ХАЙДЕ НА ИЗБОРИ!….

Автор: Няма коментари Сподели:
Ирина Кирилова
Останаха три дни до изборите за президент и за Народно събрание. За трети път тази година отиваме да гласуваме за народни представители. Преди се обвинявахме, че на четири години все грешим, а сега през четири месеца пак грешим.
Избрахме хора през април, които не можаха да се разберат, за да направят правителство. Втория път избрахме пак същите хора с надежда, че са поумняли. Но те влязоха в парламентарната зала още по – озверени, още по – готови да провалят доверието на хората.
Сега отиваме за трети път да избираме наши представители, които ще защитават интересите ни. Появиха се нови двама млади, които направиха нова партия и сега искат с тях да продължим промяната. Но се прокраднаха съмнения, че има уговорка между тях и Х.И. като станат депутати, да се обединят в една партия, да станат първа политическа сила и да вземат мандат за съставяне на правителство първи, без да се съобразяват, че друга партия ще е спечелила изборите. Дали това е истина или е плод на въображението на един от кандидатите, вече не можем да разберем. Защото в тази предизборна агитация всеки си говори, каквото си иска. Ние така се объркахме, че не знаем кой е в ред, кой е истински, кой е болен, кой е смешник…
Пък отгоре на това имат имунитет като кандидати и нищо не могат да им направят, макар да дрънкат понякога пълни глупости. Да напомним само, че Народното събрание ще има правилник и той ще регулира кой с кого може да прави парламентарна група. А къде отиде моралът? Как ще измамиш хиляди избиратели, които са гласували за една партия, че тя иска да реди министри с друга?
И още нещо! Тези млади хора бяха в служебното правителство, подредено и назначено от Румен Радев. И изведнъж се откъснаха от там и направиха партия. Нека, младите вече им дойде времето, но защо започнаха предизборната си агитация с лъжа? Конституционният съд отсъди, че единият от младите е с двойно гражданство и като такъв е бил министър, назначен от президента. Някой търсят вината в К. П. Други направо казват, че не може един президент да не си провери министъра какво гражданство има.
Ами машините, за които се говори повече от десет дни? 224 ли са, повече ли са, били докарани, за да се използват части за ремонт – казват от фирмата. А как ще се ремонтира по време на избори? Нали ЦИК реши, че като се развали нещо в машинита, се преминава на гласуване с хартиени бюлетини. Колко време мина, откакто ги намериха в оня склад, а Рашков чак на 11 ноември разпоредил пълна проверка. На кого, Рашков? На себе си? Нали е твоя отговорността да проведеш честни избори? Ами защо не я назначи тази провека в деня на изборите? Или на Рашков му е по – лесно да разпореди да изпратят призовки на 40 човека от град Раковски и да ги привикат рано сутринта в „Икономическа полиция“ в Пловдив, да ги накарат да подписват протокол, че няма да купуват гласове? Знаем какво правиха с католическите свещеници по време на комунизма, колко от тях загинаха по лагери. И точно тези хора да бъдат плашени и да не спят по цяла нощ! Ама какво е това – да ти влизат в къщата и да те проверяват имаш ли пари, дадени да купуваш гласове? Това демократична държава ли е? И до къде стигнахме? Бивш министър – председател да съди министър на вътрешните работи.
Бойко Борисов имал банка – казал Бойко Рашков.
– А да докаже коя е банката и къде се намира в съда – каза бившият министър – председател.
Но да оставим кандидатите за народни представители и да видим другите избори! Ще избираме и президент на 14 ноември, който ще представлява България пред света. Двадесет и четири кандидати имаме за този пост. Както се казва в една народна поговорка, „кьораво и сакато“се е втурнало да става държавен глава.
– Аз съм с вас ! – казва кандидатът Румен Радев.
Като сте с нас, защо искате втори мантдат г-н летец? Защо не дойдете при нас да садите кромид, домати, пипер, да видите как дъждът обърка някои реколти, че няма добив? Защо не дойдете да издоите една крава и да дадете млякото и за стотинки на прекупвачи? Защо не получите един месец 400 лв., за да видите как живее един пенсионер? Много е лесно горе, нали? От там виждате ли колко хора умират? Нали на връх „Шипка“ на трети март казахте, че няма коронавирус? Защо умират стотици? Защо не казахте на вашия министър на здравеопазването през лятото да не разхлабва мерките? Знаете ли колко струват лекарствата за пневмония? И ако ви е толкова мило за самолета / има го във вашата реклама/, идете да си летите!
Ами то да сте само вие, с мед да ви нахраним! Всички кандидати трябва да дойдат при нас. Ние сме жителите на тази държава.
Една кандидатка иска лустрация, друга кандидатка за вице иска узаконяване на еднополовите бракове, трети разбива къщите на хора по сексуалната им ориентация, четвърти влиза в студио като санитар, пети нарича държавата ни колониална, шести се хвали какъв бизнес има, седми е против ваксинирането, следващият не
може да говори, друг изглежда неадекватен, боже, да не смееш да си пуснеш телевизора. Не, привключих на музикална програма и там пеят: „Вземи огън, запали ме“!
Един интелигентен мъж иска да стане президент, сега пък защо го подкрепила пария ГЕРБ. Да си била издигнела свой кандидат. Какво му е на проф. Герджиков? Не е умен ли, не изглежда добре ли, не е културен ли, не е известен в света ли, не знае пет езика ли, не ръководи единствения признат в света университет ли? От злоба го заляха с такава помия, че той самият казва, че никога не е предполагал, че за един човек могат да се пишат толкова грозни неща.
Какво му е на Горан Благоев? Доктор към Българската академия на науките, начетен , познава международната политика, възпитан, специализирал „ Теория и история на дипломацията“, историк, журналист, общественик, разкри в своето предаване в БНТ кои духовници са били сътрудници на Държавна сигурност, защитава българските национални интереси…
Спирам, защото нямам намерение да правя портрети на всички и да казвам за кого ще гласувам.
Хайде на избори 32 години след десети ноември 1989 година! Година на възторг и радост, година на очакване за добър живот.
2021 година сме. И пак сме в година на надеждата, че хубавото идва. Кой ще ни го донесе? Време е сами да си го направим като гласуваме за правилните хора. Успех, кандидати! Мисли, народе!
                                                                                                                                  Тракийски Свят
Предишна статия

Чудесно музикално изпълнение с танци

Следваща статия

Не нужны мне дворцы и хоромы

Други интересни