Културата на изтреблението иска главата на един будител

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес лишават противниците си от платформа и им отнемат отличията, а утре може и да осъществят въжделенията си за елиминирането ни от битието и изтриването на следите ни от човешката история.

Този път няма да ви занимавам със себе си. За моите сблъсъци с Културата на изтреблението (Cancel Culture) вече съм писал. Не един и два пъти.

Преди някой да ме е „поправил“, известно ми е, че Cancel Culture не се превежда буквално така, както го превеждам. Наясно съм, че има и „приет“ официален български термин. Превеждам го смислово и важното е, че смисловото е вярно.

И никак не преувеличавам

Фанатичните вопли на такива като бернското нещо Аспарух Илиев за прокурорски лов на вещици и истерията на мисирките от фармацевтично индуцираните СМИ (средства за масово изтрещяване) са добре познати. Познати са и на мен, въпреки че не гледам телевизии от над година и половина. Глух и сляп да си, няма как да не те намери и застигне отзвук на шумната лудост.

Но днес научих за интервю с някакъв д-р Красимир, който „краси мира“ с призиви за смъртно наказание на всички хора, които не искат да са лабораторна мишка в клинични изпитания като него. Говорим за 80% от българската нация, която нео-нормалникът е взел на прицел. Да, фанатизмът е способен и на това. Не от днес, а от памтивека, а днес просто зилотите си имат нова доктрина, в която да се надпреварват по правоверие.

Но винаги се почва по-отдалеч… И ще ви занимая с конкретен пример

Читателите и слушателите ни вече познават д-р Яна Шишкова. Вероятно са научили, че вечерта след шествието тя беше лишена от платформа за следващи политически некоректни инициативи. Случайно или по-скоро не, това се случи броени минути, след като семката на Милен Велчев потвърди нейната прогноза в нашия подкаст, че тестването на учениците е просто крачка към агитацията за тяхното „ваксиниране“.

Изобщо, позициите на д-р Шишкова са много добре познати, но нека не се вкарваме в капана на изтребителската култура. Позициите по даден въпрос, правилни или не, ама никак НЕ определят качествата на човека. Те не го определят и като професионалист, особено ако позициите по дадени въпроси не са пряко свързани с естеството на работата му.

Аналогично, качествата на актрисата Джина Карано и нейните позиции, донякъде сходни с тези на д-р Шишкова, например за постоянното носене на маски, са две различни неща. Изтребителската култура уволни Карано от сериала, в който се снимаше – защото така! И не се съмнявайте, че българските аналози на тези апокалиптични скакалци биха опитали да направят същото и с Шишкова.

О, те вече го правят!

Но преди да ви запозная с подробности, нека караме с правилните приоритети и акценти! КОЯ е Яна Шишкова и ЗАЩО беше отличена сред „будителите на Слатина“? Най-малкото… защото тя е човекът, който от 20 години развива китаистиката на България в средното образование.

Подробна биография тук »

Нейни ученици са печелили два пъти първо място в Европа на най-престижното състезание „Китайски езиков мост“. Стигали са до 3-то и 2-ро място в света. Пак Яна Шишкова е човекът, който три пъти е писал учебните програми за овладяването на този сложен език.

И пак тя е единственият учител по китайски език в средното образование, който през декември 2020 г. представя добрите практики в преподаването на китайски език в ОРЕС среда в средното образование, в рамките на формата 17+1 на международния форум за учители по китайски език. Домакин на събитието е бил Регионалният център на Институтите Конфуций за Централна и Източна Европа в Унгария. Методиката, разработена от д-р Шишкова, получава признание като водеща в цяла Централна и Източна Европа.

Едва на 24 години Яна Шишкова е отличена с „Нобеловата награда“ в китаистиката,

като получава и Награда за особен принос към българо-китайските отношения от Посолството на КНР. След всички тези години на успехи като международно признат будител идва и моментът да получи признание на родна почва. Родители на нейни възпитаници я номинират в кампания от кмета Георги Илиев за „Будител на община Слатина“.

Д-р Шишкова печели наградата. Оставям отворен въпрос: за кого е по-голямата награда? – За самата учителка или за община Слатина? Личното ми мнение е, че е второто.

А сега скакалците на апокалипсиса искат главата на този будител

Защо? – Защото, както е известно, Шишкова е против задължителното, незаконно и противоконституционно налагане на маските, тестовете и това, което се рекламира като „ваксини“. Тя е за избор. Но фанатикът е фанатик, защото не познава и не признава избор.

Вижте реакциите под поста на кмета Илиев. Вижте и статиите като тази. Вижте как заслугите на един професионалист, признат по целия свят, се заличават с етикета „антиваксър“.

Можете да напишете няколко реда на изтребителите, ако прецените, че има смисъл. За мен няма смисъл. Всеки опит за разговор с тях винаги ми е носил само омерзение и желание да отида да се изкъпя.

То е като да спориш с радиото и телевизора, и не е метафора

Защото такива безличности наистина са просто ехо на пропагандата в СМИ. Те нямат мислене, колкото и да си въобразяват, че го имат, та даже се убеждават взаимно, че било критично и рационално. Те си имат само една гола идеология и понеже са колективисти, гравитиращи към всяка форма тоталитаризъм, или си с тях, или си (най-малкото) за заличаване, за лишаване от достъп до обществени и значими трибуни и професии, а (в перспектива) – за „смъртна присъда“, ако цитираме „красящия мира“.

И все пак, макар да не споря с такива умопобъркани безличия (които и без чужда помощ се показват и доказват като „чипирани“ клонинги, изпълняващи една и съща програма), пиша тази статия. Значи, убеден съм, че има смисъл да се пише нещо. Не искам и вие да пишете фермани.

Ако обаче не защитим главата на един будител, която ново-нормалната Иродиада иска на тепсия, де да знам, може да отнемат наградата на д-р Шишкова. Мисля, че това тя лесно ще го преживее, макар и с омерзение. Но следващата стъпка на културните изтребители ще бъде да я атакуват като учител – не защото няма нужната квалификация да преподава китайски, а защото няма „правилната“ идеология на ново-нормалния „прогрес“.

Вярвам, че това не трябва да се допуска

Успеят ли веднъж, те няма да спрат. На запад вече почти не остана кого да cancel-ират, та апокалиптичните скакалци започнаха да се ядат взаимно. Най-правоверните атакуват своите и заради най-несъществена ерес от безбожната си религия.

Там, на Запад, са ариманови ТЪЛПИ. А тук са шепа кресльовци, които доста са се объркали, че са значим фактор. Цифром и словом – те са 5 (пет) процента от обществото, ЖАЛКА ШАЙКА, откърмена от държавната политика и няколко грантови СМИ.

Тези НИЩОЖЕСТВА (в процентно отношение) искат да дават оценки и да решават съдбите на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Аз казвам: НЕ! А дали и вие ще защитите Яна Шишкова, преди да са се настървили и да атакуват други, оставям на свободната ви воля.

                 Иван Стаменов
                                                   03.11.2021 г.

https://www.otizvora.com/2021/11/14257/kulturata-na-iztreblenieto-iska-glavata-na-edin-buditel/

Предишна статия

Как я оказался в шкафу

Следваща статия

„Еко“-система на микрочипирани и хибридното ново човечество

Други интересни