КУКОВСКИ СИ ИМА ЗАМЕСТНИК- МИНИСТЪР, А БОЙКО ГАВРАИЛОВ ОБЕДНЯ С ПЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА

Автор: Няма коментари Сподели:
Двамата хисарски общински съветници бяха обект за разследване на конфликт на интереси от ПККОМПИ. Трите сигнала за Куковски Не доказаха конфликт на интереси, но бившият председател на Общинския съвет по времето, когато кмет беше инж. Георги Пирянков, и дългогодишен общински съветник – Бойко Гавраилов не можа да се спаси. За него комисията за разследване на конфликт на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество откри по подадения сигнал в КПКОНПИ, че наистина Гавраилов е в конфликт на интереси.
Макар, че разни неосведомени добре сайтове скриват името на „колегата“ на Гавраилов, с когото имат общи икономически интереси, владеят общи имоти, имат общи идеи и участват заедно на избори, гласуват заедно в Общинския съвет, цялата общественост знае за кого става дума.
Бойко Гавраилов допусна грешка, когато в комисията по икономика, бюджет и финанси, антикорупция и конфликт на интереси, на която той е председател, беше внесен прословутия доклад, пълен с факти и доказателста за несъвместимост на Куковски. Тогава не подписа приемането на този доклад.
Но въпросът не е само в това. Фактите около икономическата им обвързаност са доста. Затова КПКОНПИ определи на Бойко Гавраилов 5 хил. лв. глоба, но той може да обжалва това решение.
А делата за несъвместимостта на Куковски продължават. Сега той е по- спокоен, защото адвокатът му Иван Демерджиев, който има голяма кантора „Демерджиев, Петров, Баев“ в Пловдив, стана заместник- министър на Министерството на вътрешните работи. Той беше назначен за заместник на Бойко Рашков със заповед на министър- председателя.
Куковски подаде жалба против решиение 156 –МИ на Общинската избирателна комисия от 11 февруари 2022 година – Хисаря, с което му отнеха правомощията на общински съветник.
С определение Административен съд Пловдив спря производството по това дело. ЦИК обяви за нищожно решение № 155-МИ от 12 януари на ОИК, с което е отхвърлено искането за предсрочно прекратяване на правомощията на общинския съветник. Иска се актът да бъде обявен за нищожен.
ЦИК обжалва решението на АС Пловдив във ВАС, от там казват, че компетентен по въпроса е Административен съд Пловдив. А там, като как така, делото отново е в ръцете на съдия Владимир Вълчев, при „случайния“ подбор на съдия.
Недоволни от делото в Пловдив, решено по същество, от ЦИК пускат нова жалба до Върховния административен съд. 
Три дела за сега има във ВАС. Нищо не е приключено.
Куковски иска да остане общински съветник, тези, които пускат сигналите, искат поради несъвместимост да му отнемат правомощията.
Винаги съм казвала, че животът е непредвидим. Докато чакахме решение на съда за правомощията на Куковски, излезе прес-съобщението на ПККОНПИ за конфликт на интереси на Бойко Гавраилов.
Кого ли още разследват в тази комисия?
                               Ирина Кирилова                                                                         Тракийски Свят
Предишна статия

Битва за Украину! Кадыров начал зачистку в Мариуполе! Чеченцы против нацистов Азова!

Следваща статия

Президента на САЩ каза че идва Нов Световен Ред (мирните времена свършили)!

Други интересни