“Протоколи На Ционските Мъдреци”

Автор: Няма коментари Сподели:

Прочутите “Протоколите на старейшините от Сион” по негово време, направени много шум по целия свят. Скандална колекция от текстове, наречени нищо друго, освен доказателство за еврейския свят конспирация масонска ложа, е унищожаването на сега съществуващите държави и обявяването на нов световен ред, където “управляващата класа” – елит, разбира се, евреите.

Всичко започва през 1901 г., когато съобщенията за тайни срещи на хижата масонска паднаха в ръцете на писателя Сергей Нилус. Документите са написани на френски и напомниха организация, наречена “Общност на Съюза на израилтяните.”

Nilus щеше да направи публични документи, но това е по-напред, и през 1903 г., “протоколи на ционските мъдреци” са били публикувани за първи път. След това на няколко журналисти да разкриват тази информация, всичко, 1905-1907 дойде 6 публикуване на “Протоколите”. Nilus също пусна своя версия на превода, като допълнение към книгата си “The Great в малка или Антихриста като близък политически възможности”, а не предизвиква фурор в руското общество. В резултат на това след първата революция, хората бяха готови сериозно да обвиняват всички проблеми на световната ционистка конспирация.

Царят се запознава с най-известните “Протоколите” в 1906 и е склонен да вярва на информацията. Но Столипин, който е бил министър на вътрешните работи, организира разследване на произхода на документите, които открихме, че писането на “Протоколите” – 1897-1898 години, с утвърдените си парижки антисемити. Министърът след това отива при царя с доклада, за да се забрани в Русия “Протоколи на мъдреците от Сион”, чийто текст е напълно фалшифициран. Царят изслушал доклада, съгласуван с министъра, така че книгата е била забранена.

По отношение на авторството и автентичността на книгата, експертни становища все още се разминават. Някои експерти смятат, че книгата е била фалшифицирана от служители на руските тайни служби. В своята версия, полицията отиде по стъпките на основателите на известната брошура срещу Наполеон, публикувана във Франция. По този начин, “Протоколите на ционските Сион” са произведени в Националната библиотека в Париж.

Все пак, има привърженици на противоположната гледна точка, които смятат, че документът е абсолютно реален, точно както и останалите текстове на подобни теми: “Съобщение на Световния съвет на масоните”, “Мечтата на Кайзера”, “Посланието на Генералния на  израилтяните ” и т.н.

Руски емигранти, успели да вземат в чужбина оцелелите екземпляра от книгата на Nilus, и по този начин Европа и Америка също са се научили какво е това “Протоколите на мъдреците от Сион.” Книгата е преведена на 80 езицика и се разпространява по целия свят.

Книгите на Nilus отново са били преведени в Русия през 1990 г., след разпадането на Съветския съюз, и по-скоро, през 2006 г., активисти за човешки права, заедно с Обществената палата са направили промени в законодателството, включително създаването на списък на екстремистка литература, забранен за разпространение в Русия.

В списъка са включени и “Протоколи на ционските мъдреци”, заедно с известната творба “Моята борба” – Адолф Хитлер.

https://bg.birmiss.com

Предишна статия

Как измамници вземат 118 000 лв. чрез кредити на чуждо име?

Следваща статия

Или се съпротивляваме, или…

Други интересни