КОЙ КОГО ОБЪРКА?(Гатьо Султанов е член на Постоянната комисия по икономика…)

Автор: Няма коментари Сподели:
Гатьо Султанов е член на Постоянната комисия по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси към Общинския съвет в Хисаря. Потърсих го за мнение, след като станаха известни два факта:
Общинската избирателна комисия остави Атанас Куковски общински съветник на свое заседание на 12 януари 2022 г. Същата комисия не бе осведомена, че удостоверението, представено от председателя на Общинския съвет е от 12 януари, а на 11 януари е излязло определние на Административен съд –Пловдив, с което жалбата на Атанас Куковски против доклада на комисията е оставена без разглеждане.
– Кой от двата факта ви разочарова повече, г-н Султанов?
– Най-много ме разочарова безпринципността, корупцията, безотговорността, беззаконието, безхаберието и липсата на правов ред. Но пък затова имаме право-раздавателна система, която бавно, но сигурно се събужда от летаргията, в която беше изпаднала през последните 10 години. Сигурен съм, че всеки, който се разпознава в горните редове по един или друг начин, ще си получи заслуженото, а ние ще се постараем право-раздавателните органи да получат нужната информация. Законите са създадени, за да се спазват, а не да се заобикалят. Те важат за всички, а не само за някои.
– Цялата комисия бяхте единодушни, когато одобрихте доклада с фактите за несъвместимост като изключим председателят – Бойко Гаврилов. Ще продължите ли да се поддържате взаимно?
– Продължавам да отстоявам върховенството на закона и да спазвам нормативната база на Република България. Такава клетва съм положил и няма да я наруша. Ако и останалите колеги са на мое мнение – значи ще се поддържаме.
– Още преди осем месеца ми казахте, че няма да ми дадете никакви факти от този доклад. Той освен във вашата комисия и в Общинската избирателна комисия къде другаде е изпратен? Или и това няма да ми кажете?
– Докладът е ясен и много интересен. След като са разгледани всички необходими официални документи, е констатирана несъвместимост. Законът не ни позволява да го разгласяваме все още, но скоро и този момент ще дойде. Има много по-интересни факти, които показват каква организирана престъпна група от години задкулисно управлява и се облагодетелства за сметка на жителите на общината ни. Тази престъпна група съм я кръстил ОПГ Калинка. Тя се ползва с политически чадър и в нея са замесени адвокати, съдии, прокурори, бивши и настоящи политици – все отбор юнаци!
Политическата ситуация в държавата, обаче, рязко се промени и вече не е толкова лесно да се упражнява политическо влияние. За всеки един трябва да е ясно, че истината рано или късно излиза на бял свят. А когато касае нерегламентирани контакти на висши чиновници със съмнителни субекти, които са документирани – става интересно.
– Какво смятате да правите в следващите дни?
– Ще запознаем широката общественост, включително и всички институции в държавата, с това как в община Хисаря се спазват законите.
– Ще осведомите ли останалите съветници на заседанието през януари какво става с ваш колега?
– Предполагам, че те са знаели какво ще се случи много преди нас. Все пак имаха шест месеца да мислят какво да скалъпят.
– Смятате ли, че кметът Пенка Ганева следи цялата тази история? Защото знам, че от нея ЗККОНПИ е поискал няколко документа. Нали няма да се наложи да дава още допълнителни обяснения?
– Да! Та нали я крепи мнозинството, от което част е и лицето Куковски. Всеки носи отговорност за своите действия и бездействия.
– В края на краищата какво ще спечели Общинския съвет, ако Атанас Куковски няма да бъде вече общински съветник? Мнозинството си остава.
– Ще докажем, че промяната е стигнала и до община Хисаря, че тук законите също се спазват и важат за всички, без изключение.
– Благодаря и пожелавам по – малко препятствия в стремежа ви да стигнете до справедливост!
________________________________________________________________________________
                                            Въпросите зададе Ирина Кирилова
Предишна статия

КОМЕНТАРЪТ МИ ЗА ПР0ТЕСТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ!

Следваща статия

КОЙ ПОДВЕДЕ ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ХИСАРЯ?

Други интересни