В ЗАДЪНЕНА УЛИЦА СМЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:
                                        Ирина Кирилова
Добре се наредихме! Над 200 души умрели от коронавирус за 24 часа, 5 хиляди заболели и… зелен сертификат за дейностите на закрито. Този министър на здравеопазването днес ще ми говори, че да си лекар е велика работа. Я да вземе да се оборудва, да влезе в отделение с болни от коронавирус и да прекара там един месец, та да се научи какво значи лекарската професия.
Три служебни правителства на Радев и какво направиха – да умираме от глад. Четири пъти увеличение на тока, неплатени заплати на хора със семейства, хиляди болни от коронавирус и задължителни мерки, които ми отнемат напълно правата, дадени по конституция. Не знам как на някой може да му мине през главата мисълта, че ако не съм си сложила ваксина, ако се поболея, не дай си, боже, от коронавирус, ще си плащам лечението в болницата. Като чух това се почувствах направо смачкана. Да ми отнемат правото на свободна воля и аз да си платя, че ще ми спасят живота! Този човек, който го измисли това, такъв грях има, че не знам с какво ще си плати на оня свят.
Ама то и народ няма. Като се втурнаха това лято по курорти – кой в Гърция, кой в Турция, кой по други страни на света, знаем ли ги с какви хора са се срещали, кой какъв вирус носи и кой от какво е болен? А дискотеките? Младите като за последно по цяла нощ пият и танцуват, без да си дават преценка с кого се прегръщат и целуват.
Никакъв ред в магазините – кой с маска, кой без маска, кой киха, кой кашля – ужас, да не смееш да си купиш хляб.
Сега като затворят и училищата, кой ще гледа децата ни? Нали родителите трябва да работят, за да си издържат децата и да могат да си платят тока и парното, да си купят ядене? И може ли едно обучение в час да се сравни с това, което се предава по интернет? Никога! То ако можеше така, нямаше хората още в средновековието да открият училища, нямаше Борис първи да покани учениците на Кирил и Методий, за да учат децата на четмо и писмо.
Потъваме все повече. И защо? Защото от февруари нямаме правителство, защото някои хора влязоха в политиката да се подиграят с нас, да ни направят от бедни по-бедни, да гласуваме пет пъти в годината…
Кои сте вие? С какво сте по-различни от нас, които едва преживяваме? Затова хората не отиват да гласуват, защото прецениха колко струват всички кандидати, защото разбраха, че този стремеж за власт е уродлив, че това желание да си в Парламента е, за да се докопат до позиции и пари…
Какво е заключението ? 5 хиляди на денонощие болни от коронавирус и над 200 умрели. Ако така върви, затова, че не се взеха навреме мерки, до къде ще стигнем? Пък и избори са се задали. И като слушам какви дебати има и какви журналисти ги водят, какви глупави въпроси задават, как личи, че неподготвени хора са се втурнали към властта, направо си пускам музика. Ще се оправим ли някога? Дали само аз си задавам този въпрос или и вие, уважаеми читатели?
                                                                               Тракийски Cвят
Предишна статия

Лебедът Принц в диалог с Наталия

Следваща статия

Надя Тончева – един бисер в короната на музиката!

Други интересни