За късата памет, за лицемерието и двойните стандарти, за зомбираната съвременна цивилизация

Автор: Няма коментари Сподели:
Проф. д-р Светла Тошкова – 02 март 2022

Кой воюва срещу Русия днес?

 САЩ – заченати в грях на чужда земя, където жестоко избиха и прогониха местното население.

Великобритания и бивши колониални империи, които от 16 до средата на 20 век чрез военно анексиране на територии и заграбване на цели държави превръщаха населението в роби, експлоатираха труда и ограбваха богатствата на народите.

Обединена Европа, която в последното десетилетие почти се беше разпаднала от противоречия, ерозия на ценности, корупция и застой, а сега изведнъж  „говори в един глас“ срещу „руската инвазия“ и брани евро-атлантическите ценности.

Тези ценности, добре описани от Алън Дълес в речта му от 1945 г., която става доктрина на Студената война:

Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! … Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост.”

С Русия днес воюва тази Европа, която само преди дни обвини български евродепутат за един небрежен жест на вдигане на ръката, който им се привидя  нацистки поздрав, а не виждат надигането на неофашизма и нацизма в Европа и фашизираните военни структури в Украйна,  впрочем създадени и въоръжени от тях, които се опитват да проникнат в народностната тъкан на Украйна.

Тази Европа, която се възмущава, че 70 години след Втората Световна война „за първи път в сърцето на Европа се води война“, а е забравила Югославия. Или НАТО в края на 20 век беше на разходка в Белград? А ракетите с обеднен уран бяха бонус за „зелената политика“ на Европа? Или Югославия не е Европа? А войните, които запалиха САЩ в страните от Северна Африка и Близкия изток? Там не живеят ли хора? О, да, те не са европейци!

Тази Европа, която като лека жена  на повикване е готова да  се хвърли всеки път в обятията на САЩ без мисъл за собствената си икономика, без достойнството на културния си код, без историческата памет за не много далечните събития на Втората Световна война. Дори Германия ги е забравила!?!

И накрая, България! Воюва с Русия, не само воюва, но иска да е първа!

Първа да затвори въздушното си пространство за руски самолети, първа да изпрати въоръжение и самолети в Украйна, – но ги нямала, само затова няма да го стори;  да спре Руската телевизия в България, за да бъдем по-лесно манипулирани;   

първа да смени военния си министър – за прецизната му военна лексика, за това, че припомня за националните ни интереси и заради личното му достойнство на човек и български генерал; да не празнува Националния си празник, защото трябва да отдаде почит на Русия и руските освободители;  да събори паметника на Съветската армия.

Дали пък, видели от нас, и германците няма  да заличат Трептов парк? Нищо чудно, след разума на Меркел, ястребът социалдемократ?! Шолц показва нови качества!

За тези, които в последните дни се надпреварват в санкциите срещу Русия и са особено загрижени за менталното здраве на Путин, а са съгласни да бъдат управлявани в собствените си страни от слабоумни, ниско интелигентни и непредсказуеми актьори икомици, готови да запалят света, заедно с подопечните си неграмотни  шутове, които привиждат Русия като „бензиностанция с ракети“, ще добавя

Да, само от „бензиностанцията“ не се отказват, треперят за газа от Русия и... в енергетиката, казаха, „санкции няма да има“…

Да завършим с речта на Дълес:

„…. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. … Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия … Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим. Всичко това ще извършим  под  девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“

А ето и мнението на един голям западен политик:   

„При нас беше само секс, при тях, съветските хора, беше любов.  При нас бяха само парите, а при тях беше истинската човешка благодарност. И така във всичко. Трудно е аз да бъда наречен поклонник на социализма, аз съм  западен човек, със западно мислене, но аз смятам,, че в Съветския съюз се  раждаше действително новият  човек – може да се каже– homo soveticus. Този човек беше на степени по-високо от нас и и аз много съжалявам, че ние разрушихме  системата, която го създаваше. Възможно е това да е  нашето най- голямо престъпление.”

                                                                                    Хенри Кисинджър

Братя българи а пазим света от надигащия се фашизъм, от неонацизма и милитаризма! Да пазим България от поредната национална катастрофа! Ние винаги сме били за мир! Въпреки чудовищната манипулация, светът не може да бъде излъган

Време е отново за призива на Юлиус Фучик: Хора, бдете!

https://24may.bg/2022/03/02/

Предишна статия

КАКВО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА?

Следваща статия

Новата расова теория на Запада…

Други интересни