Николай Марков: Радев не е завършена личност, той е продължение на Борисов, но по-лошо!

Автор: Няма коментари Сподели:

https://www.youtube.com/watch?v=1S_Z8bNQr94

https://www.youtube.com/watch?v=1S_Z8bNQr94

полк. ОР Николай Марков, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Връчването на мандат за съставяне на кабинет на „Продължаваме промяната.

   Николай Марков заяви, че се случват неща, които следват някаква логика, не може да се каже, че тя е здрава. Още повече, че терминологията, с която е пълно политическото пространство, не съответства на стоката, която се предлага.

Марков заяви: „Повечето говорят за „партия на промяната“, а такава партия не съществува. Тоест идентификаторът какво всъщност и кой го върши действието не е ясна. Става дума за двама човека, които представляват някакви неща, но не са ясни какви са тези неща. По-скоро аз възприемам, че „Продължаваме промяната“ е една идея в която има двама човека. Но защо се възприема като партия и се интерпретира по този начин аз не мога да си обясня!“.

Връзките между Кирил Петков и Румен Радев.

    Николай Марков заяви по отношение на Румен Радев и Кирил Петков: „Те са един отбор, това е едно завършено цяло, което тече от доста време като завера. Това са естествени процеси. Това е договорка още много преди да започнат митингите, така че това е завършекът на един процес, в който тези хора се настаняват официално във властта. Така че на практика ние ще станем президентска република!“.

Кирил Петков.

   Беновска пусна запис от интервю с Кирил Петков от 26.08.2021 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: За президента Радев можете ли да кажете – верни ли са слуховете, че Ви гласи за водач на негова партия?

Кирил Петков: О, не, това ме питаха и в индустриалната. Не, такава дискусия не е имало. В момента това, което аз знам, е че президентът Радев се опитва трети мандат да се случи. Ако не се случи, следващата му задача ще бъде да направи отново служебно правителство.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

     Николай Марков заяви, че Кирил Петков е общественокомпрометирана личност. Той продължи: „След като влезе през задния вход, прегази Конституцията и ред други неща, каза хиляди неистини, след което излязоха документи. На база на неговите твърдения се наложи да се произнесе КС с решение. Има логика, която показва, че този човек няма близки отношения с истината. Това ме смущава като разумен гражданин, а оттук нататък кой как ще го възприеме е друг въпрос. Едни му харесват усмивката, други това, че тук ще дойдат някакви милиарди и ние ще станем много богати другата седмица, пенсионерите го харесват, защото е хубаво момче, младо, пенсиите им ще станат също по 2-3 хиляди лева!“. Водещата добави: „Сравняват го с Джон Траволта, тук много голяма женска аудитория го лайква. Ще се пошегувам – още не е надминал привлекателността, на която се радваше Бойко Борисов за жените, но натам отива!“. Марков продължи: „Ние българите сме интелигентни същества, обичаме да се шегуваме с управниците си. Ако се сещате по времето на Тодор Живков колко вицове имаше за него, той даже започна да се забавлява в последните години, отначало му беше тъжно, но после свикна. Ние научаваме управниците си да имаме към тях усмивка, а една нация, когато може да се усмихва, това означава, че е жива и мисли!“.

     Водещата пусна запис как връчва Конституцията на Кирил Петков, след което попита: „Какво ще кажете, той я взе, след което тръгна с нея? Това буди ли усмивка у Вас, или недоумение?“. Николай Марков отговори: „Те се смущават от Вас, дори и предишните управляващи се смущаваха от Вас. Защото следвате нетрадиционно поведение, провокирате с интелектуални предизвикателства, а политиците обикновено се страхуват да не се изложат. Да подариш Конституцията не е странно, но те не знаят дали няма някакъв подтекст. Колко журналисти са подарявали Конституцията преди Вас?“. Беновска отвърна, че може би не са се сетили. Събеседникът ѝ отговори: „Значи Вие подхождате иновативно!“.

    Беновска продължи: „Когато Ви подарих миналия път Конституцията, Вие не се смунихте, даже я отворихте и ме оборихте в едно мое твърдение, това според мен е нормалната реакция!“. Марков отвърна, че политическата суета и сексуалността при политиците имат съвсем различни измерения, отколкото при обикновения човек.

Асен Василев.

   „Макар че сте полковник от резерва, Вие сте известен и като много тънък анализатор и на свой ред ще Ви върна моята оценка за Вас. Вие също изненадвате с Вашата ирония, с Вашето образно мислене и с точните заключения, ако играем на дартс, Вие удряте в десятката. Как ще анализирате втория човек в правителството, това е другият човек, който казахте, че олицетворява липсваща партия „Продължаваме промяната“ Асен Василев? Нека да видим едно много хубаво негово качество, което той прояви пред нашата камера и после ще продължим!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с Асен Василев от 3 юли 2021 г.:

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Асен Василев: Пак в английска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате създадени предварителни някакви отношения, приятелски?

Асен Василев: Познаваме се, пяхме в училищния хор. Той беше много голям, 60 човека, всеки десети ученик беше в хора.

Илиана Беновска: Ще позволите ли, сега споменахте, че сте пял в хора, можете ли нещо да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко.

Асен Василев: „Хубава си моя горо!“

Илиана Беновска: Поздравления!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Беновска продължи: „Виждате, аз му стиснах ръката, той ми стисна ръката и ние попяхме. Виждате, че имаме един много силен вицепремиер, който пее и патриотични песни! С това също ли го смутих?“. Николай Марков отговори, че по външните, невербални белези на тялото личи, че Василев се смущава от Беновска. водещата попита защо тогава е запял? Събеседникът ѝ отговори: „Трябва да защити, имаше една програма на ПП, каквото и да означава това, бяха пуснали – защо трябва да изберем ПП. Имаше различни неща и едно от тях беше, защото Асен Василев пее оперна музика. Пред Вас той защити оперните или оперетните си качества! Искаше на по-високо ниво да се представи, но не блесна! Доста фалшиви звучи. Хубаво е един политик да може да пее, но както навремето казвахме – щом е в Първо главно е добре! Ако свири на едно място, а пее в Първо главно, значи нещата са наред!“.

Бойко Рашков.

   „Хубав хумор, дали Бойко Рашков ще Ви разбере?“, попита водещата Илиана Беновска. Николай Марков отговори: „Рашков беше нормален човек преди да го приземят в президентството. Що се отнася до тази величина с бохемските забавления, които всички познават, има тези склонности към продължителното стоене близо до масите. Още Ленин е казал „близо до масите“ и г-н Рашков го спазва – „близо до масите“, все пак тези хора са от ленинското време!“.

    „“До масите“ ли ще управлява той МВР?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че не си спомня да сме имали вътрешен министър, който да не е близо до масите. Водещата отбеляза, че Емануил Йорданов не е бил. Марков отговори: „Той беше до леглата, там имаше други проблеми. Той се отклони от масите заради други неща, но 90% бяха до масите. Общо взето те загиват от черния си дроб, защото МВР е една система, която изисква особен интелект. Но когато стоиш „близо до масите“ със сигурност спазваш главния курс на Ленин!“.

Ролята на БСП и Корнелия Нинова.

   „Каква е оценката Ви за вицепремиера по икономика и индустрия Корнелия Нинова, ще добавя и нейния антураж в този кабинет – Христо Проданов, Иван Иванов и Георги Гьоков?“, попита Беновска. Марков отговори: „Тя води доста „мазни“ борби, от тези хубавите, за да стигне до този пост и беше наградена, което е нормално. Съгласете се, за толкова години пълзене, лазене, нормално е да стигне до този пост. Що се отнася до компетентността, мисля, че има такава, защото тя е част от приватизацията и има опит в тези неща. Тя е един от първите олигарси. Аз бях още в Народното събрание, тя стана първата олигархка в България, защото на много детски години приватизира едно много хубаво предприятие. Смятам, че има компетентност в тази сфера, особено като чух „индустрия“ това много ми хареса!“.

   Николай Марков продължи, че обществото приема нееднозначно Иван Иванов. Водещата поясни: „Даже снощи се наложи БСП да дадат пресконференция в 20.30, за да оборят, че Иванов не бил какъвто бил! Те казаха – лъжа е, че Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК. Само че аз си спомням, че той стоя точно 2 часа заместник-министър на вътрешните работи при Орешарски точно за това!“. Събеседникът ѝ отговори, че формален повод да смажеш един човек в България можеш да намериш винаги. Той продължи: „Аз стигнах до документ, че той е участвал, и то като управител в такова дружество, в Търговския регистър. Сега ще Ви кажа моето мнение обаче. Той е бил председател на Комисия в Народното събрание, която се е занимавала с разследване. Моето мнение е, че той беше единственият адекватен човек с изключително хладен ум от народните представители, които познавам, а те са 7 по 240. Смятам, че този човек има културата да изслушва всички страни спокойно, не е човек, на когото му „завира кръвта“ каквото и да стане и се държи адекватно в стресова среда!“.

   Водещата отвърна: „Аз също съм останала с такова впечатление, но каква експертиза има той в земеделието, може би е натрупал опит от СИК!“. Марков отговори, че Иванов е политическа фигура, а за един политик е достатъчно да има хладен ум и да може да изслушва всички, дори и тези, които не приема. Той продължи: „“Совите не са това, което са“, българите са много интелигентни, независимо кой с каква професия се занимава и не може бързо да им слагаш етикети кой ти е приятели и кой ти е враг. Това е политическа грешка на нашите политици. Нямат култивирано търпение да изслушват всички страни. Иван Иванов има такова качество. А по отношение на компетентността – ами то няма земеделие, той никакво земеделие няма да определя. Той е поставен на „пачи яйца“, ако трябва да се изразим по народному, нали ще ставаме народняци, с Ленин идва и болшевизма!“.

Румен Радев.

   „Кой е Ленин, Вие непрекъснато споменавате Ленин, Радев ли е Ленин?“, попитка Беновска. Николай Марков отговори: „На мен така ми прилича. Защото Ленин на всички паметници е с вдигната ръка, сочи пътя напред! Това е метафора разбира се, но аз смятам, че президентът се забърка в каша, която в краткосрочен план му донесе дивиденти, но далечните дивиденти ще бъдат много лоши за него. Той не знае фундамента на човешкия живот, а той е, че „осанна“ и „разпни го“ вървят заедно!“.

   Беновска пусна запис как връчва Конституцията на Радев в изборната нощ, но той отказва да я вземе. Тя продължи: „Като бивш служител на НСО не може да не си давате сметка колко ръце на Ваши бивши колеги се впиваха в моята ръка и ми я сваляха непрекъснато, докато се опитвах да достигна до Радев. Това е детайл, защото те спаха и се смяха, когато аз му хвърлих ябълката на първите избори. Тогава Вие взехте страна, че те са постъпили абсолютно некомпетентно, мисля, че трябваше да ме свалят на земята моментално, това е истината. Но тук отиваме отново при Радев, защо той не взима Конституцията, и него ли го смутих?“. Николай Марков обясни, че при Радев има една инфантилна компонента, която се вижда във временните изблици на доволство и един особен смях. Той продължи: „Президентът е зрял индивид, завършили са всички функционални процеси по развитие на главния мозък в някакви нормални граници, но той не е завършена личност! Няма личност!“.

    Беновска отвърна: „Но нали е главнокомандващ!“. Събеседникът ѝ отвърна: „Вижте, то в България вече професори, генерали, само в НСО има 20 генерала, които дори не са ходили войници. Тук генерал или професор да станеш, това е най-лесната работа! И милионер! Дайте да не влизаме в тази тема, защото тя е болезнена, тежка и много трудна. Говорихме да личността на Радев. Той сега се припознава като антипода на Борисов, може би затова получава някаква емоционална симпатия от българските граждани. Смятам обаче, че той е продължението на Борисов, по-лошото му продължение. И аз мисля, че г-н Радев много харесва г-н Борисов вътрешно! Питайте по коридорите на ВВС какви неща са се случвали, докато той беше главнокомандващ и ще видите, че са същите, каквито са се случвало по коридорите на МВР, когато там е бил Борисов!“.  Беновска попита: „Нещо лично ли?“. Марков отговори: „Мъжки работи, може би женски работи понякога, не знам! Но когато едни хора имат едни и същи маниери, за да си личност, трябва много неща в себе си да си овладял и да си дисциплинирал, а те нямат такива граници! Това са толкова широко скроени хора, че може би и двамата се вписват в джендър идеологията, нито единият е консерватор, нито другият!“.

    Беновска попита: „Толкова ли са секси, защото един мъж, за да е секси, трябва да може да те подчини и интелектуално, в ума?“. Марков отговори: „Вие говорите за любов, а в политиката нещата не стоят така, защото там става въпрос за власт. Всъщност сексуалното общуване е властово и ако ние придадем окраските на любовта, ще стане много грозна картината. И аз обичам краските само и само за да забравя това, което знам, другото. Чърчил също не е бил много секси външно, но много са си падали по него. Но обикновено хормоналната част от жените, обикновено се задействат от пари!“.

    Беновска пусна запис как подарява ябълка на новоизбрания президент Радев на 13.11.2016 г. и как той и Корнелия Нинова отговарят на въпросите ѝ:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Е, понеже ме аплодирахте, ще започна с края на въпроса си. Ген. Радев, позволете ми да Ви подаря нещо и то наистина да остане здраво и зряло във Вашия мандат! (След тези думи Беновска подари на ген. Радев здрава българска червена ябълка, част от инициативата й да покаже, че в България има и негнили ябълки, след изказването на бившия френски посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан за „гнилите ябълки”)

Пресцентър: Г-жо Беновска, моля за въпроса!

Илиана Беновска: Подарих Ви една здрава българска червена ябълка и се надявам по време на Вашия мандат тя да остане такава!

Пресцентър: Г-жо Беновска, припомням Ви, че имате думата за въпрос, не за изявление, ако обичате! Всички видяхме какво му подарихте!

Илиана Беновска: Започвате с цензурата, а кога ще започнете с репресиите?

Пресцентър: Не е цензура.

Илиана Беновска: Може ли да си задам въпросите?

Пресцентър: Заповядайте!

Илиана Беновска: Много Ви благодаря! Значи не започвате с цензурата и да не очакваме репресии, благодаря Ви още веднъж! Г-н Радев, казахте, че зад Вас няма нищо друго освен вота на народа и аз вярвам, че е така. Но има една мисъл на един Ваш любим автор, че нищо скрито не остава неявно накрая. Това е Достоевски, цитирам малко произволно. Пожелавам Ви това да бъде Ваш девиз в управлението Ви! И въпросът ми е към двамата с г-жа Нинова, някак срамежливо премълчавате кавалерската и зрялата политическа подкрепа на ДПС. Една от партиите с най-устойчив тренд в 27 годишния ни политически живот. Вие, г-н Радев, какво бихте направил като президент да спомогнете за етническия мир, равновесието и да вземете някои от принципите на ДПС в президентството и ще имате ли техен екип? И Вие, г-жо Нинова, ще кажете ли в първо лице, единствено число, че Вие спечелихте, аз, Корнелия Нинова, спечелих изборите? Защото Вие все още нямате заместници в партията, така че Вие управлявате и за пръв път някой от Вас може да говори в единствено число. И, ако съставяте правителство, ДПС ще бъде най-голямата Ви опора, дали няма да го провалите, както кабинета Орешарски?

Пресцентър: По един въпрос, дотук бяхте с въпросите, благодаря Ви за въпросите! И други медии желаят да зададат въпроси!

Илиана Беновска: Въпросът е много важен, Бояна, ако обичаш не ме прекъсвай!

Пресцентър: Аз не Ви казвам как да си водите предаването!

Илиана Беновска: Дали второто правителство на БСП и ДПС няма да бъде провалено като кабинета „Орешарски”?

Румен Радев: Уважаема г-жо Беновска, радвам се пак да Ви видя! Благодаря, смятам, че това не е забраненият плод! За ДПС, искам да благодаря на всички членове и симпатизанти на ДПС, които гласуваха за нас, както и членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които гласуваха за нас и които, както чухте, са повече от тези на ДПС и ПФ и други партии. Цифрите са такива, че дори всички тези гласове на ДПС да отидат при кандидата на ГЕРБ пак не им стигат и то с много. Що се отнася до етническия мир мисля, че България трябва да запази своята политика. Ние имаме един наистина работещ модел, той е доказан с годините, трябва да има приемственост, но най-важното, аз Ви гарантирам, че ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските гражданиКорнелия Нинова: Г-жо Беновска, няма нищо срамежливо в това, което изчетох, открито и директно. Прочетох колко членове на ГЕРБ, колко на ДПС, колко на ПФ са подкрепили ген. Радев и Илияна Йотова. Това са числата и фактите. От всички политически партии българи са преценили, че това трябва да бъде водача на нацията. Що се отнася до отговорността в първо лице, единствено число, спомням си, че преди 3 месеца на една пресконференция на „Позитано” точно Вие ме атакувахте много остро и искахте да поема отговорност в първо лице, единствено число за ген. Радев. И тогава Ви го казах на онази пресконференция, аз го предложих, аз ще нося отговорност, ако не победим. Тоест аз съм доказала, че мога да нося тази отговорност. Но днес казвам, не аз спечелих тези избори, спечели ги българският народ! Благодаря!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    След като изгледаха видеото Беновска помоли госта си да продължи с личностния си анализ. Той отговори: „Ние се забавляваме в студиото. Аз не искам да влизам в дълбочина не за друго, а защото смятам, че не честно да занимавам аудиторията, като изграждам социални профили. Това го правя за собствена консумация, за да мога един човек да не го гледам равностранно, тоест да не е равнинна фигура, а да има 3D. Така се вижда човек от всички гледни точки. Когато харесваш усмивката на един човек, да речем на г-н Петков, нашия бъдещ партиен ръководител, ако харесваш само усмивката, това е равнинно, това е просто уравнение. Това не е предизвикателство за хора, които обичат математиката. Трябва да има повече неизвестни в едно уравнение, ако може да не е решавано никога. Доста предизвикателства има пред един буден ум. Докато оскотелия ум търси прости формули и жестове, там всичко се решава от теорията на жеста – усмихнеш му се и той си казва „много е готин“. Седнеш до него на пейката и той си казва „и той е като мен“. Имаме проблем с образователната система в България, тя има дълг към миналото ни и дълг към бъдещето ни. Например начинът, по който се подхожда в тази система в Китай, ние все едно пишем върху дъски от пясък. Има предизвикателства към човека от бъдещето и ако ние искаме да сме хора от бъдещето, трябва да отчетем това технологично развитие на света и в никакъв случай да не се гледаме в равнина, едностранно. Трябва да има малко по-задълбочен поглед, зад който обаче да стои една усмивка. Човек хем трябва да бъде много задълбочен, хем трябва да бъде и лековат в отношенията си, за да не натоварва другите, било то в семейството или в политиката!“. Така завърши разговорът между Николай Марков и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 г. 

 

Предишна статия

Reiner Fuellmich | Full Length Interview in Berlin | Planet Lockdown

Следваща статия

The COVID Shots Are Killing People

Други интересни