Тайната на Словото (Каузата “Истинска Земя” представя Тайния код на древната българска азбука – праглаголица)

Автор: Няма коментари Сподели:

Каузата “Истинска Земя” представя Тайния код на древната българска азбука – праглаголица. Георги Сираков (Г.Д.Серафиос) ни разкрива това по няколко различни начина в тази първа част на епизода. Науката и изкуство, заедно със Словото в поредицата книги “Сказание за Кръговрата” помагат да разберем начина, по който се използва кодът на древната азбука за всичко около нас.

Това се случва в магичната атмосфера на изложбата от картини на Диана Димитрова Dezir. Вече 10 години изследователя и автор на поредицата „Истинска Земя“ обикаля България над 60 пъти, изучавайки древността на дедите ни и тяхното древно Слово. В епизодът ще научите за етимологията на някои важни думи, като „Душа“, „Българи“, „София“, „Средце“, „Дуло“, „Род“ и др. Дава се представа за истинската сила в Словото на всички имена, с които е наричана българската Столица от древността. Ще научите за родът Дуло и специалното в неговия символ. Георги Сираков разказва за двете си произведения „Земята на древните“ и „Пътят на първия“. Те са плод на много труд и изследвания, разказвайки в тях за древността по увлекателен, невиждан до сега начин, а именно, фолклорен – стиймпънк – фентъзи стил, получавайки името си от автора.

Кога се е случил последният потоп? Кой е Бисат и какво представлява “Бисатов камък” ? Всичко това ще научите в епизода, заедно с тайнството на връзката между трите локации – град Ниш в Сърбия, Българската Столица – София и пещера „Утробата“ – древнотракийско светилище. Ще научите и за значението на трите основни цвята – червено, синьо, жълто, не на последно място, силата на зеления цвят.

Продуцент: Владимир Юнчов

Режисьор и автор: Георги Сираков

Оператор: Тодор Илиев

Монтаж и анимация: Антонио Хаджифилев

Останалите членове на каузата “Истинска Земя”:

Пловдив: Слав Бъчваров Илия Чернев

Велико Търново: Елеонора Димитрова, Димитър Събев

Монтана: Христо Георгиев

София: Диана Димитрова Dezir, Румен Кирилов, Илиян Михайлов

Хасково: Станимир Велков, Искрен Чоруков

Събитието се организира и проведе на живо в залата на “Съюз на българските журналисти”, ул. „Граф Игнатиев“ 4, София със съдействието на Ивайло Диманов.

Всички права запазени.

Истинска Земя © 2022 г.

https://www.youtube.com/watch?v=rO7dMLOHUjM

Каузата “Истинска Земя” представя “Тайната на Словото”, както е наречен кодът в древната българска азбука – праглаголица. За пореден път Георги Сираков (Г.Д.Серафиос) ни разкрива няколко начина за реализация на този метод във втора част на епизода. Тайната на Словото, заедно с науката и изкуство, подкрепени от поредицата книги “Сказание за Кръговрата” ни помагат да намерим начините, по който се използва кодът на древната азбука, за да разберем всичко около нас. Това се случва в магичната атмосфера на изложбата от картини на Диана Димитрова Dezir, минути преди нейното закриване.
“Това не е край, а едно ново начало.”, казва самата Диана.
Вече 10 години изследователя и автор на поредицата „Истинска Земя“ обикаля България над 60 пъти, изучавайки древността, дедите ни и тяхното древно Слово.
Във втората част на лекцията “Тайната на Словото”, лекторът Георги Сираков показа етимологията на думата „Бог“, както и разликата ѝ с по-висшата степен – Господ. По въпрос на един от зрителите в залата, разказва за силата в имената, чрез етимология на “Христо Божков”. В епизода ще научите за специалното значение на сакралната геометрия, разпределяща енергията в човека и средата около нас.
Специални гост-лектори на събитието, които срещаме във втората част от лекцията са Илиян Михайлов, с разказ за творбите си, свързани със сакралната геометрия на човешкото лице и Диана Димитрова Dezir в заключителни думи за нейната изложба.

Истинска Земя © 2022 г.

https://www.youtube.com/watch?v=0xLH5nnKucA

 

Предишна статия

Queen – Ballads

Следваща статия

ТОЙ ИСКА, МОЖЕ И ЗНАЕ КАК ДА ГО НАПРАВИ

Други интересни