ИМА ЛИ ДУША ПУТИН?

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                                Автор: Ирина Кирилова – журналистка

Къде е Путин? Средствата за информация в Русия, в Украйна и в бивши съветски републики допускат, че той вече се е скрил в луксозен бункер, с много прислуга. Дали бункерът е под Москва, както показаха оператори в един документален филм, направен много преди да дойде лудата идея в главата на някой, че в 2022 година може да има война, или в Урал, там, където се е родил в 1950 година Владимир Путин, това никой не може да каже. Не се учудвайте, че пиша 1950 година!

В неговата биография ще прочетете, че е роден в 1952 година. А детето Вова се е родило от майка, която е забременяла от женен мъж. Като разбира това, тя скъсва връзката с него и по- късно се оженва за един грузинец. Така от Урал, майка му заминава в Грузия, в бедна къщурка и заживява с жесток пияница. Той не обича малкия Вова и го бие жестоко. Така полската писателка и журналистка, която тръгва по следите на живота на Путин – Кристина Курчаб- Редлих и по пътищата, по които е минало неговото развитие като човек, пише в книгата си „Вова, Володя, Владимир“.

Допълвам, че тази писателка е предложена за Нобелова награда за мир и живее в Русия от 1990 до 2004 година. Та тя твърди, че детството на Путин, така нерадостно и безжалостно съсипано от побоищата на мъжа на майка му, е оказало влияние върху психическото му развитие, оформило е неговото подсъзнание на страх, жестокост и безсърдечие. За да спре да гледа какво става с детето и, майката го връща обратно при родителите си. Те след година го дават на бездетни свои роднини в Ленинград, където Володя е осиновен. С това не свършват страданията му, защото бащата е доброволен сътрудник на НКВД и също бие детето. Още на 16 години Путин отива в КГБ да иска да работи там. Казват му да се изучи и тогава сами ще го намерят. Намират го, когато завършва Юридически факултет в Ленинградския университет.

Спирам с книгата до тук, защото какво е станало с Путин в Санкт- Петербург, можете да разберете от журналистическото разследване на Анастасия Кириленко и Владимир Иванидзе „Хиузмистерпутин“, създаден с участието на негови бивши съратници, с много автентични документи, събирани в различни страни на света. Защото Владимир Путин е извънредно богат и трупането на богатствата започва от 1991 година. Как са натрупани тези богатства, ще разберете от този филм. Да напомня и за доклада на Борис Немцов с толкова факти и данни за богатствата на Путин. А Немцов е бил губернатор на Нижни Новгород, депутат в Държавната дума, близък до Путин, но го застреляха почти до Кремъл в 2015 година. Чак сега стана известно от разследващата агенция „Белингкат“, когато Христо Грозев каза, че Борис Немцов е следен една година и е убит по политическа поръчка. Кой поръча на чеченците да го застрелят?

Ако е истина и това, че 140 метра дългата яхта на пет етажа за 700 милиона долара е блокирана в Италия и е подарък на Путин, във всички тези неща трябва да търсим причината защо Владимир Путин беше така тъжен и вял на парада на 9 май. Може би си е мислил за майчицата си в онова грузинско село, може би за загубените богатства, а може би за самотата на един държавен и партиен деец, може би за онези ветерани от Отечествената война, които не го посрещнаха много възторжено. А в репортаж след парада трима от тях казаха, че са се били против нациска Германия и не могат да разберат сега за каква победа се говори, когато се води война срещу Украйна. Имаха предвид десетките червени знамена, на които пишеше „победа“. Къде е Путин днес? В бункера, за който беше направено журналистическо разследване и в него се казва, че там, от долу, под Урал има цял град и че е построен така, че дори да има ядрена война, нищо не би докоснало Путин. Защо цялата местност се пази от военни? Защо точно там е дачата на Путин?
Все въпроси, на които може да се отговори, когато има истинска демокрация в Руската федерация. От бункера ли командва руският президент, или от Кремъл?
Дали Путин, подмладен с две години в Санкт- Петербургската си биография е подвластен на страха от детските си години, дали е уплашен от това, че руски средства за информация говорят за вътрешен преврат, не знам.
А помните ли, че от 11 март 2022 година министърът на отбраната – Сергей Шойгу беше изчезнал? Този генерал, строителен инженер, който от 2012 година е министър наотбраната, има открито наказателно дело от 2014 година в
Украйна, защото е правил опити за създаването на незаконни военни групировки в източната част на Украйна. Героят на руската федерация го нямаше на съвещанията, нямаше го на пресконференции, нямаше го до Путин/, а заедно ловяха риба, заедно ходеха на лов, заедно пробваха бронираните си джипове по дълбоки снегове , заедно се къпеха в далечни реки/.
Позовавам се пак на руските средства за информация, разбира се не на официалния държавен първи канал, които твърдят, че ген. Шойгу е заплаха за Путин. Други пък казват, че е изчезнал, защото е допуснал да влязат с танкове и бронирани коли срочно служащи 20 годишни момчета. Трети пък твърдят, че генерал Сергей Шойгу е бил затворен в болница, защото получил сърдечен пристъп и загубил съзнание. Журналистите са забелязали монтажа на някои видеоматериали, в които разговаря с Путин. А говорителят на Кремъл – Песков заяви, че Шойгу го няма, защото сега не е време за медийни изяви.
Но… ето че на парада на победата ген. Шойгу се появи. Генералските пагони, луксозната кола с която излезе, за да рапортува на главнокомандващия Путин, не можаха да скрият страха в очите му. Беше толкова уплашен! Дали за здравето си, дали за отговорността за загубите на хора и техника в тази война, дали от това, че може да е бил някъде, където никой не знае, ще се разбере по- късно. Непрекъснатото му говорене, докато вървяха с Путин към гроба на незнайния войн, още повече затвърди мнението, че ген. Шойгу говори, говори, за да скрие страха си. А Путин мълчеше и слушаше, вървеше леко прегърбен, с побеляла коса, със свита в юмрук ръка и кой знае какви мисли се блъскаха в главата му. Може би мислеше за генерал Валери Герасимов – началник на Генералния щаб на Руската федерация и първи заместник- министър на отбраната. Освен Суворовското военно училище Герасимов е завършил Казанското висше танково командно училище и две академии –за бронетанкови войски и академията на Генералния щаб. Говори се, че той е съперник на Путин за властта.

Политически анализатори смятат, че най- опасен за Путин е ген. Николай Патрушев. Той е офицер от разузнаването, ръководил е Федералната служба за сигурност. С Путин се познават още от Санкт Петербург. Секретарят на Съвета за сигурност Патрушев е герой на Руската федерация и е наричан „ястреба“. Има докторска степен и е най- близо до руския президент. Не напразно се смята, че той е бъдещият ръководител на Руската федерация.
Сред официалните лица седеше и председателката на Съвета на Русия – Валентина Матвиенко. Близък човек на Путин е тя. Та нали тя събра съвета, за да решат за „специалната операция“ срещу Украйна! Тя – родената в Украйна.
Други приближени на Путин изчезнаха от информационното поле. А от живота пък изчезнаха поне пет олигарси. Някои сами посегнаха на живота си. 

Може би Владимир Владимирович е обхванат от страх, че може да го бутнат от президентското кресло. Той много се бои дане падне от там. Защото тогава цялата истина за управлението му, за парите му, за личния му живот ще излезе наяве. И митът за непобедимия човек на КГБ, на ЩАЗИ ще рухне. И идеята му да направи Украйна руска, да влезе в Киев, ще отиде на вятъра. Този Киев, който е сред най- древните градове в Европа в VIII – IX век е търговско средище на хазарския хаганат.

В края на IX век е завладян от варягите и остава център на държавата Киевска Рус, основана в 882 година. Да напомним на Путин, че втората мисия на Кирил и Методий е в Херсон, близо до Одеса в 860 година. Те отиват там, за да вземат мощите на свети Климент, измъчван и погребан там. И тази Киевска Рус приема християнството от България в 988 година. Да му напомним, че руското царство е обявено от Иван Грозни в XIV век, а руската империя съществува от 1721 година до 1917 година. Човек е създаден със сърце, с душа и дух. Изглежда, че на някои хора Господ им е отнел душата. А когато нямаш душа, ти си камък – и вода да те залива, и огън да те гори, и мъртви да виждаш, душата ти я няма, за да разбуди съзнанието ти. Такива хора и сълза не могат да пролеят. Свитите сини очи на Владимир Путин на парада на победата скриха дълбоко мислите му, но всички разбраха, че човекът е притеснен. Много притеснен. Не само за себе си, не само за изхода от войната, а и заради народа, който управлява. Съсипани са две държави – Украйна и Русия. Убиват Украйна, а Русия се самоубива.

(Това е лично мнение на Ирина Кирилова, с което се дава възможност  на различни мнения, свобода на словото в действие.)

                                                                      Ирина Кирилова за Тракийски Свят

Предишна статия

Времето на „евтините хора“ изтича! Иде времето на Съдията…

Следваща статия

Нано-технологията се ползва за биологично оръжие! Австралийски сенатор за нано-технология във ваксините!

Други интересни