В Украйна признаха за мащабния износ на пшеница за САЩ

Автор: Няма коментари Сподели:

Горката Украйна!
Откровеността на Байдън е удивителна. Той заяви, че САЩ ще изнесат 20 милиона тона зърно от Украйна, за да намалят цената на хляба в света. Зърното се изпраща с камиони до румънските пристанища и след това се товари на сухотоварни кораби.

Добра търговия за Щатите: стари оръжия в замяна на прясно зърно. На борсата един тон струва около $425. Тоест САЩ ще вземат зърно за $8,5 милиарда. Тази „помощ за Украйна“ сериозно ще попълни резерва в САЩ. Украйна е изнасяла малко повече от 20 милиона тона годишно. Така САЩ поемат целия годишен обем на износа.

В Украйна признаха за мащабния износ на пшеница за САЩ. Въпреки неуспешната сеитбена кампания, Киев масово изнася зърно от Одеска и Николаевска област, за да плати ленд-лизинга,по пътя за нов Гладомор.

Камиони, натъпкани с украинско зърно, вече са забелязани да се отправят към молдовското пристанище Гюрдулещ на река Дунав.

Целият този „ленд-лиз“, когато украинците плащат за стари и експериментални образци на оръжия със зърно е съзнателно довършване на Украйна с идеята да натресат гладуващите 20 милиона упорити украинци на шията на руснаците.

                                                    Йордан Халачев                         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Ще ползвам статистиката на САЩ, а тя е по-подробна от българската. Ето кое причинява инфлацията!

Следваща статия

Времето на „евтините хора“ изтича! Иде времето на Съдията…

Други интересни