20 май беше последният ден от битката за Мариупол

Автор: Няма коментари Сподели:

„20 май беше последният ден от битката за Мариупол и Азовстал.

1. Шойгу докладва на Путин, че днес последните нацисти в Азовстал се предадоха и територията на завода е под контрола на нашите войски. На 20 май беше поставена точка.

2. Общият брой на пленените е 2439 души. От тях през последните 24 часа са се предали 531. „Калына“, „Волына“ (вече има видео) и „Редис“ са в плен (отведени са с бронирана кола, опасявайки се от линчуване над тях).

3. Руските войски вече поемат контрола над подземията на „Азовстал“, които сега ще бъдат внимателно проверени. Сигурен съм, че ни очакват още много интересни истории, да не говорим за показанията на нацистките бойци, които се очакват на трибунала в Донецк.

4. Няма сведения за чуждестранни генерали, за които се носят различни слухове. Все още няма подробности за различните наемници, които вероятно са били там.

5. На брега на Азовско море вече няма украински войници. Както няма и Украйна. Азовско море стана вътрешно море на Русия на 20 май. Както самите нацисти обявиха, няма ли Мариупол, няма да я има Украйна. Няма да споря с тях по този въпрос.

6. Мариупол от днес най-накрая се превърна в град в тила, в който предстои мъчително възстановяване след 3 месеца боеве. Сигурен съм, че градът постепенно ще бъде възстановен. Русия има опит във възстановяването на Грозни и Крим.

7. Можем да очакваме активизиране на работата по възстановяването на железопътната и пътната инфраструктура с Крим от Ростовска посока. Сухопътният коридор към Крим, „необходимостта, за която болшевиките говорят толкова дълго“, е готов.

8. В резултат на цялата отбрана на Мариупол Украйна де факто загуби 15-20 хиляди войници. Това е най-голямото военно поражение на Украйна, което значително надвишава размера на Дебальцево и Иловайск, взети заедно. Само по време на боевете са взети около 4,5 хиляди пленници, а броят на убитите, ранените и изчезналите все още не е изчислен.“

Борис Рожин (Colonel Cassad)                    https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Посредник, олигарх и сигнал за рекет…

Следваща статия

33 години евроатлантически грабеж и лъжи!

Други интересни