По всичко си личи, че разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната

Автор: Няма коментари Сподели:

По всичко си личи, че разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната.

Свалянето на Живковия режим беше подготвено от собствената му номенклатура, то почти не срещна съпротива и беше масово аплодирано.

Но Корупционният режим, както виждаме, има много яростни защитници. Кои са те?
Това са политическите кукли, чиито трагикомични изпълнения в кабинетите на Борисов и в парламента са пребогато заплатени.

Това са кукловодите им, превзели България за собствена употреба – с четирите й власти и с всичките й богатства: горите, реките, язовирите, предприятията, хазната.

Това са и поканените на тяхната маса – чиновници, партийни шефове, банкери, бизнесмени, редактори.

Това са и сервитьорите им, шутовете, мисирките, говорителите, компаньонките, професорките, синдикатите и прочие персонал.

Това са и консуматорите на трохите от безсрамния им гуляй. И перачите на парите им през „институти“ и фондации. И охраните им от криминални авторитети и силоваци. И жените им, любовниците, баджанаците. И уличените в корупционни престъпления олигарси. И жертвите им, оглупели в нищетата си от страх – за мизерната заплата, за добитото с рушвет местенце в детската ясла…

Списъкът с персоните, които си искат корупцията, е дълъг – допълнете го, ако искате. Но и така е ясно – яростна ще е последната им битка.

                                                                   Анна Заркова            https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Ето как Сингапур се справи с корупцията

Следваща статия

ПЪРВИЯТ ОТ ВЕРИГАТА ПЕРАЧИ НА ПАРИ

Други интересни