Годината на новонормалния фашизъм!

Автор: Няма коментари Сподели:

Итака, докато 2021 година марширува към края си, време е за моя очерк на изминалите събития. Това беше „Година на Бика“ според китайския зодиак, но я прекръщавам на: „Година на Новонормалния фашизъм“.

И каква забележителна фашистка година беше тя!

Не говоря за аматьорски фашизъм. Говоря за професионален и първокласен фашизъм. Държавно и корпоративно обожествен фашизъм.

Изцъклен, пръскащ слюнки и опиянен от омраза фашизъм

Говоря за тълпите новонормални фашисти, крещящи с омраза и заплахи към „неваксинираните“, преди да ги изхвърлят от влаковете „Само за ваксинирани“ и да изпишат послания от нацистката ера върху прозорците на магазините имПолитици насърчават масовата омразаТВ водещи буквално цитират садистични нацистки лекари на SS-овците, левите бълват на поразия във Facebook фашистката си Гьобелсова пропаганда за концентрационни лагери и цензурират инакомислието… напълно развързани.

Тук в Европа нещата са особено фашистки. Една по една новонормалните държави разгръщат социално-сегрегационни системи, налагат „локдаун“ на „неваксинираните“ и подлагат на други репресии онези, които отказват да се покорят на официалната новонормална идеология. Австрия направи „ваксинацията“ задължителна. Германия се кани да последва примера.

„Ковид паспортите“ бяха одобрени във Великобритания. Гърция глобява „неваксинираните“ пенсионери, като не изплаща пълните пенсии. Шведи се чипират. И тъй нататък.

В новонормална Германия „неваксинираните“ де факто сме под домашен арест. Забранено ни е да участваме в обществото. Забранено ни е да пътуваме. Забранено ни е да протестираме.

Каквото напишем се цензурира. Новонормалното правителство, държавните и корпоративните медии и новонормалните маси ежедневно ни демонизират и дехуманизират. Новонормални отряди главорези бродят по улиците, бият пенсионеринахлуват във фризьорски салонипроверяват „документите“, мерят социалната дистанция – буквално, със специални пръчки.

Новото Гестапо дори арестува Дядо Коледа, защото не носил маска на коледния пазар. В училищата новонормални учители ритуално унижават „неваксинираните“ деца, като ги заставят да се изправят пред класа и да оправдаят своя „неваксиниран“ статус. А в същото време „ваксинираните“ деца и техните родители са хвалени, досущ като в новонормална версия на Хитлеристката младеж.

Когато новият канцлер на новонормална Германия, Олаф Шолц, обяви, че

„за моето правителство вече няма червени линии, ограничаващи това, което трябва да се направи“,

очевидно не се шегуваше. Само въпрос на време е той да заповяда на Карл Лаутербах, министъра на новонормалната пропаганда, да изнесе своя голяма „реч в Шпортпаласт“, в която ще попита новонормалниците дали искат „тотална война“… и мисля, че знаете останалото от тази история.

Но това не е просто история за новонормална Германия, или пък за новонормална Европа, или пък за новонормална Австралия. И това не е просто история за една масова истерия, или пък за „свръхреакция“ заради един коронавирус. Тази „Нова нормалност“ е глобално-капиталистическа продукция, съвместна продукция с бюджет за много трилиони, която се подготвяше отдавна и отиващата си година премина точно според сценария.

Заради всички драми през изминалите 12 месеца е лесно да забравим, че годината започна с окупацията на Вашингтон от хиляди федерални (т.е. глобо-капиталистически) сили вследствие на „терористичното нападение на Капитолия“ (познато още като „бунтът на 6 януари“ или „опита за преврат“ или подобните им безсмислици), извършено от няколкостотин напълно невъоръжени поддръжници на Доналд Тръмп, за които се предполага, че възнамерявали да „превземат държавата“ и да „унищожат демокрацията“ с… ами с голи ръце.

Това беше дългоочакваното зрелище по случай „Връщане към нормалното“, което се готвеше през предишните четири години. […] Предполагам, за всеки вече е ясно, че „Връщането към нормалното“ се явява „Връщане към новата нормалност“, която глобалната капиталистическа върхушка вече налагаше над целия свят. Посланието не можеше да бъде по-недвусмислено.

Както Арнолд Шварценегер кратко го изрази, посланието е:

„Да го начукам на свободата ви!“

Посланието е: млъквай и мирувай в строя. Посланието е: покажи ми шибаните си документи. Използвайте шибаните джендърски местоимения. Яжте шибаните буболечки.

Отивайте за шибаната „ваксина“. Не питайте колко пъти. Отговорът е: колкото пъти ви кажем да се инжектирате.

Посланието е: вече няма да има непозволени президенти, никакви излизания от Европейския съюз, никакви „популистки“ бунтувания срещу глобалната синергия на глобалния капитализъм и неговата душегубеща, изпразнена от съдържание джендърска идеология. ГлобоКап приключи с невинното пощипване на дупета. Обявиха го през март 2020 г.

Те ни осведомиха с термини, които не допускат грешно тълкуване, че животите ни ще се променят. Завинаги. Те нарекоха и рекламират тази промяна като „Нова нормалност“, в случай че сме… така де, умствено затруднени. Те не я крият. Те искаха да разберем точно какво се задава, глобално-капиталистическа версия на тоталитаризма, в която ние всички ще сме малки, щастливи, фашизоидни „консуматори“, показващи си взаимно нашите „сертификати за покорство“, за да ни е позволено да живеем живота си.

Няма нужда да разглеждам цялата година в подробности

Помните водещите събития…

Пускането на пазара на „безопасните и ефективни“ чудодейни „ваксини“, които не ви предпазват да се заразявате и разпространявате вируса, и които убиха и осакатиха хиляди хора, но които сега трябва да си инжектирате на всеки три или четири месеца, за да ви позволят да работите или да ходите на ресторант.

Разгръщането на глобалната социално-сегрегационна цифрова система със сертификатите, които нямат абсолютно никакъв медицински смисъл, но които по предварителен план и по линия на „ваксините“ принудително се въвеждат.

Превръщането на инакомислието в престъпление по закон.

Изфабрикуването на „Реалността“.

Пропагандната война.

Ковидалният култ.

Стартирането на великата новонормална чистка.

Пълният пакет патологизиран тоталитаризъм.

Искам да завърша оптимистично,

защото – Боже – тая работа с фашизма е депресираща. Та само ще спомена, че, както вероятно сте забелязали, все повече и повече хора се пробуждат или започват да предусещат какво им се готви и най-сетне заговориха против „ваксиналните“ диктати, „зелените сертификати“, социалната сегрегация и всичко останало от новонормалната фашистка програма. Възнамерявам бурно да насърчавам това пробуждане.

Надявам се, че тези – вие си знаете кои сте, – които редовно оповестявате фактите и се противопоставяте на Новата нормалност, заради което бяхте осмивани, демонизирани, надвиквани, цензурирани, обиждани, заплашвани и другояче репресирани всеки ден от тези 21 месеца, докато нашите по-„уважавани“ колеги – и вие си знаете кои сте – седяха мълчаливо или се включваха във Фестивала на омразата, ще се присъедините към мен в аплодисментите за тези „уважавани“ колеги, ако се включат в нашата битка… най-накрая.

О, ако обаче сте един от тези „уважавани“ колеги и започнете да се биете в гърдите и да се изтъквате, сякаш току-що сте преоткрили разследващата журналистика, и се изживявате като водачи срещу Новата нормалност пред своите YouTube зрители и Substack читатели, моля, проявете разбиране, ако малко ви се ядосаме. Говоря от свое име: да, беше доста стресиращо да върша вашата работа и да ме замерят с говна заради вас, тук, в окопите, през последните 21 месеца. Да не говорим, че това почти уби комедията ми… а се предполага, че съм политически сатирик.

И ето пак се отплеснах, отново се „ядосах“…

Както и да е. И както казваше оня лекар: „Купи си билет, качи се за пътешествието“.

А сега е сезонът на радостта, любовта и прошката, на публичното разпъване на кръст на дисидентите, на параноята и масовата истерия, на гоненията срещу „неваксинирани“ роднини и… Добре де, май попрекалих с изреждането.

Весели празници на вас и всички, освен, разбира се, за новонормалните фашисти, особено онези, които измъчват деца.

Дано Бог ми прости, но се надявам тия шибаняци да се задавят.

Автор: Си Джей Хопкинс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Consent Factory

* * *

Други преведени статии от този автор:

• Иде зимата на Новата нормалност
• Новата нормалност стигна до фазата на Голямата чистка
• Моята военна пропаганда
• Пътят към Тоталитаризма
• Поздрави от немската „Нова нормалност“!
• Превръщането на несъгласието в престъпление по закон
• Ковидалният култ II: Шестте условия за мисловен контрол
• Войната с (дез)информация за вакcинитe
• Въпросът с „неваксинираните“
• Новата нормалност (Фаза 2)
• Какво се крие зад новата Война срещу вътрешния тероризъм
• Дано сте се подготвили за тоталната (идеологическа) война
• Ония немци се върнаха!
• Ковидалният култ

Други статии по темата:

• Иван Стаменов: Операция Covid-19 и Осемте метода за дресировка на Байдърман
• Брандън Смит: Не, изобщо не сме „всички заедно“ и „солидарни“ с това

Преводна статия: „Те искаха да разберем точно какво се задава, глобално-капиталистическа версия на тоталитаризма, в която ние всички ще сме малки, щастливи, фашизоидни „консуматори“, показващи си взаимно нашите „сертификати за покорство“, за да ни е позволено да живеем живота си.“

https://www.otizvora.com/2021/12/14450/godinata-na-novonormalniya-fashizum/

Предишна статия

„От Извора“ и „Истина.БГ“ за Свободата и дълбокия смисъл на Рождество Христово

Следваща статия

Матрица здоровья, жизни и долголетия!

Други интересни