Гела, Сицилия: Траките първи сме заселили остров Сицилия още след падането на Троя

Автор: Няма коментари Сподели:

Прочетох с интерес материала на колегата Павел Серафимов за разселването на нашите деди траките, не само на изток, а и в средна и западна Европа. Реших, че материала е изключително интересен и ще възбуди голям интерес, но ми се стори малко кратък. Затова реших да го допълня. Освен Археолог и Историк съм и дългогодишен Нумизмат, което ми предоставя още един архив с доказателства за нашите деди в миналото – а именно Монетите. От монетите, ние можем да получим изключително точни данни за миналото на даден народ, град или владетел.

Неведнъж съм заявявал, че ние траките първи сме заселили остров Сицилия още след падането на Троя. И не, не го твърдя само аз, а древните автори, както и много италиански и международни историци. В това мое допълнение, към труда на П. Серафимов ще се спра на един точно определен сицилиански град, а именно Гела. Изучавал съм историята на този град, даже писах материал за него в университета. В началото на 7 в. пр. Хр. тракийски колонисти избират удобния и благодатен залив и се заселват, като основават град. Наричат го Гела – свещеното родно място на легендарния Орфей, почитан от всички траки. Реката край град Гела, носи същото име. От там траките се разпростират и основават различни градове из целия остров, като Агригент например и завладяват цялата източна част на Сицилия. Атиняните неколкократно се опитват да завладеят Сицилия, но всичките им опити са безрезултатни!

Владетелите на траките в различните градове тук се наричали Тирани. Най-известният от тях е Гелон, който станал Тиранин на Гела, Агригент и Сиракуза. Същият смазал Картагенците в решителна битка при Химера. Тиранинът Дионис пък почти завладява целия остров и изтласква картагенците, устоява и на гръцките мераци за завоюване на Сицилия. Въобще в Сицилия преобладават тракийски имена и топоними, като Гела, Дионис, Гелон, Орфей и много други. Траките там до последно се мъчат да отстояват своята независимост от каратагенци, гърци и римляни. Целият остров до последно се е славил като цитадела на Свободните мъже и бунтовно гнездо. Не забравяйте, тракиецът Спартак именно в Сицилия е искал да заведе своите няколко стотин хиляди роби – Траки и Гали! Много добре е знаел, че там има негови предци, които не се подчиняват нито на гърците, нито на Рим!

Естествено траките идвайки в Сицилия донесли със себе си и любимите си коне, като конен народ. Град Гела сече голямо количество Златни, Сребърни и Бронзови монети. Сега ви представям една златна монета на град Гела в Сицилия. От едната страна е ездач на кон с копие в ръка. Забележете тракийското облекло на ездача – типичната тракийска шапка, ботуши и дреха. Никой не може да отрече, че ездачът на кон е тракиец!!! Дори конят е тракийски, с изправен врат и извита опашка. На всичкото отгоре е и раванлия. От другата страна е Символа на града – Бик с човешки образ, който се отъждествява с главното тракийско божество Загрей, който според мита бягайки от Титаните се превръща в Бик с Човешко лице, а те го гонят със ръжени/шишове/. Надписа под бика можете да прочетете дори с български букви ГЕЛАС 😉 Това за езика е отделна тема… Както виждате една Чисто Тракийска Монета!

Обяснението на нашите продажни историци, когато видят изображение на тракийски воин/воини върху някой съд/монета/стенопис, че това не били траки, а нарочно облечени гърци, понеже модата бил такава, вече е доказана лъжа! Не може „цивилизованите“ гърци да се обличат като варварите… Вече и децата им се смеят!

Неслучайно големия поет от древността Есхил пожелал да живее и твори в град Гела. Там той пише големите си творби за Траките Едони и за Орфей. Питагор избира Гела за своята Питагорейска Школа, издигнала за свое знаме Орфей и Орфизма!
И не на последно място през 1890 г. при разкопки в град Гела професор Фуртванглер е открил голям съд с изображение на Орфей заобиколен от Траки. Това е едно от най-известните изображения на тракийската школа. Наричат го „Траки заслушани в Орфей“ и се съхранява в музея в Берлин.

Както виждате драги приятели Вторият по големина Народ в Света, не само се е разселил на Изток до Средна Азия, но и на Запад. За това ще излизат още повече доказателства и постепенно ще разбираме Истината за нашата История.

Затова всеки път, когато се провежда ДНК изследване на народа ни, с ококорени очи се съобщава по телевизията: “Ама ние сме едно към едно с италианците!” Еми как няма да сме… И не обичайната ви реплика – ми той “Кхан” Алцек е отишъл в Италия не върви тук, той не е и стъпвал в Сицилия. Разберете Траките са Българи и Българите са Траки.

На всеки, който се интересува по темата за Сицилия и древната и история препоръчвам великолепния завладяващ роман на Валерио Масимо Манфреди „Тиранинът“.

Източник: https://www.facebook.com/lyubomir.radev.370/posts/370151514345312

Предишна статия

История на Тракийските царе и тези на Кимерийския Босфор

Следваща статия

Време е за промяна! Въпросът е “Кога”? Кой каза? Цвета Галунова с впечатлчващо изявление за българската музика и език

Други интересни