ПОСРЕЩАМЕ 2022 ГОДИНА! (Справедливост за българите днес!)

Автор: Няма коментари Сподели:
Отива си 2021 година. Някъде в планините тя е наметнала бяла дреха, а на други места ще бъде сговорчива и ще даде топлинка на хората. Сякаш и тя диша и живее с нас и знае, че отоплението е скъпо, та ще бъде по- щедра в последния си ден.
Каква година си отива, нали, скъпи читатели? Година на избори и коронавирус – така я определям аз.
Гласувахме един път – победи ГЕРБ, но всички отхвърлиха партията и не поискаха да подкрепят г-н Борисов. Така правителство не беше съставено. Продължи да управлява Румен Радев – негови хора в едно служебно правителство. Гласувахме втори път – изборите спечели Трифонов с „Има такъв народ“. Те пък като започнаха да стъпват на криво още от първия ден на победата, та накрая се спънаха и паднаха пред вратата на властта. Не можаха да влязат вътре. Продължи да управлява пак служебно правителство на Радев. Гласувахме трети път – този път спечели „Продължаваме промяната“. ГЕРБ останаха втори, Има такъв народ се провалиха, хората ги наказаха, а БСП направо пропадна. Е, най- послесъставиха правителство и в него влязоха пак хора на Радев. Че имаме правителство – добре, че много хубави обещания чухме – добре, но ще се изпълнят ли тази обещания – това не знаем.
Някой от министрите започнаха да говорят глупости, други започнаха да гонят хора от работа, пенсионерите очакват преизчисляване на пенсиите с надежда за справедливост, но се оказва, че тази дума няма права в България.
А Новата година чака, за да ни поднесе бележките за тока и водата, за местните данъци и такси. Чака дали ще се довършат пътищата, дали ще дойдат пари от Европейския съюз, дали проектите на общините ще бъдат одобрени, дали някои служители и работници ще останат на пътя…
Чакаме и всички ние да дойде 2022 и да отвее някъде в дън гори Тилилейски този проклет коронавирус, който отне живота на толкова хора. А той, вместо да си отива вилнее, и ден преди да свърши 2021 година повали на легло 3600 човека.
И въпреки всичко хората стягат трапеза, правят баници с късмети, питка с паричка, готвят вкусни български ястия, пекат пържоли, редят на масата питиета. Какво да се првави – един път си отива 2021 година. А аз ви написах едно стихотворение, за да ви поздравя:
Отива си пак старата година,
отива си и част от нашта красота
и част от младостта с шейна замина,
а старостта не иска да живее в самота.
Но идва силна, хубава и устремена
една година, чакана от всички
всеки иска да е здрава, окрилена
като полета на пролетните птички.
Да носи здраве, песни и любов
на всеки, който със добро живее!
Да има жито, и деца и топъл зов
за всеки, който за България милее!
                                 
                                     Ирина Кирилова                               Тракийски Свят
Предишна статия

Послание за Новата 2022 година от Георги Изворски и Силвина Бел Илали

Следваща статия

Тя ли ще е първата българка в Космоса?

Други интересни