На Влака на Бъдещето ще се качат тези народи, които съзнателно насочат усилията си натам въпреки целия шум и креслива суета! Билетното гише вече е отворено!

Автор: Няма коментари Сподели:

Заради САЩ(и консуматорското им увреждане), ФЕД и $ като световна валута, и излезлите победители САЩ от ВСВ дала им свободата да хванат с пипалата си почти всяка държава, чрез сателитните си организации МВФ и СБ, а сега изживяващи се като едноличен хегемон, пратктически няма излизане от този порочен кръг, и САЩ продължават да си живеят на гърба на целия останал свят, защото иначе страните ще фалират и се налага да изнасят каквото може на ниски цени да си покриват дългове, за да може на американеца(една много малка част в съвремието ни) да му е добре. 

Повечето злато, което съществува на планетата има повече от една претенция за собственост.
За всяка унция злато има поне няколко човека или институции, които смятат, че им принадлежи …
Както е поговорката: ако не можеш да го държиш – не го притежаваш.

Тази игра не може да продължава вечно, защото рано или късно хората ще си поискат физическото злато.
Всичките правителства и централни банки по света знаят само едно – да правят пари с пари от нищото(нули и единици в компютърни процесори), за да надуят още инфлацията на валутата. Ако на някой не му известно от четящите, от всички пари само около 3% са хартийките, които наричаме пари. Останалото някой чука по клавиатурата и се появява от нищото.
Те правителствата практически нямат и други опции. Единствено могат да избират къде да ги налеят и да надуят балона за следващата криза. Иронията е, че ние, данъколатците ги плащаме всяка следваща порция лихви по тези пари, но нямаме право дори да избираме къде да се вкарат след като се “напечатат”, а уж избираме същите тези, които подписват тези решения. Както доста хора може би са забелязали любим сектор за надуване на инфлация от правителствата е имотния пазар. Останалото е история…
Единствения друг вариант е да се върнем към истински пари, но така правителствата и финансовите международни престъпни организации ще излязат от голямата понци схема, с която управляват света.
Няма как понци схемаджии да оправят тази каша, защото те не могат по друг начин да правят “бизнес”. Цената на златото е изкуствено подтискана, за да може да изглежда по-непривлекателно като разменна единица, защото ако цената му е ниска долара изглежда, че уж струва нещо и си заслужава статута на световна резервна валута, докато всъщност е изветно, че той не заслужава този си статут. Банките нарочно продават злато на партньорски прокси банки (bullion), за да прикрият изпразването на резервите си, и мошеническото си счетоводство.
И така до кога? Тази понци схема не може да продължава безкрайно. Все някога някой голям играч или държава ще си поиска парите в злато и ще повлече всичко, и тогава наистина системата ще се срути и ще има някакъв шанс хората да им светне и да определят по-добра алтернатива на парите.
Преди около век Хенри Форд и Томас Едисон им светва, че енергията не може да бъде фалшифицирана, съответно е много подходяща за парична валута(подплатена с енергия). И са били в права посока, а не както сега подплатена с вяра, че тези дето въртят голямата понци схема(правителствата) ще продължат и утре, и вдругиден …

Вече всяка “криза”, която създават(както почнаха вече през 10 години) ще трябва да бъде в пъти по-голяма от предишната, за да могат сметките да излизат …

П.П. – погрешно наричаме валутата „пари”, валутата не е пари … даже дефинициите и понятията променят, както с думата „ваксина”, за да продължи “въртенето в правилната посока”. 

Kristian Stoilov

 

Бих добавил няколко момента към така описаната картина.
Условните “данъкоплатци” не могат да решават, рядко са могли и вероятно и занапред няма да могат, защото някой като си купи билет за театър, не означава, че може да реди актьорския състав и да пише сценария. Същото е и с билет за круизен лайнер или влак – не ти дава правото да взимаш решенията. А в реалния свят дори стоп-крана не е достъпен.
“Миноритарните” акционери са силни, когато са обединени и знаят какво искат и как да го постигнат. Срещу това обаче работят СМРАД (Средства за Масова Реклама, Агитация и Дезинформация). Храмовете на Културата,
Изкуството, Образованието и Науката са осквернени, натъпкани със менте-сурогати и алчни търговци. Няма как: “Свято място пусто не остава”…
Ще е грешно да се хлъзва в посока да се жали който и да било. Правичката да си кажем, в реалност, по един или друг начин, осъзнато или на подсъзнателно ниво “Всички Всичко Виждат и Разбират”. Дори най-лъганите и манипулираните съзнато или не чувстват, че нещо не е наред. И кое хапче избират – синьото или червеното? Хората често са слаби и мързеливи, уроците и правенето на домашните са в тягост, Историята и Математиката не са им е любими предмети. Искат да са потребители (искат всичко сега и веднага), а не съзидатели. И тук идва учтивия стар
господин с изящните обноски (“man of wealth and taste”) и със договора.
И подпис вече не е нужен, договора е дистанционен, ежедневните действия и решения на всеки са неговия подпис.

Описанието на Кристиян спира до момента, когато “някой си поиска Златото” и този момент тъне в мъгла. Синьото ни Кълбо се смали до мащабите на селце и всички сме на един влак, независимо от номера на вагона и класата. Кой от влиятелните пътници би се самопогребал в братска могила изтръгвайки своята тухличка от общата Паянтова Сграда докато все още съумява да се крепи в своето макар и стесняващо и деградиращо жилище? Никой! Поне докато Новата сграда е в строеж. А тя, съдейки по Западната истерия е в активен строеж и рано или късно ще бъде
пусната на пазара за заселване. Водата ще спадне и ще се види кой е плувал без гащи и всеки ще остане с това, което може да сложи на масата.
Центровете и полюсите ще се преместят, а ущърбните райони с много пасиви, без реални активи и без потенциал за съзидание и способност да са полезни ще изчезнат от ефира за десетилетия.

Кристиян е прав – Енергията е валутата на Вселената. Но, за да бъде реализирано хармоничното й “живеене” от Човечеството, са необходими критични инструменти като Знания, Интелект и Морал.

На Влака на Бъдещето ще се качат тези народи, които съзнателно насочат усилията си натам въпреки целия шум и креслива суета. Билетното гише вече е отворено.

Victor Arabadzhiyski

 

Чудесно казано, Викторе,

Аз само бих добавил, че нациите, в които Моралът е заменен с обожествяването на парите, ще трябва да изчезнат от лицето на земята.

И големият въпрос е, ще може ли това да стане без те да запалят изпепеляваща всичко и всички война.

Ivan Daraktchiev

Предишна статия

COVID Shots Are the Deadliest ‘Vaccines’ in Medical History By Joseph Mercola Mercola.com November 22, 2021

Следваща статия

45 жертви при пожар в автобус край Боснек! Разкази на спасените при пожара в старческия дом в село Рояк!

Други интересни