ИСТОРИЯТА В ОБЩИНА КАЛОЯНОВО ПРОДЪЛЖАВА

Автор: Няма коментари Сподели:
На 25 ноември 2021 година на работа в общината се яви Георги Георгиев на основание на решение на  Върховния административен съд, за което прочетохте в предишната статия.
Така на 25 ноември на работа бяха двама – старият кмет – Г. Георгиев и Виктория Михайлова, която беше избрана за кмет на община Калояново на втория тур на частичните местни избори на 10 октомври 2021 година.
На 26 ноември Г. Георгив се опита пак да отиде на работа, но не беше допуснат в сградата на общината. Някой се бе постарал дори да извика полиция.
Ден преди това се появи съобщение в страницата на Общинската избирателнта комисия, че на 26 ноември в 17 часа и 30 минути е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия, относно обявяване на предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Калояново. От тринадесет човека в ОИК на заседанието се явиха единадесет.
Здравко Дошков и Ася Караминчева не се явиха. Стана ясно, че на 25 ноември ЦИК е изпратила писмо до Общинската избирателна комисия, с което настоява комисията да отнеме правомощията на Г. Георгиев. Гласуването се извърши поименно и беше взето следното решение:
„Обявява предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Калояново – Георги Георгиев, считано от влизане в сила на определение № 2002248 от 12 ноември 2020 година, постановено по НОХД № 7101/ 2020 на Районен съд –Пловдив.
Настоящото решение не подлежи на обжалване пред Административен съд –Пловдив,  съобразно правилата и сроковете на Изборния кодекс.“
За това решение гласуваха всички 11 присъстващи членове на ОИК.
                                                                                         Ирина Кирилова за Тракийски Свят
Предишна статия

В ОБЩИНА КАЛОЯНОВО СА КАТО ПАТЕ В КАЛЧИЩА

Следваща статия

Гениална графика – изкуство

Други интересни