АДВОКАТЪТ НА КУКОВСКИ ВЕЧЕ НЕ Е ЗАМЕСТНИК- МИНИСТЪР

Автор: Няма коментари Сподели:
Какво стана с Иван Демерджиев, този борец против корпупцията, че само девет дни беше заместник- министър на Бойко Рашков в МВР, знае само той. Но е ясно, че бързината, с която го назначи Кирил Петков, не помогна на пловдивския адвокат. Изглежда, че станаха известни факти от работата на голямата кантора, които преди назначението му не са били ясни на нашите ненавреме осведомени ръководители. Колкото и писма да пише, колкото и обяснения да дава, истината е една – по- добре е да си адвокат според Демерджиев, защото така помагаш на стотици хора да намерят справедливото решение на проблема си. Справедливо?
Той защитава човек, на който са отнети правомощията като общински съветник с указания на Централната избирателна комисия, с решение на Общинската изирателна комисия в резултат на доклад на комисията по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси към Общинския съвет – Хисаря.
Сигналите за несъвместимост са подадени на 19 и на 24 февруари 2021 година до тази комисия. Докладът е приет на 9 юни 2021 година, после предаден в Общинския съвет, а председателят го препраща на ОИК. Там докладът е под № 142 от 21 юни 2021 година.
И от тогава се чака справедливо решение. И когато то се появи с № 156-МИ, общинският съветник прецени, че Иван Демерджиев е най- подходящият човек да го защитава в съда. Защото той, Демерджиев казва, че неговата кауза е да громи корупцията, да помага на тази страна да върви към добро.
Ясно е, че за да бъде заместник- министър на Рашков девет дни, Иван Демерджиев е проучен от „специални“ хора. Може би те са открили какво казва един представител на голяма фирма за стремежите на адвоката. Може би са отворили онова дело за делбата на картини и други вещи между наследниците на Златьо Бояджиев и Георги Бояджиев, дело за 360 вещи – основно картини с първоначална оценка над 7 милиона лева. Защитник на едната страна е Иван Демерджиев. Така че хонорарът от 3,600 лв, посочен, че е получил от Куковски, за да го защитава да остане общински съветник, за него са нищо пари.
Е, колко добре беше да имаш заместник- министър на МВР и той да търси „справедливостта“ за теб! Предстоят дела във Върховния административен съд, а там може да си спомнят, че адвокатът на общинския съветник два пъти вече отива в София на висша длъжност и два пъти се връща обратно в Пловдив.
                                                                           ИРИНА КИРИЛОВА за ТРАКИЙСКИ СВЯТ
Предишна статия

Боевой блок «Авангарда» способен совершать полеты в плотных слоях атмосферы на межконтинентальную дальность на скорости, превышающей скорость звука более чем в 20 раз

Следваща статия

Битва за Украину! Кадыров против националистов Азова! Бомбят склады ГСМ и нефть! Сводка 31.03.22 г.

Други интересни