В ОБЩИНА КАЛОЯНОВО СА КАТО ПАТЕ В КАЛЧИЩА

Автор: Няма коментари Сподели:
    Автор: Ирина Кирилова
В понеделник – 29 ноември в 13 часа и 30 минути в Административния съд в Пловдив ще има дело, свързано с историята около кметовете на община Калояново. Жалбата е подадена от Пламен Николов, който беше заместник- кмет на общината и кандидат за кмет на частичните местни избори. Той достигна до втори тур, но изборите бяха спечелени от Виктория Михайлова. Седмица, след като седна на кметския стол, г-жа Михайлова освободи от длъжност Пламен Николов. Но делото в понеделник няма нищо общо с това, а е свързано с искането на Николов решение № 47 на Общинската избирателна комисия, с което Виктория Михайлова и е връчено удостоверение за кмет, да бъде обявено за нищожно. Това негово искане е свързано с два важни документа. Единият е решение № 11729 на Върховния административен съд от 17 ноември 2021 година във връзка с жалба на бившия кмет Георги Георгиев, с което ВАС обявява за нищожно решението на Общинската избирателна комисия № 144-МИ от 27 май 2021 за нищожно. С него предсрочно са прекратени пълномощията на кмета на общината. Другият документ е решението на Общинската избирателна комисия от 26 ноември 2021 година, в която 11 човека гласуваха да се прекратят пълномощията на кмета Георги Георгиев от 12 ноември 2020 година, когато е излязло определение от Районния съд в Пловдив.
Според Пламен Николов, който има две висши образования, от които едното е право, няма никакво правно основание в община Калояново да се проведат на 3 и на 10 октомври 2021 година избори, защото според двата документа излиза, че никога не са били прекратявани правомощията на Георги Георгиев.
Цялата тази история създаде особена обстановка в селото и мненията са различни. По- важното е какво ще реши Пловдивският административен съд по жалбата на Пламен Николов. Ще ви осведомим за решението му и за всичко, което така се забърка, че не се знае как ще може да се оправи.
                                                                                              Trakia World
Предишна статия

Что происходит сейчас в Швеции? Сопротивление против матрицы!

Следваща статия

ИСТОРИЯТА В ОБЩИНА КАЛОЯНОВО ПРОДЪЛЖАВА

Други интересни