Хиени срещу лъв, или епопеята на Джокович

Автор: Няма коментари Сподели:

Всеки път, когато чета нещо за австралийската епопея на Джокович, в главата ми изплува образ на хиени, заобиколили лъв. Няма нищо по-показателно за омразата, с която Църквата на вечно болните преследва силните и успелите, от тази поредна нелепа история в общественото пространство.

Имал ли правилната виза Джокович, нямал ли, кихал ли е, кашлял ли е, в колко часа е кихал и защо не е направил тъй, ми инак. Все едно си няма друга работа един стократен шампион по тенис, освен да седне пред компютъра и да се хване да преправя тестове и да вади грешни визи за Алкатраз.

Медийната пропаганда е скалъпена толкова евтино и очевадно, и се крепи на такива махленски похвати, че чак ми е обидно да я коментирам. Каквато новата медицина, такваз и новата журналистика – аморалните правят цирк за глупавите и раздават на кресливите безплатни места в ложите. Дори на посумите в Австралия е ясно, че цялата патаклама няма нищо общо нито с визи, нито с тенис, ами трябва да покаже на света каква зла участ очаква всеки, който се мисли за много силен и здрав, и отказва да се покръсти в правата вяра чрез ритуално набождане.

Аз лично отношение към тениса нямам, нито към г-н Джокович, но имам отношение към платени драскачи и нарочно разигравани сеири на мегдана. Да се гледа и слуша цялото това нещо е просто унизително, стига човек да не е с ампутиран мозък, но си има и положителни страни –

колкото повече се напъват медийните парцали да нарочат тоя или оня за антиваксър (глупава дума за класически глупци),

толкова по-ясно се вижда откъде взимат заплатките. Колкото повече обиди сипят по адрес на здравите и успелите, толкова по-нелепа изглежда политиката и медицината им.

На този етап такива пландемични безсмислици могат да бъдат пробутвани само на

1) деца до тригодишна възраст;

2) домашни любимци;

3) хора със занижен интелектуален капацитет.

Останалите отлично знаят за какво става въпрос и са вече доста отегчени

Джокович има по-голяма и читава аудитория от който и да е вестник в момента и трупа по половин милион лайка на постовете си във Фейсбук – дали ще играе в Алкатраз или няма да играе е напълно все едно и макар да не съм сигурна дали на негово място бих се замотала в такъв селски скандал или бих отишла да пия коктейли на вилата си, трябва да му се признае, че успя да изложи смехотворното правителство на Австралия пред света по наистина зрелищен начин.

Оттук насетне дори да го забранят, екстрадират и заточат в Сибирската тайга, по-голям победител в Australian Open няма да има.

АвторСетая Брат

Източник »

https://www.otizvora.com/2022/01/14480/hieni-sresthu-luv-ili-epopeyata-na-dzhokovich/

Предишна статия

Единението ни вече е абсолютно невъзможно, но какво ни предстои?

Следваща статия

Д-р Малоун: Ами ако най-големият в историята експеримент с човеци е провал?

Други интересни