Един пожар и десетки човешки съдби!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ужасяващи разкази за условията в старчески домове във Варненско. В разследване на bTV Репортерите Габриела Андреева търси какво се случва с възрастни обитатели след кошмарния пожар в дома в село Рояк в края на ноември миналата година. Оказва се, че някои преживяват трагедията само за дни.

Един пожар и десетки човешки съдби. Четири семейства избират да говорят в името на близките си. Една авария повдига завесата на съмненията за нередности в домове за възрастни хора във Варненско, за случващото се отвъд видимото и отвъд пламъците.

На 22 ноември миналата година домът за възрастни хора в село Рояк избухва в пламъци. Към момента на инцидента обитателите в сградата са 59 – девет от тях губят живота си в огнената стихия, а 48 са откарани в общинска база в съседното село Аспарухово, още същата вечер.

„Ние сме предоставили легловата база, с обслужването и обгрижването на хората се занимаваше фирмата и техния обслужващ персонал“, заяви Георги Георгиев, кмет на община Дългопол.

Фирмата е „Билмакс“ ЕООД. Справка в Търговския регистър показва смяна на собствеността през юли 2021 г. Новите собственици са Милена и Володимир Мазурик. Актив на дружеството е старческият дом в село Рояк.

По-голямата част от близките на потърпевшите разбират за пожара и новата управа от новините. Пак оттам научават и че роднините им са преместени на нов адрес, докато тече възстановяването на опожарената сграда.

67-годишният баща на Мариам, с диагноза Алцхаймер, е сред преместените в Аспарухово. На 1 януари, рано сутринта, тя получава обаждане от дома.

Разбира, че баща й е починал.

                                         btvnovinite.bg                                     

https://varnanovini.bg/2022/02/06/razsledvane-starcheski-domove-na-smyrtta-btv/

Предишна статия

Назад в СССР

Следваща статия

Варна почете паметта на Капитан Петко Войвода

Други интересни