Спират ни, че сме нарушили “галактическите закони”…

Автор: Няма коментари Сподели:

Ще се опита и да ни спре и във Facebook – Iliana Benovska и Беновска пита. 

Да са живи и здрави, COVID ДА НЕ ГИ “ЛОВИ“… 

Спират ни, че сме нарушили “галактическите закони” на… няма да пиша на КОГО, че ще спрат и този канал… 

и ПАК питам: Защо трябва да се ваксинираме срещу COVID И Спряхте ни, защото дадохме трибуна на Доцент Атанас Мангъров и Костадин Костадинов от Възраждане, които питат защо е ваксината и какво съдържа?

Задачата на журналистиката е да търси истината. Не да е „кучето пазач“ на богатите – властници…

Ние сме медия – дали сме ефир и на много привърженици на ваксината срещу COVID – лекари, на министрите Сербезова и Кацаров, на инспектора Ангел Кунчев.  

YOUTUBE! Ще ми позволиш ли да дишам?! 

Няма да ни спрат! Рано или късно истината ЗА ВСИЧКО, и за COVID винаги излиза наяве!  ⚠

Докато сме блокирани, поради цензура, наложена от YOUTUBE, ще продължавам да питам и да търся отговорите в нов канал – БЕНОВСКА ПИТА, както и по РАДИО К2 на 93.9 FM, и във ФБ facebook.com/iliana.benovska и facebook.com/benovska 

Бъдете активни! Абонирайте се за нас и в двата канала. Ако сме заедно! Давайте!

Аз съм Беновска. И ще продължа да питам! Защото истината, дори и за COVID, е свещена! 

https://www.youtube.com/c/БЕНОВСКАПИТАРАДИОК2 – ОСНОВЕН

https://www.youtube.com/channel/UCyzohfWyocO-JC9uqIDipXw/featured – НОВ

 

Беновска – журналистът на задкулисието?!

Все по-често се заговори за журналисти, служещи на задкулисието в България и все по-ясни станаха медиите, собственост на главни герои, поставени от задкулисието да изпълнява задачи в сферата на финансите, политиката и заграбването на всичко в държавата, свързано с власт и пари чрез журналистически манипулации, които са причината да се прокарват удобни поръчки на олигархията до нашето съзнание и дом. Същите имат наглостта да се правят на борци за истина и морал, но явно прозира зависимостта им и слугинажа.

В последно време ни натрапиха журналистката Илияна Беновска от телевизия Канал 3, чиято собственост е ясна. Тя е от малкото официални медии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Случайно или не, образът на Пеевски се приема като лице на задкулисието в България. В предаването на Беновска по Канал 3, искат или не, са задължени да ходят властимащите (депутати, бизнесмени, олигарси) да отговарят на нейните „неудобни“ въпроси.

Дали обичат ябълки или не, са длъжни да приемат здравословния плод. Беновска задава въпроса дали ябълката е гнила и ще стане ли червива, а всички единодушно отговарят клиширано, че е здрава. Метафората много наподобява приказката за Снежанка, като поставя госта в ролята на героинята и се питаме Беновска в коя роля е влязла?

Гнилата ябълка ни провокира да припомним на гражданите някои от червеите в ябълката на самата журналистка. Питаме се защо е толкова толерирана от родното задкулисие? Има ли връзка с него, след като с такъв патос подаряваше книгата, възхваляваща човек, признал себе си за същинското задкулисие в България, раздаващ „порциите“ чрез обръчи от фирми – Ахмед Доган. Може би отговорът е в припомнянето на въпроса откъде е възможно да идва тази спойка и зависимост на журналистика и задкулисие?

Името на Беновска и мъжа й се свързва с източване на пари от банка посредством престъпни схеми в периода на прехода на България. Оказа се, че най-големият кредитор на частна земеделска банка е мъжът на тогавашното пресаташе на банката – Илияна Беновска. Припомниме, че банката е фалирана. Квестор в този период споделя, че най-големят кредитополучател с невърнат кредит към банката е Петър Беновски, съпругът на тогавашната служителка и сегашна журналистка и борец за морал и справедливост – Илияна Беновска, в размерите на 230 000 000 лева.

Парадоксът е, че парите са дадени на мъжа на Беновска, когато банката вече е била под специален надзор. Работодателят и близък приятел на Беновска Кирил Дунев е привлечен като обвиняем по делото за раздаване на лоши кредити. Именно той дава тези пари на съпруга й. До такава степен всичко е било съмнително, че квесторите на банката пращат писмо до много институции за престъпна схема, защото в тяхно присъствие и блокирани средства на банката, това се е случило. Как е възможно банка с отнет лиценз да отпусне кредит в размер на близо четвърт милиарда лева? Това е възможно само ако си част от задкулисието. По това време разследващите журналисти смятат, че това не би било възможно без намесата на пресаташето и настояща журналистка Беновска.

Стига се дотам, че квесторите на банката, Желю Добрев Желязков и Атанас Стоянов Порязов, пускат сигнал до Митницата на аерогара София щателно да проверят мъжа на тогавашното пресаташе Беновска с предупреждение, че е възможно сумата от 230 милиона лева да е обърната в чуждестранна валута с опит за изнасяне на парите извън държавата. И това ли е журналистът, раздаващ ябълки и с кое точно лице бори корупцията и задкулисието?!

Беновска е участвала и като свидетел в делото срещу Тодор Живков за неправомерно раздаване на апартаменти по време на режима. Преди 10 ноември 89-а година, тя се е самонастанила в нуменклатурен петстаен апартамент, с адрес: жк.“Младост“, блок 98 В, вход Б, етаж 11. След неправомерното си настаняване започва тормоз и преследване на Тато по улица Раковска и успява да го узакони като собственост.

Та, какво излиза – много червеи, зад които прозират схеми. Дали тези действия са били престъпни, оставаме на читателя да прецени, но не можем да приемем зависим журналист на българското задкулисие да бъде стожер на политически, морални, да не говорим за културни ценности!

Източник: alarmanews.com

https://nbox.bg/bulgaria/item/50243-iliana-benovska-se-okaza-krediten-mi…

http://burgas-podlupa.com/

Журналисти от к2: Не желаем да живеем в сивата икономика

.
Отворено писмо от Светломира Димитрова и Спасиана Кирилова
Скъпи колеги от frognews.bg, благодарим ви, че проявихте интерес към случилото се с нас в радио к2. Вие единствени обърнахте внимание на казаното от мениджъра му Илиана Беновска по Нова телевизия миналата неделя, като припомнихте обективните обстоятелства.

По време на разправията в рубриката “Рулетка” не се споменаха конкретно нашите имена, но г-жа Беновска заяви с апломб, че журналистите, напуснали радиото, са подставени лица.

По този повод сме длъжни да заявим следното:

Напусналите радиото от началото на годината сме само две – Светломира Димитрова и Спасиана Кирилова.

Г-жа Беновска упорито продължава да твърди, че инспекцията по труда правела “рутинна проверка”.
Истината е, че ние сме тези, които предизвикаха тази проверка, защото през последните шест месеца сме получили по една заплата. Обърнахме се към инспекцията за да защитим правата си, защото повече не желаем да живеем в сивата икономика, извън закона и правовия ред в страната, за които г-жа Беновска не пропуска случай да пледира.

Единствената ни цел е да си получим парите за труда и договорите за отработения период, защото Илиана Беновска и до момента не ни е платила, не ни е предоставила договори, нито служебни бележки, за да подадем данъчните си декларации.

През цялото време, в което сме работили в радио К2, не са ни плащани нито здравни, нито социални осигуровки, макар по същество на дейностите, които да извършваме, да съответстват трудови договори.
Тази практика датира от времето, когато постъпихме на работа – съответно в края на март и през октомври 2009 година! При това проблемът не е само наш.
Към нас се присъединиха колегите Ива Николова и Любен Лачански, на които г-жа Беновска също “забрави” да плати. Имената на останалите няма да назовем – те са поне трима, но ако имат желание, също могат да ни подкрепят.


Илиана Беновска

Не е вярно също, че искаме да закрием радио К2. Напротив, желаем радиото да го има, но на журналистите и на звукорежисьорите там да се гарантират правата и заплащането. Както разбираме, това, че сезирахме инспекцията по труда, е принудило г-жа Беновска бързичко да приготви договори и да изплати някакви суми на колегите. Дано това да не е само за пред инспекцията. С най-добри чувства сме към колегите от к2. Решихме се на тази стъпка, за да защитим и техните права.

Длъжни сме да декларираме също, че не сме подставени лица.

Според нас г-жа Беновска продължава да търси претекст да не ни плати, включително като се опитва да опетни имената ни. Ако тя продължава да твърди това, нека каже кой стои зад нас. Ако ли не, очакваме нейното публично извинение.

Светломира Димитрова
Спасиана Кирилова
Ива Николова, напуснала след като г-жа Беновска обяви в началото на септември 2010 г., че радио К2 стачкува с искане премиерът Бойко Борисов да уволни председателя на КРС Веселин Божков, тъй като не беше известена за тази стачка и не искаше да се злоупотребява с името й.
Любен Лачански

Предишна статия

Хозяин мира, клан Баруха!

Следваща статия

СП „БЪЛГАРСКИ ПЪТ“ СРЕЩУ ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – ХИСАРЯ

Други интересни