„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“ В КОЯ ПОСОКА?

Автор: Няма коментари Сподели:
Да си президент на една демократична държава, да назначиш служебно правителство и в него за
министър на икономиката да сложиш човек с двойно гражданство, това означава, че юристите в това президенство не са проверили твоя указ дали отговаря на конституцията.
А в нея ясно е писано, че само български гражданин може да влезе в управлението.
Добре, да предположим, че юристите не са доогледали нещата. Ами президента? Нали е държавен глава?
Нямаше ли възможност да се свърже с канадските власти и да изясни гражданството на този министър?
Видяхте ли сега какво стана, г-н Радев? Конституционният съд обяви назначението на Кирил Петков за министър на икономиката за противоконституционно.
А министър – председателят Янев къде беше, та не установи, че министър от собственото му правителство има канадско и българско гражданство? Нима в Министерския съвет няма юристи? И сега ВМРО като подаде жалба до Върховния административен съд да бъдат отменени всички заповеди на Кирил Петков от 10 май 2021 до деня, в който напусна правителството, какво ще стане?
Момчета, които скочихте в политиката, както сами казвате, защо правите така, че да затъваме още повече? Малко ли ни е, че всеки ден умират хора от коронавирус, от инсулт, от инфаркт, от рак, от убийци по пътищата, малко ли ни е, че сме на ръба на оцеляването? Вие в магазини влизате ли, или вървите да снимате грешките по магистрали и язовири? Вие знаете ли колко струва един литър олио, един хляб, едно кило сирене? Тъкмо хората решиха да ви се доверят и вие сринахте всичките им надежди.
А Радев направо излезе извън пистата за състезание за държавен глава. А такива бегачи ги декласират, нали гледате спортни състезания. Радев, показахте, че можете да правите 50 лицеви опори. Сега като излезете след изборите от онази сграда, ще можете да стигнете до сто. Защото трябваше да си признаете грешката, а не да нарушавате конституцията. Само ми е чудно как не беше обвинен Бойко Борисов за решението на Конституционния съд.
Пък искаме държавата ни да се оправи, след като всички знаем, че рибата се вмирисва от главата.
                                                                         Ирина Кирилова за Тракийски Свят
Предишна статия

Диктатурата се засилва! Сертификатите на тираните!

Следваща статия

Помогни да спрем джендър директивата на ЕС

Други интересни