А войната продължава, загиват не само военизирани, но и мъже, жени, деца в Украйна и руски войници. Нещата стават сериозни. Осъдиха в Украйна руски войник на 21 години на доживотен затвор за убийство на мирен гражданин. А руската прокуратура пък повдигна три дела срещу украинския журналист Дмитро Гордон. Той е обявен за естремист и терорист.

Шойгу мълчи. Какво да каже човекът като не е бил в казарма? А Путин отиде в Сочи, за да се срещне с президента на Беларус – Лукашенко. Повече говори Лукашенко, който даде територията на страната си, за да преминат руснаците, а сега се изплаши, като видя, че светът е на страната на Украйна. Лукашенко благодари на Путин, че се е изкъпал в морето и… Путин изчезна. Просто го няма – съобщиха от опозиционната Белоруска телевизия NEXTA.

Ричард Дирлав – шев на разузнаването на Великобритания каза, че Путин повече няма да се върне в Кремъл. Дали е в санаториум или нещо необчайно се е случило, но вече откито се говори, че Руската федерация ще се ръководи от Николай Патрушев – офицер от разузнаването, началник на Съвета за сигурност, ръководил ФСБ, познат на Путин още от Санкт Петербург.

                                                     Ирина Кирилова за „Тракийски свят

Предишна статия

Психологическата война срещу Човечеството наречена “Пандемия КОВИД-19”

Следваща статия

Чем кормят президентов США и России на самом деле?

Други интересни