Бенин днес, един малък Рай

Автор: Няма коментари Сподели:

https://rumble.com/vox82j-41860891.html?mref=srt1v&mc=dosh4

Порто Ново – столицата на Бенин

Някои държави на планетата ни изненадват с факта, че не е достатъчно те да имат един основен град, следователно отговорностите са разделени между две населени места.

Понякога това предизвиква объркване, например столицата на Бенин е Порто Ново, но правителството седи в Котону, който се смята за най-големият град в страната, не само политически, но и икономически и културен център…

Пристанищен град с история Столицата на Бенин има няколко имена – Огбон, Хогбон, Адиасе, докато официалното име на града Порто Ново показва, че се намира на брега на Гвинейския залив и изпълнява важна мисия на морското пристанище на страната…

Местните историци уверяват, че първите жители са се появили на местните територии още през 17 век, век по-късно на картата се появява ново селище, но все още е невъзможно да се посочи точна дата. Предполага се, че още тогава градът е удостоен с чест да стане столица на африканска държава.

Осемнадесети век въвежда ерата на колониализма в Бенин; териториите са управлявани от португалците. Градът се превърна в голямо пристанище в Гвинейския залив, основната стока – африкански роби, изпратени от тук в Америка. След като териториите стават френски, Порто Ново е обявен за главен град на колонията.

И едва през 1960 г. държавата Дахомей получава дългоочакваната независимост.

Кралски дворец Бенин и официалната му столица все още приемат малък брой туристи. Има много причини за това, включително лошите климатични условия, неразвитата икономика, ниското ниво на развитие на туристическия бизнес, липсата на атракции от световна класа, които са интересни за пътуващите.

Една от основните културни ценности на столицата е Кралският дворец, разположен в района на Аваса. Вярно, появата му е далеч от традиционните идеи за жилището на монарсите.

Някога жителите му са били древните африкански крале на Хогбонов (оттук и едно от имената на столицата). Сега в него се намират колекциите на музея Honme – основното хранилище на културни и исторически ценности на Бенин. Сред музейните предмети и експонати, които остават в туристическите снимки, важно място заемат: предмети, свързани с местните религиозни обреди; древни музикални инструменти; уникални глинени изделия; снимки, изобразяващи членове на кралското семейство.

За съжаление, повечето експонати на музея са в складови помещения и не се предлагат за проверка..
източник: https://bg.aroundtravels.com/different-countries/capital-benin-map-photos-what-capital-in-benin.html

Предишна статия

Мечта…

Следваща статия

28 декабря 2019 года в городе Якутск – 50 градусов по Цельсию

Други интересни